«Το δώρο»: Το νεό επεισόδιο στη «10η Εντολή» που θα μας καθηλώσει!

«Το δώρο»: Το νεό επεισόδιο στη «10η Εντολή» που θα μας καθηλώσει!

Με τον αινιγματικό τίτλο «Το δώρο» και με μία δυνατή γυναικεία ιστορία ασχολείται το νέο, 4ο επεισόδιο της 10ης εντολής.


Ο Πάνος Κοκκινόπουλος καταγράφει την ιστορία της Αλίνας, μίας αλλοδαπής που ζει χρόνια στην Ελλάδα – και έχει μια έφηβη κόρη, τη Μίνα.


Άριστη μαθήτρια αλλά όχι ιδιαίτερα αγαπητή στο σχολείο εξαιτίας της καταγωγής της. Μοναδική καλή της φίλη, είναι η συμμαθήτριά της, η Χαρά. Η Αλίνα τον τελευταίο καιρό διατηρεί δεσμό με τον Θοδωρή που αγαπά την Μίνα σαν δική του κόρη.


Όταν το συμβούλιο των καθηγητών αποφασίζει να ορίσει την Μίνα ως σημαιοφόρο, κάποιοι γονείς, αλλά και μαθητές ξεσηκώνονται. Ακόμα και η φίλη της η Χαρά στρέφεται εναντίον της. Ο Θοδωρής συμπαραστέκεται στην Αλίνα και στην κόρη της που δέχονται εκφοβισμό και ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να εκτονώσει την ένταση. Τα πράγματα ξεφεύγουν απ” τον έλεγχο με τραγικές συνέπειες.


Ο Χρήστος Δήμας σκηνοθετεί, υπό την επιμέλεια του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ το σενάριο, αυτού του επεισοδίου που θα δούμε την Τετάρτη στις 4 Μαρτίου από τη συχνότητα του Alpha (23.00) υπογράφουν οι δημιουργοί της επιτυχίας «Μαύρα Μεσάνυχτα» και παλιοί συνεργάτες του Κοκκινόπουλου, Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή.


Το καστ συνθέτουν οι Θεοδώρα Τζήμου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Ψαρράς, Αμαλία Νίνου, Έρση Μαλικένζου, Ηρώ Μουκίου, Γιώργος Σουξές, Χρήστος Καπενής, Μαίρη Χάγια, Βασίλης Μπατσακούτσας, Πάνος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης.