Από την Μαρία Μεταξητινού.

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για την οικογένεια των Ματθαίων. Μετά από όλα όσα έγιναν με τον Ματθαίο και την Αναστασία, μετά τη σχετική οικονομική καταστροφή που έπαθαν καθώς έπρεπε να επιστρέψουν τα κεφάλαια της Αναστασίας, δύο τραγικά γεγονότα που θα συμβούν με διαφορά ελάχιστων ημερών θα τους δώσουν τη χαριστική βολή. Οι άντρες της οικογένειας θα γονατίσουν στην κυριολεξία και οι γυναίκες δεν θα μπορούν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους, καθώς θα έχουν διαλυθεί όλοι από τον πόνο.

Μαθαίνοντας ο Πάτροκλος ότι η Χρυσάνθη είναι η μητέρα που στερήθηκε τόσα χρόνια, που τον εγκατέλειψε και τον άφησε να ζει μισό, δεν μπορεί να το διαχειριστεί με τίποτα. Φεύγει και πάει στην Κύπρο για να μιλήσει στον Νεκτάριο, ο οποίος μόλις μαθαίνει την αλήθεια εξοργίζεται αλλά ταυτόχρονα έρχεται πάρα πολύ κοντά με τον αδελφό του, τον οποίο βλέπει σε τραγική κατάσταση. Μάλιστα, σε μια από τις συζητήσεις τους τον ρωτάει ο Νεκτάριος πώς είναι και ο Πάτροκλος του απαντά: «Χάλια. Μακάρι να πεθάνω». Την ίδια στιγμή, η Δήμητρα επίσης ανησυχεί πολύ για την ψυχική του κατάσταση και προσπαθεί να του συμπαρασταθεί, αλλά και αυτή ακούει τα ίδια λόγια: «Εχει φύγει η γη κάτω από τα πόδια μου. Μου είναι αδύνατον να το διαχειριστώ όλο αυτό. Δεν θέλω τη ζωή μου, θέλω να πεθάνω», της λέει. Ολοι ανησυχούν και του ζητούν να μείνει μαζί τους, αλλά ο Πάτροκλος επιμένει να πάει σε ξενοδοχείο, λόγω του Ματθαίου. Ετσι παίρνει το αυτοκίνητο και φεύγει από το σπίτι του Νεκτάριου σε άθλια κατάσταση και με το μυαλό του να τρέχει σε παλαιότερες μνήμες. Θυμάται το ξέσπασμά του στη Χρυσάνθη και λόγια τού τρυπάνε το μυαλό.

Δείτε ακόμη: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Τα 5 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ!

Ο Πάτροκλος είναι θυμωμένος κι αισθάνεται χάλια, μέχρι που το αυτοκίνητό του φτάνει σε ένα γκρεμό. Λίγα εκατοστά πριν τον γκρεμό σταματάει καθώς χτυπάει το τηλέφωνό του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού στο τηλέφωνο είναι η Χρυσάνθη. Ο Πάτροκλος βγαίνει από το αυτοκίνητο και απαντάει: «Τι θέλεις;», της λέει και η Χρυσάνθη κλαίγοντας του ζητά να την ακούσει, αλλά ο Πάτροκλος της απαντά με βλέμμα τρελού: «Να πας στο διάολο» και αμέσως κλείνει το τηλέφωνο και κοιτάζει επίμονα τον γκρεμό. Είναι νύχτα και ο Πάτροκλος μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο, ενώ το μυαλό του ταξιδεύει. Σκέφτεται: «Η μάνα μου με γέννησε και με πέταξε, θα τη μισώ πάντα». Αμέσως μετά θυμάται τον Διαμαντή που του δίνει τα αποτελέσματα από το τεστ DNA και του λέει ότι είναι γιος του, μετά τη Δήμητρα που την κρατά αγκαλιά και της λέει ότι την αγαπάει, την αγκαλιά με τον αδελφό του και τη Χρυσάνθη, που ακόμα αντηχούν τα λόγια της στα αυτιά του: «Δεν σας ήθελα, ένιωθα μίσος για τον Διαμαντή που με βίασε, δεν άντεχα να σας βλέπω».
Ο Πάτροκλος είναι πια διαλυμένος, δεν βλέπει μπροστά του. Γυρίζει το κλειδί στη μίζα, βάζει μπρος το αυτοκίνητο και μαρσάρει δυνατά. Ο Πάτροκλος έχει πάρει την απόφασή του. Δεν θέλει άλλο τη ζωή του και ετοιμάζεται ν’ αυτοκτονήσει. Βάζει ταχύτητα, πατάει το πόδι του με δύναμη στο γκάζι και πέφτει στον γκρεμό και τη θάλασσα.

Δείτε ακόμη: Μπρούσκο: «Όλγα χωρίζουμε!» – Ο Σήφης την εγκαταλείπει έγκυο – Ποιος ο ρόλος της Μελίνας;

Ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ…
Την ώρα που το αυτοκίνητο του Πάτροκλου έπεφτε στη θάλασσα, ένα ζευγάρι που ήταν εκεί κοντά για μια ρομαντική βόλτα, βλέπει όλο αυτό και τρελαίνεται. Η κοπέλα φωνάζει «Θεέ μου» και ο άντρας τρέχει για να δει αν μπορεί να τον σώσει, ενώ το αυτοκίνητο ήδη είναι μέσα στη θάλασσα.
Στο σπίτι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, μέχρι τη στιγμή που χτυπάει το τηλέφωνο του Αχιλλέα και ζητούν τον Νεκτάριο, ο οποίος έχει κλειστό το κινητό του. Ο Αχιλλέας μιλάει για λίγα δευτερόλεπτα, μετά κοιτάζει τον Νεκτάριο και του ζητάει να τον ακούσει προσεκτικά: «Νεκτάριε, θέλω να είσαι ψύχραιμος. Ο Πάτροκλος έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα». Ολοι πετάγονται ταραγμένοι και ο Νεκτάριος με κλάματα τον ρωτάει: «Πες μου ζει;». Ο Αχιλλέας του λέει όσα του είπαν στο τηλέφωνο: «Ηταν ένα ζευγάρι εκεί και τον είδε. Το αγόρι βούτηξε και κατάφερε να τον βγάλει, είχε πιει πολύ νερό. Δεν μου είπαν περισσότερα, είναι στο νοσοκομείο. Θέλω ψυχραμία». Μάλιστα ο Αχιλλέας ανησυχεί και για τη Μελίνα, καθώς λόγω της κατάστασής της δεν πρέπει να ταράζεται: «Θα σας πάω εγώ. Μελίνα εσύ μείνε εδώ», της λέει.
Ολοι τρέχουν στο νοσοκομείο καταρρακωμένοι, ενώ η Δήμητρα κλαίει με σπαραγμό. Μόλις φτάνουν μαθαίνουν ότι ο Πάτροκλος αναπνέει, αλλά είναι σε άσχημη κατάσταση, λόγω σοβαρής υποθερμίας και χαροπαλεύει στην εντατική. Οι ώρες αγωνίας είναι τραγικές, η Αννα το μαθαίνει και έρχεται στην Κύπρο, η Χρυσάνθη πάει στο νοσοκομείο και τη διώχνουν και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα…

Δείτε ακόμη: «Ραγισμένες καρδιές»: Ο ματωμένος γάμος της Γκιουλσερέν & του Τζιχάν

ΝΕΑ ΣΥΜΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Και ενώ γίνονται όλα αυτά με τον Πάτροκλο, την οικογένεια των Ματθαίων αλλά πιο πολύ τον Νεκτάριο και τη Δήμητρα, τους περιμένει μια νέα συμφορά. Ενα φοβερό ατύχημα που θα κάνει τη ζωή τους να αλλάξει για πάντα. Που θα ταρακουνήσει τη σχέση τους, θα καταρρακώσει τον Αχιλλέα και θα ταράξει ανεπανόρθωτα ακόμα και τη Μελίνα. Πρόκειται για ένα ατύχημα που θα έχει η κόρη του Νεκτάριου και της Δήμητρας, η Μαρίνα. Το κορίτσι θα χτυπήσει πολύ άσχημα, καθώς θα πέσει σε μια βόλτα με το άλογο. Στο νοσοκομείο η οικογένεια θα δεχτεί το νέο χτύπημα, καθώς θα τους ανακοινώσουν ότι μπορεί το κορίτσι να μη χάσει τη ζωή του, αλλά θα μείνει παράλυτη σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Νεκτάριος καταρρέει, η Δήμητρα δεν θέλει τη ζωή της, ο Αχιλλέας που της έχει πολύ μεγάλη αδυναμία λυγίζει και η Μελίνα παθαίνει ένα ισχυρό σοκ, που θα βάλει σε κίνδυνο ακόμα και το παιδί που περιμένει. Το τελευταίο όμως αυτό τραγικό συμβάν θα φέρει κι άλλες εξελίξεις στη ζωή του ζευγαριού, καθώς θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά και θα σταθεί η αφορμή για την Αναστασία και τον Ματθαίο να σπάσουν τον πάγο…

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

loading...