Η Μελίνα με τον Αχιλλέα ζουν υπέροχες στιγμές κοντά στο μωρό τους και την μικρή Αγάπη. Οσο και αν κουράζονται, ένα χαμόγελο του μωρού τούς κάνει να πετάνε στα ουράνια. Οσο περνάει ο καιρός κάνουν σχέδια για το μέλλον και το πρώτο που σκέφτονται είναι να δρομολογήσουν τη βάφτιση του μωρού, που θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός.

Κι ενώ επεξεργάζονται το πωώ θα κάνουν τη βάφτιση, έρχεται και η πρόταση από το νονό. Ενα απόγευμα πάει ο Ματθαίος στο σπίτι τους και ζητάει να δει το μωρό: «Για να τη δω. Α, είναι πολύ λεβέντισσα αυτή. Εγώ θα τη βαφτίσω και δεν θέλω κουβέντα. Αν έχετε κλείσει άλλο νονό να τον ξεκλείσετε… δεν ακούω κουβέντα!». Η πρότασή του φαίνεται ν’ αρέσει και ο Αχιλλέας οφείλει όμως να ρωτήσει και τη Μελίνα: «Αγάπη μου, έχεις αντίρρηση;», της λέει και η Μελίνα του απαντάει αμέσως, χωρίς καν να το σκεφτεί: «Εγώ; Με μεγάλη μου χαρά». Ετσι ο Αχιλλέας, επίσης πολύ χαρούμενος, απευθύνεται στον Ματθαίο: «Εντάξει αδελφέ, έκλεισε. Πολύ χαίρομαι που θα βαφτίσεις εσύ την κόρη μου», του λέει και αγκαλιάζονται συγκινημένοι, ενώ ο Ματθαίος συμπληρώνει: «Κι εγώ το θέλω σαν τρελός. Ξέρω πόσο πολύ το θέλατε αυτό το παιδί».

Αφού λοιπόν «κλείνουν» το ποιος θα είναι ο νονός, το επόμενο που έχουν να σκεφτούν είναι το όνομα που θα πάρει η μικρή. Ετσι ο Αχιλλέας ρωτάει τη Μελίνα στο χαλαρό: «Καταλήξαμε πώς θα τη βαφτίσουμε;» και η Μελίνα τελείως αυθόρμητα και μάλλον κωμικά του απαντάει: «Της μάνας σου». Ο Αχιλλέας γελάει με τον τρόπο της γυναίκας του: «Της δικιάς σου», της λέει κι αμέσως συνεχίζει: «Αλήθεια θες Σοφία;», τη ρωτάει και η Μελίνα το επιβεβαιώνει λέγοντάς του: «Ναι, Σοφία, και ίσως και ένα άλλο όνομα. Ο,τι θέλεις εσύ, αγάπη μου».
Στο μεταξύ, μετά από λίγες μέρες έρχεται στην Κύπρο και η Βασιλική η οποία βλέπει για πρώτη φορά το μωρό και τρελαίνεται από τη χαρά της: «Η βαφτισιμιά μου ξεπετάχτηκε, έκανε μαγουλάκια… αλλά και τ’ άλλο το μωρούλι. Αχ, μου έρχεται να τα δαγκώσω και τα δύο», τους λέει και ούτε λίγο-ούτε πολύ τους κάνει πρόταση να βαφτίσει αυτή το μωρό. «Πάντως προσφέρομαι να γίνω νονά» τους προτείνει και ο Αχιλλέας αμέσως το ξεκόβει: «Α όχι, δεν το βαφτίζεις κι αυτό. Εχουμε δώσει τα χέρια με τον Ματθαίο». Η Βασιλική φυσικά το δέχεται, αλλά του κάνει πλάκα: «Και πώς θα τη βγάλετε τη μικρή; Εχετε αποφασίσει;». Ο Αχιλλέας της απαντάει: «Το πρώτο, ναι. Δεύτερο όνομα δεν έχουμε βρει» και αμέσως η Μελίνα παρεμβαίνει: «Το πρώτο θα είναι Σοφία, το όνομα της μητέρας του Αχιλλέα. Γιορτάζει ίδια μέρα με την Αγάπη, 17 Σεπτεμβρίου και τα δύο».

Η Βασιλική όμως παρατηρεί και κάτι άλλο: «Αντε, ρε, αλήθεια; Κι εσύ γιορτάζεις μια μέρα πριν, στις 16, Μελίνα. Κοίτα σύμπτωση, ε;», τους λέει. Η συζήτηση για το όνομα του μωρού συνεχίζεται και ο Αχιλλέας θυμάται μια ακόμα λεπτομέρεια: «Κι έχουμε και επέτειο γνωριμίας τον Σεπτέμβριο. Με έχει καταστρέψει ο Σεπτέμβριος κι εκείνο το καταραμένο Μπρούσκο!».
Στο μεταξύ, η Μελίνα κοιτάζει το εορτολόγιο και μόλις διαπιστώνει κάτι ακόμα: «Αχιλλέα κοίτα εδώ, 24 Σεπτεμβρίου, η ημέρα που γνωριστήκαμε. Γιορτάζει το όνομα Μυρτώ. Αχιλλέα μου, αυτό θέλω να είναι το δεύτερο όνομα της μικρής μας. Μυρτώ!».
Ο Αχιλλέας πετάει από τη χαρά του, είναι και οι δύο πολύ συγκινημένοι. Ολα πλέον έχουν κανονιστεί, νονός ο Ματθαίος και το όνομα της μικρής τους διπλό: Σοφία και Μυρτώ! Σε λίγες μέρες το ζευγάρι αρχίζει τις προετοιμασίες. Μια όμορφη και ρομαντική βάφτιση με πολλούς καλεσμένους από την Κύπρο, αλλά και από τα Χανιά.

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό TiVi Σίριαλ

Για περισσότερα τηλεοπτικά κάντε κλικ εδώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Mπρούσκο: Ο μανιακός δολοφόνος ομολογεί γιατί έκανε τις δολοφονίες!

Αποκλειστικό: Η Τζούλι Τσόλκα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προδίδει όλες τις εξελίξεις του Μπρούσκο!

Σούπερ αποκλειστικό! Ο Διαμαντής αποκαλύπτει στο Youweekly.gr το τέλος της σειράς!

loading...