Πριν από λίγες ημέρες, ο Ντέιβιντ Χόπκινς, Αμερικανός δημοσιογράφος, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο κατηγορούσε την τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια» ότι είναι υπεύθυνη για μία από τις χειρότερες επιδημίες του 21ου αιώνα: της βασιλείας της βλακείας.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η σειρά «Φιλαράκια» μπορεί να συνέβαλε δραστικά στην πτώση του δυτικού πολιτισμού», γράφει.

Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι ο μόνος έξυπνος στην σειρά ήταν ο Ρος, παλαιοντολόγος και θύμα της ομάδας των φίλων του, ένα είδος μάρτυρα Αγίου Σεβαστιανού, ο οποίος πρέπει να υφίσταται συνεχώς τα πειράγματα και τα δηλητηριώδη σχόλια των ανόητων φίλων του στη σειρά.

Σε μια χρονολογική μελέτη μεγάλης έκτασης, ο Χόπκινς αποδεικνύει τον σύνδεσμο ανάμεσα στο τέλος της σειράς το 2004 και στο γεγονός ότι την ίδια χρονιά η εκπομπή American Idol ήταν για όγδοη συνεχή χρονιά πρώτη σε τηλεθέαση στις ΗΠΑ, η Πάρις Χίλτον δημοσίευε την αυτοβιογραφία της, το Facebook ιδρυόταν και εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους: το τέλος της σειράς «Φιλαράκια», σύμφωνα με τον αρθρογράφο, συμπίπτει με μια χρονιά όπου δοξάζεται στο έπακρο η βλακεία.

Ο Χόπκινς δεν ξεχνάει φυσικά ότι την ίδια χρονιά, το 2004, τελείωσε και η σειρά Sex and the City, ένα άλλο αποκορύφωμα της βλακείας, όπως γράφει.

«Η χρονιά 2004 είναι αυτή που εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια και η βλακεία έγινε αξία στις ΗΠΑ. Ρωτήστε και τους Green Day. Το άλμπουμ τους «American Idiot», που εμφανίστηκε το 2004, κέρδισε το βραβείο Grammy ως ο καλύτερος ροκ δίσκος. Μην το αρνείστε, η απόρριψη του επιστήμονα Ρος σηματοδοτεί τη στιγμή που ασυναίσθητα η πλειοψηφία της Αμερικής εγκατέλειψε τη φωνή της λογικής.

Ναι, η θεωρία μου είναι ότι τα «Φιλαράκια» συνέβαλαν στην κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού. Ισως σκέφτεστε ότι είμαι τρελός. Λέω όπως ο Ρος: «Είμαι; Είμαι τρελός; Εχασα το μυαλό μου;». Το ξέρετε ότι το τραγούδι που συνοδεύει το πιλοτικό επεισόδιο στα Φιλαράκια ήταν των R.E.M. «It’s the End of the World as We Know (And I Feel Fine)» [«Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε (Και νιώθω υπέροχα)»]; Ενα τρομακτικό τραγούδι, με ένα αποκαλυπτικό μήνυμα που αγνοούσαμε», γράφει ο Χόπκινς.

iefimerida.gr

Δείτε ακόμη: H σειρά που προκάλεσε σάλο με τις ερωτικές σκηνές: Πρωτοφανή όργια στην τηλεόραση! (Photo+ Video)

Δείτε ακόμη:Δείτε το νέο ηθοποιό που θα υποδυθεί τον ΜακΓκάιβερ στο reboot της σειράς των ‘80sΔείτε ακόμη: Aπίστευτο! Δείτε πώς είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Ρος και της Ρέιτσελ από τα «Φιλαράκια»!

loading...