Με το συγκρότημα «Argo» όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΕΡΤ θα διαγωνιστεί η χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Τα περισσότερα από τα μέλη του νεοσύστατου αυτού συγκροτήματος προέρχονται από τους Europond, ένα συγκρότημα που ήταν ανάμεσα σε πολλούς ακόμα υποψήφιους που άκουσε η επιτροπή της ΕΡΤ και η οποία έχει αναλάβει μαζί με τον πρόεδρό της Διονύση Τσακνή τη συμμετοχή της χώρας μας.

Παρά λοιπόν τα όσα γράφονται κι ακούγονται η επιτροπή αυτή μίλησε με δισκογραφικές εταιρείες αλλά και με ανεξάρτητους καλλιτέχνες και μετά από κοινή απόφαση επέλεξαν το «πάντρεμα» μελών των «Europond» με άλλους καλλιτέχνες και έτσι προέκυψαν οι «Argo». Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι τα στελέχη της ΕΡΤ επέλεξαν απευθείας ανάθεση φέτος  ώστε να περιορίσουν κατά πολύ το κόστος και από την άλλη γιατί δεν ήθελαν να βγάλουν κάτι «μίζερο» ως «ελληνικό προκριματικό» με το δεδομένο μάλιστα ότι δεν ήθελαν να γίνει συνεργασία με κάποιο άλλο τηλεοπτικό κανάλι, όπως έχει γίνει παλαιότερα.

Δείτε ακόμη: Tα καρφιά της Ντέπυς Γκολεμά στον Διονύση Τσακνή για την επιλογή του τραγουδιού στην Eurovision

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, το τραγούδι έχει έντονο το ethnic στοιχείο, αλλά εκτός από τους στίχους του χιπ χοπ που είναι στα ελληνικά και με λέξεις από την ποντιακή διάλεκτο το ρεφρέν είναι στα αγγλικά με σκοπό να… ξεσηκώσει τους ακροατές του διεθνώς.

Tο τραγούδι αναφέρεται στην προσφυγιά και την οικονομική κρίση της χώρας μας είναι τόσο στο άκουσμα όσο και στους στίχους χαρούμενο και αισιόδοξο, περνώντας το μήνυμα… της «ανατολής του ήλιου»! Κοντολογίς, πρόκειται για ένα δίγλωσσο τραγούδι με ethnic «άρωμα» με σκοπό να περάσει το μήνυμα αισιόδοξα, χαρούμενα και… ξεσηκωτικά. Γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο χιπ-χοπάρισμα ακούγεται το «Την προσφυγιά την έζησα μικρός, κοιτάζω πίσω μα προχωράω μπρος», ενώ αισιόδοξα και… μαχητικά λένε πως «We are the rise of the rising sun, dance with us and have some fun. We are the rise of the rising sun, fight with us for a utopian land»!

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η τελική επεξεργασία για να γυριστεί και το video clip με τους «Argo» να μας παρουσιάζουν επίσημα το τραγούδι τους.
Ίσως οι… στίχοι να μην λένε πολλά, αλλά σίγουρα είναι ένα δείγμα από το τραγούδι που φαίνεται ότι τελικά θα κερδίσει με το άκουσμά του και θα δικαιώσει και αυτούς που το δημιούργησαν αλλά και αυτούς που τους επέλεξαν…!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αποκαλύψη-βόμβα του Λιάγκα για την Eurovision: «Η εκπροσώπηση στη Eurovision γίνεται για βολευτεί συγγενής στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ!»

loading...