Από την Μαρία Μεταξητινού

Η Μελίνα μπορεί να ζει ευτυχισμένες στιγμές με τον Αχιλλέα στην Κύπρο, να περιμένει με χαρά τη στιγμή που θα γίνει μάνα, όμως δεν παύει να έχει το μυαλό της και στην αγαπημένη της φίλη τη Βασιλική και την αγωνία που ζει στα Χανιά με το δολοφόνο.

Η Βασιλική έχει βγάλει κρυφά τον Μανούσο φωτογραφία με το κινητό της και μέσω σκάιπ επικοινωνεί με τη Μελίνα για να της δείξει τη φωτογραφία. Η Βασιλική είναι σίγουρη ότι αυτός είναι ο δολοφόνος, αλλά θέλει να το επιβεβαιώσει και η Μελίνα. Η Μελίνα της λέει ότι δεν είναι σίγουρη και κλαίει, αλλά η Βασιλική επιμένει προκαλώντας την οργή του Αχιλλέα, που της λέει για πρώτη φορά τόσο αυστηρά: «Βασιλική, θες να σκοτωθούμε, τι καταλαβαίνεις; Πας να της θυμίσεις εκείνη την εικόνα με το ζόρι;», ενώ αγκαλιάζει τη Μελίνα για να την ηρεμήσει, τη χαϊδεύει και της λέει: «Ελα αγάπη μου, σώπα μωρό μου, ηρέμησε, ηρέμησε».
Στο μεταξύ, η Βασιλική πηγαίνει στην αστυνομία και καταθέτει: «Η Κωνσταντίνα Ελευθερίου προσέλαβε στο καφενείο της έναν καινούριο υπάλληλο. Νομίζω ότι είναι το ίδιο αγόρι με το φτυάρι, ο δολοφόνος της κοπέλας που είδαμε με τη Μελίνα Αγγελιδάκη!». Στη συνέχεια το λέει σε όλους και ούτε λίγο ούτε πολύ τη βγάζουν τρελή, ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει τον Μανούσο, οποίος όμως τους δίνει ακλόνητο άλλοθι και τον αφήνουν ελεύθερο.
Λίγο αργότερα η Βασιλική είναι μόνη στο σπίτι όταν ανακαλύπτει ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα της που γράφει με μεγάλα γράμματα «ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ»! Τρομοκρατημένη βάζει τα κλάματα και τηλεφωνεί στη Μελίνα, η οποία μόλις την ακούει παθαίνει σοκ.
Χωρίς δεύτερη σκέψη η Μελίνα θέλει να είναι κοντά στη Βασιλική και λέει στον Αχιλλέα: «Σε παρακαλώ Αχιλλέα, στο ζητάω σαν χάρη. Πρέπει να πάμε Κρήτη, θέλω να δω αυτόν τον άνθρωπο που δουλεύει στο καφενείο της Κωνσταντίνας από κοντά. Από τη φωτογραφία δεν μπορώ να καταλάβω. Σε παρακαλώ πάμε». Οταν όμως ο Αχιλλέας της απαντάει ότι δεν μπορεί γιατί έχει δουλειά, η Μελίνα επιμένει και του λέει ότι θα πάει μόνη της. Φυσικά, ο Αχιλλέας της το απαγορεύει αλλά μόλις αυτός φεύγει για δουλειά, η Μελίνα ετοιμάζεται να πετάξει με την πρώτη πτήση. Λίγο μετά το μαθαίνει ο Αχιλλέας και γίνεται έξαλλος: «Είσαι τρελή, Μελίνα; Αμα πας θα σκοτωθούμε! Πρόσεξε καλά!», της λέει, αφήνει τη δουλειά στη μέση και τρέχει να την προλάβει στο αεροδρόμιο για να πάει κι αυτός τελικά μαζί της. Ωστόσο δεν προλαβαίνει και της στέλνει μήνυμα: «Πετάς; Το ’πες και το ’κανες, έτσι; Φτάσε με το καλό και θα τα πούμε, έννοια σου».

Βόμβα! Χωρίς την Ελένη Βαΐτσου το Μπρούσκο – Την πεθαίνουν για να την βγάλουν απο την σειρά!
Στο μεταξύ, φτάνει η Μελίνα στο σπίτι της Βασιλικής και ανοίγει το κινητό της λέγοντας ότι ο Αχιλλέας είναι έξαλλος και ότι έχει πάνω από 10 κλήσεις. Μάλιστα, στο τελευταίο μήνυμα της λέει: «Δεν απαντάς, Μελίνα; Ανοιγοκλείνεις το κινητό; Πάρε με!». Μετά από πολλά και την προτροπή της Βασιλικής που της λέει «ρε Μελινάκι, λυπήσου τον, κάθε 3 λεπτά παίρνει», η Μελίνα τηλεφωνεί στον Αχιλλέα, ο οποίος της λέει: «Είσαι πεισματάρα κι εγωίστρια, δεν το αγαπάς το μωρό που περιμένεις!». Η Μελίνα προσπαθεί να τον ηρεμήσει λέγοντάς του ότι θα γυρίσει την επόμενη, αλλά ο Αχιλλέας επιμένει: «Να γυρίσεις πίσω, δεν θέλω να μείνεις βράδυ εκεί μόνη σου», της λέει και το κλείνει αποφασισμένος να πάει κοντά της. Ο Ματθαίος προσπαθεί να τον εμποδίσει, αλλά ο Αχιλλέας του λέει: «Οσο και να φωνάζεις, εγώ θα φύγω. Τη Μελίνα, νύχτα μόνη της στην Κρήτη δεν την αφήνω, το καταλαβαίνεις; Φοβάμαι, είναι έγκυος!». Και φεύγει, ενώ φτάνοντας στα Χανιά παίρνει τη Μελίνα και τη Βασιλική αμέσως για να πάνε στο καφενείο της Κωνσταντίνας να δουν αν είναι ο Μανούσος ο δολοφόνος. Μόλις φτάνουν και τους πλησιάζει για παραγγελία, η Μελίνα τον αναγνωρίζει και λέει: «Αυτός είναι, Βασιλική, είχες δίκιο. Θεέ μου, αυτός είναι». Ο Αχιλλέας τα χάνει. Ωστόσο, όλοι οι υπόλοιποι τους λένε ότι δεν μπορεί να είναι αυτός γιατί έχει άλλοθι, ενώ ο Αχιλλέας τα βάζει και με τη Βασιλική και της λέει να σταματήσει να φορτώνει τη Μελίνα. Μετά από λίγο και όταν η Βασιλική έχει πάει στο σταθμό, δέχεται ένα απειλητικό τηλεφώνημα που της λέει: «Ερχεται η σειρά σου». Εντρομη τηλεφωνεί στην Μελίνα και τρέχουν κοντά της να την πάρουν από το σταθμό, ενώ ο Αχιλλέας μαθαίνει στο δρόμο τι έχει συμβεί. Αφού προσπαθούν να την καθησυχάσουν, ο Αχιλλέας της λέει: «Είμαστε οριακά να προλάβουμε την πτήση μας για Κύπρο, αλλά θα πεταχτούμε στην αστυνομία να το καταγγείλεις μέχρι να βρεθεί ο Μηνάς». Αφού πηγαίνουν στη αστυνομία, ο Αχιλλέας λέει στη Μελίνα: «Μελίνα, εμείς πρέπει να φύγουμε για το αεροδρόμιο. Ισα που προλαβαίνουμε» και η Μελίνα χωρίς δεύτερη σκέψη του απαντάει: «Δεν πάω πουθενά. Δεν πρόκειται να αφήσω τη Βασιλική μόνη της σ’ αυτή την κατάσταση».

Εξέλιξη-βόμβα στο Μπρούσκο: «Είσαι το πάθος μου!» – Μελίνα & Σήφης ξανά μαζί!
Ο Αχιλλέας κάνει μια ακόμη υποχώρηση και της λέει ότι θα φύγουν το πρωί. Ωστόσο έρχεται και ο Μηνάς, ενώ ακούνε όλοι από την τηλεόραση ότι αναγνωρίστηκε και το πτώμα της κοπέλας. Ο Αχιλλέας την επόμενη μέρα ετοιμάζεται και λέει στη Μελίνα ότι φεύγουν με το πρώτο αεροπλάνο, ενώ η Μελίνα του απαντάει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Ο Αχιλλέας έχει χάσει την υπομονή του δεν ξέρει πλέον τι να κάνει μαζί της.
Ετσι, ετοιμάζει τη βαλίτσα του και της λέει: «Θα μαζέψω και τα δικά σου ρούχα» και πάει να ανοίξει την ντουλάπα, αλλά η Μελίνα τον σταματάει: «Μην τολμήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω». Ο Αχιλλέας την κοιτάζει σχεδόν τρελαμένος: «Δεν είχα καταλάβει ότι είσαι εγωίστρια. Και καλά για μένα δεν σε νοιάζει που πάω να τρελαθώ από την ανησυχία μου, αυτό το μωρό που έχεις μέσα στην κοιλιά σου δεν το σκέφτεσαι καθόλου;», της λέει και ο καβγάς ανάβει για τα καλά. «Μη μου κάνεις μαθήματα εμένα», του λέει η Μελίνα και ο Αχιλλέας προσπαθεί να της εξηγήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει: «Δεν πρόκειται να σε πείσω γιατί είσαι πεισματάρα κι εγωίστρια». Ο Αχιλλέας παίρνει τη βαλίτσα του και την αφήνει με ένα ξερό «Γειά σου λοιπόν». Η Μελίνα τον παρακαλάει, αλλά ο Αχιλλέας δεν θα γυρίσει πίσω, την αφήνει και φεύγει για την Κύπρο.

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε εδώ.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό! Ταμάμ: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε της σειράς – Η Έλλη έγκυος από τον Τζεμ!

Δείτε ακόμη: Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα: Το «τέλος» ενός ζευγαριού – Ποια η συνέχεια της σειράς;

Δείτε ακόμη: To ταξίδι της Σίσσυς Φειδά στη Μύκονο με φουσκωμένη κοιλίτσα!

Δείτε ακόμη: «Ο Λάτσιος χώρισε τη Μενεγάκη για τη Γκαγκάκη»: Η αποκάλυψη – βόμβα του Γιώργου Λιάγκα!

loading...