Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν στη ζωή της Αλίκης που δεν θέλει και πολύ το μυαλό της να αλλάξει ρώτα… Αλλωστε, όπως και η ίδια παραδέχεται στον Απόστολο, πριν κάποια χρόνια πέρασε κατάθλιψη… Τώρα όμως η ψυχική της υγεία χειροτερεύει και το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί!

Οι εξελίξεις στη ζωή της Αλίκης, σε συνδυασμό με τη βεβαρτμένη ψυχολογική της κατάσταση, τη φέρνουν και πάλι στα άκρα. Το παρελθόν μέρα με την ημέρα ζωντανεύει όλο και περισσότερο μέσα στο μυαλό της. «Νομίζω ότι έχω παραισθήσεις. Σήμερα είχα μια φαντασίωση. Ηταν τόσο ζωντανή», εξομολογείται στον Απόστολο, όπου πηγαίνει να τον βρει ζητώντας τη βοήθειά του. «Φαντασιώσεις έχουμε όλοι οι άνθρωποι…», της απαντάει εκείνος για να την καθησυχάσει. Μόνο που εκείνη επιμένει. “Όχι, όχι, δε μπορείς να καταλάβεις τι σου λέω. «Μπέρδεψα το παρελθόν με το παρόν, έφυγα από το χρόνο. Νόμιζα ότι τρελαίνομαι…», του λέει, ενώ εκείνος τη συμβουλεύει να μιλήσει σε έναν καλό ψυχίατρο. Ωστόσο, εκείνη έχει τον δικό της. Πιθανόν χρειάζεται να της αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. Ωστόσο, ο Απόστολος επιμένει ότι ίσως να χρειάζεται και ξεκούραση και της συνιστά άδεια. «Πάρε δύο-τρία βιβλία και φύγε, αν μπορείς μόνη σου, να είσαι όλη μέρα στο κρεβάτι… Να ξυπνάς χωρίς να κοιτάς ρολόι. Κάν’ το και θα δεις», τη συμβουλεύει.

feg
H Aλίκη παραπονιέται στον Απόστολο οτι έχει παραισθήσεις

Αμέσως μετά η Αρετή συναντιέται με την Αλίκη. Εκεί η τελευταία τής εξομολογείται ότι αρχίζει να χάνει το μυαλό της. «Αρετή, φοβάμαι… χάνω το μυαλό μου… έχω φαντασιώσεις, βλέπω πράγματα», της λέει. «Δηλαδή; Σαν τι πράγματα;», τη ρωτάει η Αρετή. «Δεν μπορώ να σου εξηγήσω… Δεν θα καταλάβεις, αλλά φοβάμαι πως έχει αρχίσει και μου σαλεύει», παραδέχεται η Αλίκη και της λέει ότι ο Απόστολος της συνέστησε ξεκούραση. Τότε η Αρετή της προτείνει να πάει στο εξοχικό της. «Θα σου κάνει καλό, θα μείνεις μόνη σου και θα ηρεμήσεις…», της λέει και η Αλίκη την ευχαριστεί πολύ συγκινημένη. Η κατάστασή της ωστόσο χειροτερεύει όταν η Αλίκη μαθαίνει ότι ο Ανδρέας ζει και είναι μοναχός. Τότε παίρνει την απόφαση να μπει κι αυτή στο μοναστήρι και το ανακοινώνει στην Αρετή. «Σήμερα που συνειδητοποίησα ακριβώς τι έχει γίνει, πήρα μια απόφαση. Αρετή θα φύγω. Θα ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου και θα φύγω!», της λέει. Η Αρετή προσπαθεί να τη μεταπείσει. «Πού θα πας τώρα και θα ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου;», της λέει. «Θα φύγω Αρετή… Ετσι πρέπει!», επιμένει εκείνη. «Θα πας στο εξωτερικό; Και θα αφήσεις μόνη της την Ελισάβετ χωρίς βοήθεια, χωρίς άντρα, με ένα μωρό;», της λέει η Αλίκη. «Για το καλό της θα το κάνω… Για το καλό όλων μας… Και δεν σκοπεύω να πάω στο εξωτερικό…», της διευκρινίζει η Αλίκη. «Θα απαρνηθώ τα εγκόσμια… Θα μπω σε μοναστήρι…». Η Αρετή μένει μ’ ανοιχτό το στόμα. «Πάντα αγαπούσα τον Θεό, όπως ο Αντρέας… Ο μοναχός Αμβρόσιος τώρα πια… Τι με κοιτάς άναυδη;», τη ρωτάει. «Αλίκη σύνελθε… Δεν ξέρεις τι λες! Σε παρακαλώ πολύ!», προσπαθεί η Αρετή να τη συνεφέρει.

fegga
Η Αρετή της δίνει τα κλειδιά του εξοχικού της

Την απόφασή της αυτή ανακοινώνει αργότερα η Αλίκη στον Αμβρόσιο. «Πήρα μια απόφαση. Θέλω να αφοσιωθώ στον Θεό. Να αφήσω τα εγκόσμια», του λέει κι εκείνη. Ο Αμβρόσιος την κοιτάει άναυδος αλλά εκείνη συνεχίζει. «Πάντα αγαπούσα τον Θεό, όπως κι εσύ. Πάντα ήμουν κοντά Του, προσευχόμουν, νήστευα… Είχα πάνω απ’ όλα την ηθική μου, τις αξίες μου… Επραττα πάντα με γνώμονα την αγάπη». «Αλίκη, έχεις επηρεαστεί από τη δική μου ζωή… Δεν είναι συνειδητή η απόφασή σου να αφήσεις τα εγκόσμια», της απαντάει προσπαθώντας να της αλλάξει άποψη. «Η Ελισάβετ σε χρειάζεται και το ξέρεις. Το παιδί της σε χρειάζεται. Μην εγκαταλείψεις την αδύναμη κόρη σου, σ’ έχει ανάγκη ακόμα… Αυτή τη στιγμή έχεις μια αποστολή».

fegg
Ο Παύλος είναι απαρηγόρητος

Για περισσότερα τηλεοπτικά κάντε κλικ εδώ

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου και το περιοδικό TV24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπρούσκο: Σούπερ Αποκλειστικό! Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε των πρωταγωνιστών!

9 μήνες: Καρέ- καρέ ο γάμος της Κρίστης- Η μεγάλη ανατροπή πριν παντρευτεί! (Αποκλειστικό)

Ραγισμένες καρδιές: Η Ντιλαρά ξεσπά εναντίον του Τζιχάν και…

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ