Μπορεί αρχικά η Αγάπη να μην ήθελε να έχει καμία σχέση με τον βιολογικό της πατέρα, αλλά το γεγονός ότι ο Φίλιππος τον συνάντησε της δημιουργεί διάφορα συναισθήματα και έτσι παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εμφανιστεί στο μοναστήρι…Το Youweekly.gr σου αποκαλύπτει την συγκλονιστική εξέλιξη της σειράς!

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου

Η Αγάπη μπαίνει στο μοναστήρι φορώντας ένα μαντίλι και μαύρα γυαλιά. Κατευθύνεται στην εκκλησία, ανάβει ένα κερί και σταματάει μπροστά από μια εικόνα. Κοντοστέκεται και προσεύχεται. Αμέσως μετά βγαίνει έξω. Φοράει ξανά τα γυαλιά. Τότε νιώθει ένα χέρι ν’ ακουμπάει στον ώμο της. «Μην κρύβεσαι, Αγάπη. Θα σε αναγνώριζα ακόμα κι αν ήσουν μέσα σε πλήθος…», της λέει καθώς εκείνη γυρίζει, έντρομη στην αρχή, κοιτάζοντάς τον… Βγάζει τα γυαλιά, βγάζει και το μαντίλι και του λέει: «Γιατί μ’ εγκατέλειψες; Πες μου… Γιατί μ’ εγκατέλειψες;». «Σε παρακαλώ, παιδί μου, κάθισε. Θέλω να ηρεμήσεις και θα σου πω τα πάντα. Ολη την ιστορία. Θα απαντήσω σε όλα σου τα ερωτήματα», της απαντάει με αυτό το γνωστό του ύφος. «Δεν θέλω όλη την ιστορία, μια απάντηση θέλω μόνο. Κι αυτό επειδή είσαι άνθρωπος του Θεού. Αν ήσουν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, όπως είναι η γυναίκα που με γέννησε, δεν θα έκανα καμία ερώτηση. Γιατί μ’ εγκατέλειψες;», τον ξαναρωτάει. «Δεν σε εγκατέλειψα. Εμαθα την ύπαρξη σας, τη δική σου και της αδελφής σου, πριν από πέντε χρόνια», της λέει. «Δεν με καλύπτει αυτή η απάντηση…», επιμένει, ενώ τον κοιτάζει ψυχρά και παράλληλα σηκώνεται να φύγει απότομα.

Η Αγάπη πηγαίνει στο μοναστήρι να ανάψει ένα κερί φορώντας μαντίλι και μαύρα γυαλια!
Η Αγάπη πηγαίνει στο μοναστήρι να ανάψει ένα κερί φορώντας μαντίλι και μαύρα γυαλια!

Τότε ο Αμβρόσιος δείχνει για πρώτη φορά να χάνει την ψυχραιμία του και να υψώνει τον τόνο της φωνής του. «Αγάπη! Θέλω να μ’ ακούσεις!», της λέει, ενώ εκείνη γυρίζει και τον κοιτάζει. «Εχεις δίκιο, παιδί μου. Σου τα λέω δυσνόητα…», συνεχίζει. «Η ιστορία έχει κενά… Καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να μου τα πεις όλα. Συγγνώμη κιόλας για τον ενικό, αλλά η οικειότητα μου έρχεται από μόνη της…», του λέει. «Το κατανοώ. Είναι φυσιολογικό…», της απαντάει εκείνος. «Από περιέργεια ήρθα, από απλή περιέργεια… αλλά την απάντηση δεν την πήρα», προσπαθεί να δικαιολογηθεί η Αγάπη. «Ζήτησε από τον πατέρα σου να σου μιλήσει. Ζήτησε να μάθεις από εκείνον όλη την αλήθεια», της απαντάει ο μοναχός Αμβρόσιος. «Γιατί να μη μου την πεις εσύ;», τον ρωτάει τότε η Αγάπη. «Εκείνος πρέπει να το κάνει… είναι η δική του αλήθεια. Και η αποκατάστασή της είναι ο δρόμος του προς τη λύτρωση. Θα τον λυτρώσεις αν τον ακούσεις. Θα ελευθερώσεις την ψυχή του. Να ξέρεις, παιδί μου, πως ο Θεός θέλει ο άνθρωπος να βοηθιέται από τον άνθρωπο και να διορθώνεται διά του ανθρώπου. Εσύ θα βοηθήσεις τον πατέρα σου. Γνωρίζω πόσο τον αγαπάς», της λέει, ενώ η Αγάπη ακούει προσεκτικά τα λόγια του. Μέσα της αναγνωρίζει πόσο ξεχωριστός είναι. Ομως είναι ψυχρή, δεν εκδηλώνεται…

Ο μοναχός Αβρόσιος της αποκαλύπτει όλη την αλήθεια!
Ο μοναχός Αβρόσιος της αποκαλύπτει όλη την αλήθεια!

«Θα κάνω αυτό που μου ζητάς», του λέει και του εύχεται καλό απόγευμα. Γυρίζει την πλάτη της και φεύγει, ενώ ο Αμβρόσιος συνεχίζει να την κοιτάζει με το μειλίχιο και πράο ύφος του. Αμέσως μετά η Αγάπη πηγαίνει και βρίσκει την Αρετή λέγοντάς της όλα όσα έγιναν. «Ομολογώ πως κάποια στιγμή πήγε να με μαγέψει, όπως τους έχει θαμπώσει όλους με την προσωπικότητά του. Αλλά μετά τζίφος. Δεν πιστεύω λέξη απ’ όλα αυτά τα ψέματα…», της λέει. «Αγάπη, έχεις γίνει πάρα πολύ καχύποπτη. Ποια ψέματα, κορίτσι μου;», τη ρωτάει. Αλλά η Αγάπη συνεχίζει να δείχνει τη σκληρότητά της. «Οπως και να έγιναν… δεν μπορώ να τον αγαπήσω αυτόν. Ακόμα κι αν έχει όλα τα δίκια με το μέρος του δεν θέλω να προδώσω τον άνθρωπο που με μεγάλωσε. Εν πάση περιπτώσει, κακώς έκανα και πήγα. Γιατί τελικά δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου η ιστορία του…», καταλήγει εκείνη, αλλά η Αρετή έχει πολύ διαφορετική άποψη. «Σ’ ενδιαφέρει… Για να πας, σ’ ενδιαφέρει», της λέει. «Οχι, είπα!», επιμένει η Αγάπη.

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα πάνω κάτω στο Μπρούσκο! Η Στεφανία αποκαλύπτει καταλάθος την κρυφή σχέση Μελίνας – Σήφη!

Σοκ στο Μπρούσκο: Το μυστικό-βόμβα της Μελίνας που αποκαλύπτεται και τα καταστρέφει όλα!

Αποκλειστικό! Μπρούσκο: Το μεγάλο φινάλε και οι 10 σκηνές που θα σας συγκλονίσουν!

loading...