Για 40 μπισκότα:

• 1 πορτοκάλι
• 100γρ Βιτάμ
• 250γρ καστανή ζάχαρη
• 250ml μέλι
• 2 αυγά
• 750γρ αλεύρι + επιπλέον για το ταψί
• 45γρ μπέικιν πάουντερ
• 20γρ ανάμικτα μπαχαρικά (2 μεγάλες κουταλιές της σούπας)
• 10γρ τζίντζερ σε σκόνη (1 μικρη κουταλιά της σούπας)

Δείτε ακόμη: Κάνε ανάρπαστα τα κουραμπιεδάκια σου φέτος γεμίζοντάς τα με σπιτική μερέντα!

Για το στόλισμα:

• χρωματιστό γλάσο
• κουφετάκια

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C
• Πλένετε το πορτοκάλι με ζεστό νερό. Τρίβετε τη φλούδα του στον τρίφτη πάνω από μια κατσαρόλα. (το υπόλοιπο του πορτοκαλιού δεν θα μας χρειαστεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κάτι άλλο).
• Προσθέστε το Βιτάμ, την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι στο ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το Βιτάμ και η ζάχαρη να λιώσουν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα.
• Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίστε τα ανάμικτα μπαχαρικά, το τζίντζερ, μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μίγμα των αυγών-βουτύρου και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη για λίγα λεπτά με το χέρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε σε μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).
• Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να έχει περίπου ½ εκ. πάχος.
• 7Κόβετε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια, καρδιές και ανθρωπάκια και τα τοποθετείτε σε ταψιά με λαδόκολλα. Διπλώνετε τα υπολείμματα ζύμης και τα ανοίγετε και πάλι, ώστε να κόψετε και νέα μπισκότα.
• Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
• Διακοσμήστε τα cookies χρησιμοποιώντας χρωματιστό γλάσο και κουφετάκια και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Δείτε ακόμη: Λαχταριστά μπισκότα με στέβια και επικάλυψη σοκολάτας

Μία συνταγή του «Βιτάμ»

 

govastileto.gr

loading...