O Σήφης βρίσκεται στη Γερμανία, αλλά κανείς δεν το ξέρει, μέχρι που ένα τηλεφώνημα αναστατώνει τους πάντες. Η Μελίνα με τον Αχιλλέα ζουν τον έρωτά τους, αλλά τα παιχνίδια τους δεν θα έχουν την καλύτερη κατάληξη. Ο Νικηφόρος βρίσκει ευκαιρία και βάζει μπουλντόζες να σκάψουν στο κτήμα για το θησαυρό, αλλά γίνεται αντιληπτός και την ίδια στιγμή στα Χανιά ο γάμος της Κωνσταντίνας με τον Κίκη είναι γεγονός. Πώς θα αντιδράσει ο Μανωλιός;

Η Αναστασία είναι πολύ ανήσυχη για την εξαφάνιση του Σήφη, ο οποίος δίνει σημάδια ζωής μόνο στην κόρη του. «Πες μου πού είναι ο αδελφός μου», λέει στην Ολγα, η οποία της ορκίζεται πως ξέρει ότι βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά το τηλεφώνημα που πήρε, ότι δεν μπορεί ο Σήφης να μιλήσει γιατί δεν έχει κινητό, την έχει αναστατώσει. Η Αναστασία πηγαίνει στο σπίτι μήπως ο Μηνάς ξέρει κάτι και στη συνέχεια πάει στο σπίτι του Διαμαντή: «Ηρθα στα Χανιά επειδή ανησυχώ για τον Σήφη. Αφησε τη Στεφανία να την προσέχει ο Μηνάς και ο ίδιος εξαφανίστηκε», του λέει και ο Διαμαντής θιγμένος και πάλι της απαντά: «Ωστε εμπιστεύεται πιο πολύ τον Μηνά παρά εμένα! Δεν είμαι τίποτα για εκείνον». Η Αναστασία όμως επιμένει: «Αυτό είναι τώρα το θέμα ή πού βρίσκεται ο Σήφης; Είναι άφαντος, λες κι άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Κάνε κάτι. Μάθε, ανησυχώ!».

Το σατανικό σχέδιο της Ξένιας για να τρομάξει τον Νικηφόρο

Στην Κύπρο, η Ξένια καταστρώνει ένα πολύ σατανικό σχέδιο για να μπει στη ζωή της Μελίνας και του Αχιλλέα, με σκοπό να καταστρέψει τον Νικηφόρο. Την ώρα που επιστρέφει ο Αχιλλέας με τη Μελίνα στο σπίτι, η Ξένια έχει σκηνοθετήσει επίθεση εναντίον της. Με σκισμένα ρούχα και αίματα πέφτει μπροστά τους. Ο Αχιλλέας με τη Μελίνα την παίρνουν στο σπίτι όπου έχει πάει ο Νικηφόρος, ο οποίος όταν τη βλέπει παθαίνει πανικό και στη συνέχεια αναγκάζεται να υποκύψει στον εκβιασμό της.
Στο μεταξύ, ο Διαμαντής κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βρει ποιος χρηματοδοτεί τον Νικηφόρο: «Θέλω να μάθω πού βρίσκει αυτά και κάνει τόσες αγορές, γιατί σίγουρα δεν είναι δικά του, κάποιος άλλος βρίσκεται πίσω του και του λέει τι να κάνει».
Στο μεταξύ, στο σπίτι του Σήφη η Στεφανία παίρνει το πάνω χέρι και περιθάλπει τον Μηνά που είναι άρρωστος, ενώ στην «παρέα» προστίθεται και η Βασιλική, χάρη στο «σατανικό» σχέδιο της μικρής για να τους φέρει κοντά. Η Αλεξάνδρα, ανησυχώντας μην αυτοκτονήσει ο Μανωλιός, έρχεται μαζί του στα Χανιά και κάνουν επεισοδιακή εμφάνιση στο καφενείο της Κωνσταντίνας, αλλά το σχέδιο του Μανωλιού να την κάνει να ζηλέψει δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο μεταξύ, η Μελίνα δεν σταματάει να κάνει εκπλήξεις στον Αχιλλέα, σε σημείο που προκαλεί την απορία του σε σχέση με την ανασφάλεια που αισθάνεται για τη σχέση τους.

Το χαστούκι και ο άγριος καβγάς Μελίνας-Αχιλλέα

Ο γιος του Ματθαίου γίνεται η γέφυρα μεταξύ Αναστασίας και γιαγιάς Ανδριανής, μιας και ζητάει να της πάνε το παιδί να το δει… «Ποτέ δεν έπαψα να σ’ αγαπάω, γιαγιά, ακόμα κι όταν μ’ εβριζες και με καταριόσουν», της λέει η Αναστασία. Η γιαγιά Ανδριανή την κοιτάζει με συμπάθεια και της απαντά: «Ξέχασέ τα κόρη μου. Σου μοιάζει ο γιος σου». Ο πάγος πια έχει σπάσει και η Αναστασία της απαντά: «Την αλήθεια πες, έλα, δεν μ’ ενοχλεί» και η γιαγιά συνεχίζει: «Εντάξει, μοιάζει πιο πολύ στον Ματθαίο».
Ο εγωισμός κρατάει τόσο τη Βασιλική όσο και τον Μηνά να κάνουν το πρώτο βήμα επανασύνδεσης. Ο Μανωλιός, με την Αλεξάνδρα ως «δόλωμα», κάνει την Κωνσταντίνα να ζηλέψει αλλά κι ενισχύει την απόφασή της να παντρευτεί τον Κίκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δάφνης να την αποτρέψει. Ο Μάρκος καθησυχάζει τον Παύλο που ανησυχεί από την εξαφάνιση του γιου του, ενώ η Αναστασία ανακαλύπτει στα Χανιά ένα στοιχείο που την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Σήφης κινδυνεύει. Βρίσκει την ατζέντα του που γράφει κάτι για Γερμανία. Ο Νικηφόρος και η Ξένια ετοιμάζονται να δράσουν όταν μαθαίνουν πως όλοι οι Ματθαίοι βρίσκονται εκτός Λευκωσίας. Η Λουκία φτάνει στην Κύπρο απροειδοποίητα, κάνοντας έκπληξη στον Νικηφόρο, αγνοώντας την ύπαρξη της Ξένιας στο δωμάτιό του. Ο Αχιλλέας και η Μελίνα φεύγουν για ένα ερωτικό διήμερο στην Πάφο όπου αρχίζουν ένα ερωτικό «παιχνίδι» που παίρνει όμως άσχημη τροπή, καθώς έχουν επιλέξει να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Στο πλαίσιο αυτού του παιχνιδιού, η Μελίνα έχει ντυθεί, βάζει κραγιόν, κολόνια και βγαίνει από το δωμάτιό της να πάει προς του Αχιλλέα και παγώνει όταν βλέπει τον Αχιλλέα να προχωράει αντίθετα από εκείνη με μια όμορφη κοπέλα. Τρελαίνεται-ουρλιάζει. Ο Αχιλλέας της απαντά: «Σίγουρα κάνετε κάποιο λάθος». Η Μελίνα όμως έχει αλήθεια πειραχτεί: «Κόψε την πλάκα. Ποια είναι αυτή;», του λέει, αλλά ο Αχιλλέας το συνεχίζει γιατί νομίζει ότι είναι μέρος του παιχνιδιού: «Οποια θέλω», της λέει και η Μελίνα έξαλλη του δίνει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι.
Η κατάσταση όμως ξεφεύγει εντελώς και η Μελίνα ετοιμάζεται να φύγει και να γυρίσει στη Λευκωσία, φωνάζοντας «σε σιχαίνομαι». Ο Αχιλλέας προσπαθεί να τη συνεφέρει, της μιλάει και τη φιλάει, αλλά η Μελίνα έχει τεράστια συναισθηματική ανασφάλεια: «Ορκίσου ότι δεν έκανες τίποτα μ’ αυτήν, ορκίσου πως μόνο εμένα αγαπάς», του λέει και με κλάματα και απειλές συνεχίζει: «Αχιλλέα στο ορκίζομαι, αν πας με καμιά άλλη δεν ξέρω μέχρι πού μπορώ να φτάσω. Λυπήσου με, θα με κλείσουν μέσα!».

Βγαίνουν τα όπλα για την Κωνσταντίνα

Η Λουκία καταρρακώνεται όταν ο Νικηφόρος τη διώχνει από την Κύπρο κι έτσι αποφασίζει να τον παρακολουθήσει. Εκείνος πάλι κάνει τα πάντα για να πείσει την Ξένια για το πόσο την αγαπάει. και προχωρά το σχέδιο της Χρυσάνθης για να μπουν με μπουλντόζες στο κτήμα Δημοσθένους. Ολοι ανησυχούν για τον Σήφη αφού ακόμα δεν τους έχει αποκαλύψει ούτε το πού βρίσκεται, ούτε το λόγο του ταξιδιού του. Ο Μανωλιός φτάνει στα άκρα προκειμένου η Κωνσταντίνα να ζηλέψει από την παρουσία της Αλεξάνδρας. Την ίδια ώρα, η Δάφνη τον προειδοποιεί ότι η Κωνσταντίνα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με στο γάμο αλλά και ο Κίκης τον απειλεί να μείνει μακριά της και βγαίνουν πιστόλια. «Λοιπόν πρόσεξε καλά, την Κωνσταντίνα δεν την ξαναπλησιάζεις σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων. Θα είσαι μακριά της», του λέει ο Κίκης, αλλά ο Μανωλιός δεν μασάει: «Ρε άντε και κόψε τους τσαμπουκάδες», του λέει και γυρίζει στον Μηνά που είναι παρών με ένα πιστόλι: «Να του την μπουμπουνίσω τώρα ή το βράδυ, που θα ’μαστε απόμερα να μη με δει κανείς;», ο Κίκης τρομάζει και δεν έχει πού να κρυφτεί και ο Μηνάς επίσης έντρομος προσπαθεί να του το πάρει και λέει: «Βάλε το κουμπούρι μέσα Μανωλιό, ρε βάλε το κουμπούρι μέσα που σου λέω».

Ο Νικηφόρος βάζει να σκάψουν το κτήμα

Η μέρα του γάμου της Κωνσταντίνας με τον Κίκη έχει φτάσει και ο Μανωλιός που μέχρι τώρα δεν το είχε πιστέψει, αποφασίζει να δράσει δυναμικά και να μην επιτρέψει να γίνει αυτός ο γάμος. Ο Πάτροκλος βλέπει τον Νεκτάριο με την Αλεξάνδρα και του κάνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση, με το πρόσχημα ότι πληγώνει τη Δήμητρα. Ο Μάρκος και η Δάφνη αναρωτιούνται όλο και πιο έντονα για τη σχέση της Χρυσάνθης με τον Πάτροκλο και τον Νεκτάριο και ένα μεγάλο μυστικό αρχίζει να ξεδιπλώνεται… Ο Νικηφόρος βρίσκει την ευκαιρία από την απουσία των Ματθαίων και βάζει μπουλντόζες να σκάψουν στο κτήμα Δημοσθένους, αλλά η Δήμητρα τους βλέπει: «Τι κάνετε εδώ;», λέει στο χειριστή, οποίος της λέει ότι κάνουν μια δουλειά για τον Απέργη. Αμέσως η Δήμητρα ζητάει από τον Μάνθο να της βρει τον Νικηφόρο και αμέσως τηλεφωνεί στον Ματθαίο και του αφήνει μήνυμα: «Ματθαίο, παίρνω και τον Αχιλλέα κι εσένα και όλοι έχετε τα τηλέφωνά σας κλειστά. Υποθέτω ότι θα είστε στο γάμο της Κωνσταντίνας. Οταν τελειώσετε από το γλέντι πάρε με».

Ο επεισοδιακός γάμος της Κωνσταντίνας

Η ώρα του γάμου της Κωνσταντίνας και του Κίκη πλησιάζει και η προσοχή όλων έχει στραφεί στον Μανωλιό: «Μηνά πού είναι η γυναίκα; Εχω κουζουλαθεί, θα την εσκοτώσω. Αν μου πεις ναι θα σκοτώσω κι εσένα». Ο θερμόαιμος Κρητικός απειλεί θεούς και δαίμονες, αναγκάζοντας τη Δάφνη και τον Μάρκο να φυγαδεύσουν τη νύφη στο σπίτι της Βασιλικής: «Αμα δεν είμαι εγώ αυτός που τση κρατά τη χέρα, δε θα βρει άλλο δάχτυλο να της φορέσει βέρα. Κάντε στην μπάντα, σήμερα θα γίνει φονικό».
Ο Μανωλιός τρέχει προς την εκκλησία φωνάζοντας: «Θα σε σκοτώσω άτιμη, δεν θα τονε παντρευτείς».
Ολοι είναι στην εκκλησία, ενώ ο Κίκης πέφτει λιπόθυμος. Ολοι τρομάζουν αλλά μετά από λίγο συνέρχεται και μπαίνουν με βαριά καρδιά στην εκκλησία για να γίνει ο γάμος, ενώ τον Μανωλιό τον κρατούν φρουρούμενο κάτι παλικάρια Κρητικοί μέχρι να γίνει ο γάμος. Το σκάει όμως και εμφανίζεται στην εκκλησία μόλις έχει τελειώσει ο γάμος και όλοι γελάνε. Ωστόσο, τους κόβεται το γέλιο όταν τον βλέπουν έρχεται καταπάνω τους ρίχνοντας μια πιστολιά στον αέρα. Τρέχουν να του αρπάξουν το όπλο ο Αχιλλέας, ο Μηνάς και ο Μάρκος: «Μανωλιό μην κάνεις καμία βλακεία, δώσε το όπλο, όλα τέλειωσαν, ο γάμος έγινε», του λένε, αλλά ο Μανωλιός κάνει κάτι που τους εκπλήσσει όλους: «Αφήστε με, δεν θα κάνω πράμα, σας δίνω το λόγο της τιμής μου», τους λέει και πηγαίνει μπροστά στην Κωνσταντίνα: «Ηρθα εδώ να σε σκοτώσω και να σκοτωθώ, μα δεν θα το κάμω, όχι γιατί λυπάμαι τη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να σου στερήσω τη δική σου. Να ζήσεις λοιπόν, να ευτυχήσεις και μακάρι τα πλούτη αυτουνού να σε κάμουν χαρούμενη, όσο δεν μπόρεσα να σε κάμω εγώ. Δεν θέλω δάκρυ συμφοράς ποτέ σου να γνωρίσεις, εκτός εκείνο της χαράς κάθε που θα δακρύσεις. Καλή ζωή να έχεις κι ας πλαντάξω εγώ».
Ολοι μένουν άναυδοι, η Κωνσταντίνα κλαίει, το ίδιο και η Δάφνη, γενικά κοιτάζουν τον Μανωλιό με θαυμασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ TV24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!!!

 

loading...