Περιγραφή
Οι τέλειοι πεντανόστιμοι λουκουμάδες που μπορεί να φτιάξει οποιοσδήποτε με σίγουρη επιτυχία.

Δείτε ακόμη: Πως να φτιάξετε την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:
600 γρ φαρινα απ
500 γρ νερό
1 κγλ αλατι
1 κγλ ζαχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
Για σιροπι

55 γρ κουβερτούρα
μέλι

Πώς το κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμο! Σουφλέ με σοκολάτα και μήλο!

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο που είναι πιο ελαφρύ τόσο όσο να καλύπτονται οι λουκουμάδες όταν τους ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Όταν ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε ένα μικρό κουταλάκι το βουτάμε σε ένα μπολάκι που έχουμε προσθέσει νερό και το άλλο χέρι το βουτάμε στο μείγμα. Όταν πιέσουμε το χέρι μας μεταξύ αντίχειρα και δείκτη θα πάρουμε την ποσότητα μείγματος που θα βγεί πιέζοντας το χέρι μας και θα την μαζέψουμε με το κουταλάκι (ποσότητα όσο ένα καρύδι) αφήνουμε το μείγμα που έχουμε βάλει στο κουταλάκι μας να γλιστρήσει στο λάδι εκείνο θα πέσει στον πάτο της κατσαρόλας και όταν βγει στην επιφάνεια ο λουκουμάς είναι έτοιμος.
Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο και φτιάχνουμε τους λουκουμάδες μας.
Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά για να λιώσει και αφού λιώσει προσθέτουμε το μέλι μας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Όσο περισσότερο μέλι βάλετε τόσο περισσότερο σιρόπι θα έχετε.

Δείτε ακόμη: Τι μπορείς να κάνεις με μια σοκολάτα και λίγη ζύμη; Μια πρωτότυπη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα από το πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα. Επίσης μπορείτε να τεμαχίσετε την κουβερτούρα και απλά να την προσθέσετε πάνω από τους λουκουμάδες χωρίς να την λιώσετε

loading...