Η ιστορία με το φόνο όλο και περιπλέκεται και το κακό είναι ότι αρχίζουν να εμπλέκονται πολλοί και να γνωρίζουν. Η Χαρά πρώτη και καλύτερη, που εκβιαστικά, για να μην αποκαλύψει την αλήθεια, απέσπασε από τον Σήφη και τον Αχιλλέα ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Κι εκεί που όλα πίστευε κανείς ότι τελείωσαν, μια νέα ανατροπή φέρνει τα πάνω-κάτω.

Από την Μαρία Μεταξητινού…

Η ιστορία με τα κρασιά, ώστε να καλύψουν το ποσό των χρημάτων, δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί τα μπλε κρασιά οι Ισπανοί τα έχουν δεσμεύσει για λογαριασμό άλλου. Κι αυτός ο άλλος είναι ο Διαμαντής Νικολάου!
Μόλις το μαθαίνουν η Μελίνα με τον Αχιλλέα τηλεφωνούν από τη Βαρκελώνη στον Σήφη, ο οποίος μένει έκπληκτος: «Τι λές τώρα; Ο Διαμαντής; Από πού κι ως πού;», λέει και αναλαμβάνει δράση, πηγαίνοντας αμέσως στον Διαμαντή: «Θα σου τα πω στα γρήγορα. Εκανα μια κίνηση να πάρω την αντιπροσωπεία του μπλε κρασιού από την Ισπανία και μου είπαν ότι ενδιαφέρεσαι εσύ», του λέει με νεύρα. Ο Διαμαντής τον κοιτάζει με απάθεια και του απαντάει: «Οχι απλά ενδιαφέρομαι. Εχω ήδη πληρώσει για μια μεγάλη παραγγελία και μου ’χουν δώσει οψιόν και προτεραιότητα για την αντιπροσωπεία». Ο Σήφης δεν μασάει τα λόγια του και του λέει να παραιτηθεί προκαλώντας τα γέλια του Διαμαντή που του απαντάει: «Σοβαρά; Εχεις να μου πεις έναν καλό λόγο για να το κάνω αυτό;».
Ο Σήφης αποφασισμένος ξαναπάει στον Διαμαντή, αλλά αυτός, σκληρό καρύδι, αρχίζει να βγάζει όλα του τ’ απωθημένα: «Δεν τα καταλαβαίνω αυτά, Σήφη. Τι θα πει να μη σου κλείσω το δρόμο σε μια καινούρια δουλειά με μέλλον; Εσύ και οι άλλοι κλείνετε συμφωνίες εκατομμυρίων και με αφήνετε απέξω». Και ενώ καταλήγει ότι βλέπει τον Σήφη σαν γιο του και τον αγαπάει, του τονίζει παράλληλα ότι άλλο είναι η αγάπη και άλλο η δουλειά και του κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται ν’ αποσυρθεί.

melinaH επόμενη κίνησή του είναι να ενημερώσει τη Μελίνα και τον Αχιλλέα: «Πήγα πρωί-πρωί από τον Διαμαντή και τον ζόρισα να παραιτηθεί από τη δουλειά… αλλά βρήκα τοίχο. Αστον να ψηθεί και θα τον στριμώξω ξανά. Καμιά φορά το κάνει σαδιστικά για να βασανίσει τον άλλον και μετά υποχωρεί δήθεν από μεγαλοψυχία, είναι στοιχείο του χαρακτήρα του», τους λέει και τους υπόσχεται ότι θα το τακτοποιήσει, ενώ η Μελίνα είναι πολύ αγχωμένη.
Την επομένη κιόλας επικοινωνεί ξανά ο Σήφης με τον Διαμαντή και του λέει να γίνουν συνέταιροι, αλλά ο Διαμαντής πετάει τη μάσκα και του ρίχνει τη βόμβα: «Σήφη, αρκετά κράτησε αυτή η κωμωδία. Ξέρω ότι δεν καίγεσαι για τα μπλε κρασιά των Ισπανών, αλλά για να καλύψεις το φόνο που έγινε πίσω από το οινοποιείο». Ο Σήφης παθαίνει σοκ και ο Διαμαντής αρχίζει να το διασκεδάζει: «Τι έπαθες, ανιψιέ, κατάπιες τη γλώσσα σου;», του λέει και ο Σήφης προσπαθεί να τα μπαλώσει: «Δεν ξέρεις τι λες. Τι σχέση έχει ο φόνος πίσω απ’ το οινοποιείο με τα μπλε κρασιά των Ισπανών; Και γιατί να καίγομαι εγώ γι’ αυτό το φόνο;». Αλλά ο Διαμαντής με το γνωστό του ύφος συνεχίζει: «Γιατί η Χαρά Λεβεντάκη, που πήγε να πάρει την αντιπροσωπεία των μπλε κρασιών στην Ισπανία, είναι η αδελφή του δολοφονημένου Βαγγέλη Λεβεντάκη. Θες κι άλλες λεπτομέρειες, Σήφη; Οπως κατάλαβες ανιψιέ, τα ξέρω όλα. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες μου ξεφεύγουν αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία». Ο Σήφης τον ρωτάει από πού τα έχει μάθει όλα αυτά και ο Διαμαντής του εξηγεί: «Ξέρεις ότι έχω άκρες παντού κι απορώ με την έκπληξή σου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήταν πολύ απλό. Οταν από την Ισπανία μου ανέφεραν το όνομα Χαρά Λεβεντάκη, ήταν ζήτημα ωρών να συμπληρώσω την εικόνα. Η παρουσία του Αχιλλέα με μπέρδεψε λίγο… αλλά όταν έβαλα και τη Μελίνα στο κάδρο, οι απορίες μου λύθηκαν».

Ο εκβιασμός του Διαμαντή!
Ο Σήφης ξέρει ότι δεν μπορεί να ξεμπλέξει εύκολα από τον Διαμαντή και αποφασίζει να τον «παίξει στα ίσα». Ετσι τον ρωτάει τι σκοπό έχει να κάνει και ο Διαμαντής, ούτε λίγο ούτε πολύ, του «σκάει το παραμύθι». «Δεν είμαι μνησίκακος, ειδικά μαζί σου, για να σε καρφώσω. Θα προτείνω μια τίμια ανταλλαγή».
Ο Διαμαντής βρίσκει την ευκαιρία που ζητούσε από καιρό, να στριμώξει τον Σήφη και να εκβιάσει τη Μελίνα και τον Αχιλλέα ώστε να αποσύρουν τις κατηγορίες τους για την απαγωγή της Μελίνας, ενόψει του δικαστηρίου που έχει. Ετσι, όταν ο Σήφης ενημερώνει τον Αχιλλέα και τη Μελίνα ότι ο Διαμαντής είναι εντάξει και αποδεσμεύεται από τη συμφωνία για τα κρασιά από την Ισπανία, αποφεύγει να τους πει εξαρχής πώς έγινε και έψησε τον Διαμαντή, ενώ η Μελίνα υποψιασμένη του τηλεφωνεί: «Ελα, Σήφη, επειδή κάτι δεν μ’ αρέσει, θέλω να μάθω πώς έψησες τον Διαμαντή».
Μη έχοντας άλλη διέξοδο, ο Σήφης αποφασίζει να τους πει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συμφωνία με τον Διαμαντή: «Ωραία, το αντάλλαξα με τη μαρτυρία μου στη δίκη που έρχεται σχετικά με την απαγωγή σου τότε. Αυτό ζήτησε!».

Ο Αχιλλέας γίνεται έξαλλος: «Τι πήγες κι έκανες; Για να το ζητήσει ο Διαμαντής αυτό, επιβεβαιώνει πόσο ένοχος είναι, το καταλαβαίνεις;», του φωνάζει, αλλά και ο Σήφης θυμώνει και του απαντάει: «Μη μου φωνάζεις εμένα. Δεν γινόταν αλλιώς. Με εκβίασε, ήξερε τα πάντα. Λεπτομέρειες δεν είπε αλλά γνωρίζει αρκετά για να μας κρατάει στο χέρι, οπότε έπρεπε να υποχωρήσω. Ομως δεν θα του περάσει, έχω έναν άσο στο μανίκι που δεν το ξέρει».
Στο μεταξύ, ο Διαμαντής μετά από συμβουλή του Αλκιβιάδη ζητάει από τον Σήφη να καταθέσει και εγγράφως, αλλά ο Σήφης αρνείται κατηγορηματικά: «Κατάθεση σε συμβολαιογράφο δεν δίνω. Συμφωνήσαμε κάτι οι δυο μας, δεν σου αρκεί αυτό;», του λέει και ο Διαμαντής αναγκάζεται να συμφωνήσει: «Εντάξει, ανιψιέ, μου αρκεί. Μα και να ’θελες να μου τη φέρεις δεν μπορείς, σε κρατάω. Εγώ θα μπορούσα να σου τη φέρω μόλις αθωωθώ», του λέει και αρχίζει αν παίζει με τα νεύρα του Σήφη που περνάει στην αντεπίθεση: «Δεν θα μου έκανες κακό, το ξέρω. Αλλά κακού-καλού έχω έναν άσο στο μανίκι και σε κρατάω. Από πότε έχεις να μιλήσεις μ’ εκείνο τον μαϊμού πραγματογνώμονα που κατέθεσε στη δίκη για τους πίνακες; Εχω μια γραπτή ένορκη κατάθεση που λέει ότι τον πλήρωσες κι είπε ψέματα. Σε άδειασε! Θα την εμφάνιζα στο δικαστήριο τη μέρα της δίκης».
Ο Διαμαντής παγώνει ξαφνικά, σκληραίνει το βλέμμα του και του απαντάει: «Δεν μ’ αρέσει να χάνω, ανιψιέ. Ας μην ήσουν μπλεγμένος εκεί που μπλέχτηκες».

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μάχη για την τηλεθέαση! Άνοδος για την Κατερίνα Καραβάτου – Τι νούμερα έκανε η Σκορδά; (Βίντεο)

Ανατροπή! Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε η Ελένη Μενεγάκη με… καλεσμένο τον Δημήτρη Κοντομηνά;

Η επίσημη ανακοίνωση του «Ε» για τoν Μένιο Φουρθιώτη – Τι αλλάζει στην εκπομπή του;

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Θοδωρής Μισόκαλος: H μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του μετά από πολύ καιρό (Photo)

«Η αγ@@α βλάπτει γιατί…»: Η δήλωση της Τατιάνας Στεφανίδου on air που τους άφησε όλους κάγκελο (Βίντεο)

Λύθηκε το μυστήριο με το πτώμα στα Χανιά! Συγκλονισμένη η Χαρούλα Αλεξίου! (photos)

loading...