Η εμπιστοσύνης της Μελίνας απέναντι στον Αχιλλέα έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας των μυστικών που κρατάει σχετικά με τον Ματθαίο. Η Μελίνα πιστεύει ότι ο Αχιλλέας είναι συνένοχος με τον Ματθαίο αφού τον καλύπτει και επιπλέον η στάση του να μην την εμπιστεύεται την οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.
Η Μελίνα του λέει ψέματα και με τη βοήθεια της Βασιλικής πάει στην Κύπρο, παίρνει κρυφά τη μικρή Αγάπη και γυρίζει στα Χανιά χωρίς να δώσει σημεία ζωής. Ο Αχιλλέας έχει τρελαθεί από την αγωνία του και όταν ανακαλύπτει τι έχει συμβεί, αρχίζει να παρακαλάει τη Μελίνα για να μιλήσουν, όμως αυτή είναι ανένδοτη. Στην αρχή δεν σηκώνει καθόλου το τηλέφωνο και τα μηνύματα που της στέλνει ο Αχιλλέας είναι μέσα στην απόγνωση: «Μελίνα, αυτό που κάνεις δεν μ’ αρέσει καθόλου. Αν έχεις εξαφανιστεί για το λόγο που φαντάζομαι, είσαι πολύ λάθος. Ανησυχώ, καταλαβαίνεις; Μη μου το κάνεις αυτό. Πάρε με τηλέφωνο… ακούς;».
H Μελίνα όμως δεν του αφήνει περιθώρια να ελπίζει. Μετά από πολλές προσπάθειες του μιλάει: «Δεν παίζω Αχιλλέα. Για μένα αυτή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Κοίτα… δεν θέλω να μιλήσουμε άλλο, άσε με σε παρακαλώ. Σου εξήγησα, δεν κατάλαβες τίποτα; Σε ρωτάω, Αχιλλέα, δεν κατάλαβες τίποτα; Θέλω να είμαι μόνη μου, θέλω να σκεφτώ», του λέει συνεχώς.
Ο Αχιλλέας επικοινωνεί και με τη Βασιλική, η οποία του επιβεβαιώνει ότι η Μελίνα έχει αποφασίσει να χωρίσουν και στη συνέχεια μιλάει με τη Δάφνη: «Ρε Δάφνη, σε παρακαλώ, μπορείς να συνεφέρεις τη Μελίνα; Δεν δέχεται να μου μιλήσει», της λέει απελπισμένος. Ο Αχιλλέας είναι σαν θηρίο στο κλουβί κι έτσι αποφασίζει να πάει από κοντά να μιλήσουν. Φτάνει έξω από την πόρτα της Βασιλικής και τη στήνει. Την ώρα που η Βασιλική ανοίγει να πετάξει τα σκουπίδια, βλέπει μέσα τη Μελίνα: «Γιατί με αποφεύγεις; Πες μου, εξήγησέ μου!». Η Μελίνα απλά και μάλλον κυνικά του απαντά: «Θέλω να μείνουμε για ένα διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλον».

Δείτε ακόμη: «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα»: Δεν φαντάζεστε τι θα πάθουν οι πρωταγωνιστές στο εορταστικό επεισόδιο της Τετάρτης…

«Αν σε χάσω δεν έχω ζωή»

Ο Αχιλλέας τα χάνει. «Μου ζητάς να χωρίσουμε; Αυτό θέλεις;», της λέει. Και η Μελίνα του απαντά: «Αχιλλέα, έχω πάρει την απόφασή μου». Ο Αχιλλέας επιμένει: «Κι εγώ πρέπει να τη δεχτώ; Χωρίς να μου εξηγήσεις; Θέλω να καταλάβω. Πες μου τι είναι αυτό που μετράει για σένα περισσότερο. Αυτό που έχουμε μεταξύ μας ή το πείσμα που σ’ έχει πιάσει;». Η Μελίνα του εξηγεί και ο Αχιλλέας δεν μπορεί πραγματικά να καταλάβει και συνεχίζει με αγωνία: «Εμένα; Ολο αυτό που νιώσαμε; Αυτά που ζήσαμε; Τον έρωτά μας; Την αγάπη μας; Εγώ δεν βάζω τίποτα πάνω από εμάς. Είμαστε ένα. Αν σε χάσω δεν έχω ζωή». Η Μελίνα λυγίζει και βάζει τα κλάματα: «Μη μου το κάνεις αυτό σε παρακαλώ. Η καρδιά μου μού λέει να μείνω κολλημένη πάνω σου, αλλά η λογική μου κι όσα έχω σαν αξίες στη ζωή μου με κάνουν να θέλω να τρέξω μακριά σου». Ο Αχιλλέας την κοιτάζει και κλαίει απαρηγόρητος, ενώ της φωνάζει με πάθος: «Δεν γίνεται αυτό, ξέχνα το. Εμείς οι δυο θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε μαζί».

Δείτε ακόμη: «Ραγισμένες καρδιές»: Τα 5 σούπερ επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση!

Ο συγκλονιστικός διάλογος πριν το τέλος

Ο Αχιλλέας μάταια προσπαθεί να πείσει τη Μελίνα, η οποία τον παρακαλεί να μη συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση και μάλιστα τον εκλιπαρεί να φύγει. Ο Αχιλλέας συνειδητοποιεί ότι και μόνο που πήγε κρυφά να πάρει το παιδί και να φύγει, σημαίνει ότι έχει πάρει την απόφασή της και την ξαναπαρακαλεί να πάρουν το παιδί και να πάνε στο ξενοδοχείο τους να μιλήσουν. Η Μελίνα του απαντά να μη συνεχίζει να την πιέζει και ότι θέλει ακόμα χρόνο για να σκεφτεί, γιατί έχει ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό και πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ομως ο Αχιλλέας παρότι δέχεται να φύγει προς το παρόν, της δηλώνει με τον πιο τραγικό τρόπο: «Δεν θα φύγω από την Κρήτη χωρίς εσένα. Αν δεν γυρίσεις με το παιδί θα πεθάνω» και τη σφίγγει στην αγκαλιά του.
Ο Αχιλλέας φεύγει με παράπονο, αλλά δεν αντέχει για πολύ και την άλλη μέρα επιστρέφει, ενώ η Μελίνα λίγο επιθετική του λέει: «Γατί δεν σέβεσαι την απόφασή μου;». «Δεν είναι θέμα σεβασμού Μελίνα. Είσαι η γυναίκα μου, είσαι ο έρωτας της ζωής μου, είσαι τα πάντα για μένα και δεν σ’ αφήνω εδώ. Θα φύγουμε μαζί και θα πάμε στο σπίτι μας στην Κύπρο». Η Μελίνα του απαντά ότι δεν γίνεται να την πάρει μαζί του με το ζόρι, αλλά ο Αχιλλέας επιμένει και της λέει: «Θα έρθεις επειδή το θέλεις κι εσύ… Ξέρω ότι μ’ αγαπάς και αποκλείεται να βάλεις πάνω από μας έναν εγωισμό ή ένα πείσμα ή ακόμα και τις αξίες σου που λες… Υπάρχει μεγαλύτερη αξία από αυτό που έχουμε εμείς μεταξύ μας; Δείξε μου εμπιστοσύνη, κλείσε τα αυτιά σου σ’ αυτά που λένε οι άλλοι και πάμε να φύγουμε. Σ’ αγαπάω, δεν μπορώ μακριά σου μωρό μου! Μου φαίνεται ότι ζω έναν εφιάλτη».
Η Μελίνα πάει προς στιγμή να λυγίσει κάτω από το πάθος του Αχιλλέα, όμως δεν το κάνει και του ζητάει για τελευταία φορά να φύγει. Κι ο Αχιλλέας βλέποντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, φεύγει…

Δείτε ακόμη: «Οι Συμμάθητες»: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε!

loading...