Το γλέντι των Γιαννακάκηδων γίνεται επεισοδιακό, καθώς η παρουσία του Νικηφόρου στο πλευρό της Αναστασίας πυροδοτεί τα νεύρα τόσο του Ματθαίου όσο και του Σήφη, που φεύγει έξαλλος. Η Δάφνη με τον Μάρκο φτάνουν στο χωρισμό και του ανακοινώνει ότι θα γυρίσει στον Διαμαντή, ενώ η Μελίνα αναγκάζεται να ακολουθήσει τον Αχιλλέα στο Λονδίνο, καθώς δεν καταφέρνει να του αλλάξει γνώμη. Ενας ακόμα φόνος θα φέρει μεγάλη αναστάτωση, ενώ σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται και ο Διαμαντής, αφού ήρθε η ώρα της μεγάλης δίκης…

Aπό την Μαρία Μεταξητινού.

Οι Ματθαίοι αποφασίζουν να κατέβουν στην Κρήτη, προκειμένου να παρευρεθούν στο γλέντι που οργανώνει ο Διαμαντής για τους Ολλανδούς συνεργάτες τους, ενώ μαζί τους πηγαίνουν και ο Αχιλλέας με τη Μελίνα, για να μη δώσουν δικαίωμα για κουτσομπολιά. Στο μεταξύ, η εξαφάνιση της Βασιλικής προβληματίζει τους πάντες και ιδιαίτερα τον Μηνά, που δεν ξέρει πια τι να πιστέψει, αλλά και τη Μελίνα, ενώ ο Αχιλλέας προσπαθεί να την καθησυχάσει: «Ελα, αγάπη μου, τώρα… Αυτό που λέει ο Μηνάς είναι… Η Βασιλική, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, το έσκασε και πήγε στο Παρίσι. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί, θα το δείτε», τους λέει. Αλλά η Μελίνα συνεχίζει να ανησυχεί: «Πάντως, μη νομίζεις ότι έχω ησυχάσει τελείως! Ετσι μου ’ρχεται να πάρω αύριο το αεροπλάνο, να πάω στο Παρίσι και να χτυπήσω την πόρτα της Αντιγόνης, να δω αν είναι εκεί η Βασιλική!».
Ο Μάρκος δίνει στη Δάφνη τελεσίγραφο για το χωρισμό τους και εκείνη αντιδρά με το συνηθισμένο της τρόπο και αποφασίζει να συνοδέψει τον Διαμαντή στο γλέντι που κάνει για τους Ολλανδούς συνεργάτες. Ο Μάρκος γίνεται έξαλλος: «Δεν μ’ ενδιαφέρει! Ας τα ξαναβρούνε! Για μένα η Δάφνη έχει τελειώσει, κι ας μη με πιστεύεις! Ασ’ τους να κάνουν τα καραγκιοζιλίκια τους!», λέει στον Παύλο.

«Το Μπρούσκο δεν θα έχει ευτυχισμένο φινάλε!»: Πρωταγωνίστρια της σειράς αποκαλύπτει το τέλος…

«Διώξε τον αλήτη από δίπλα σου!»

Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί τόσο εκ μέρους του Ματθαίου όσο και εκ μέρους του Σήφη, όταν ο Νικηφόρος θα έρθει προσκεκλημένος της Αναστασίας στο γλέντι και θα καθίσει δίπλα της, προκαλώντας αντιδράσεις. «Τι είναι αυτά που κάνεις; Πας να μπεις στο μάτι των Ματθαίων και κάλεσες εδώ τον παρολίγον δολοφόνο μου; Ξέχασες τι έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη; Πήγαινε αμέσως και πες στον Νικηφόρο Απέργη να ξεκουμπιστεί, αλλιώς θα διαλύσω τη γιορτή!», της λέει και λίγο αργότερα φεύγει επιδεικτικά και με νεύρα.
Ο Διαμαντής κάνει μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τον Σήφη να μην καταθέσει εναντίον του στο επικείμενο δικαστήριο, αλλά δεν τα καταφέρνει, καθώς ο Σήφης επιμένει. Ο Διαμαντής τού λέει ότι θα το μετανιώσει, γιατί θα αποδειχθεί αθώος, αλλά ο Σήφης τού απαντά: «Αν αποδειχθεί, θα σου ζητήσω γονατιστός συγγνώμη. Είναι άδικο όμως να είσαι μόνος σου στο εδώλιο. Αλλά θα έρθει και η σειρά του Πάτροκλου». Ο Ματθαίος δείχνει φανερά ενοχλημένος, εκφράζει στην Αναστασία τη δυσαρέσκειά του για τη «φιλία» της με τον Νικηφόρο. Στο μεταξύ, Μελίνα, Δήμητρα και Νεκτάριος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα ξαναβρούν ο Αχιλλέας με τον Ματθαίο. Τον Μηνά τον ζώνουν τα φίδια, όταν βρίσκει τυχαία μια σχισμένη τσάντα της Βασιλικής στο δασάκι κοντά στο σπίτι τους. Η απόφαση της Δάφνης να παραστεί στη δίκη του Διαμαντή ως μάρτυρας υπεράσπισης εξαγριώνει τον Μάρκο.

Η ομολογία του Πάτροκλου που σοκάρει

Την ίδια στιγμή, η Χρυσάνθη ρωτάει τον Πάτροκλο για το τι έχει συμβεί: «Θέλω να μου τα πεις όλα. Πρέπει να ξέρω. Ο Διαμαντής οργάνωσε την απαγωγή της Μελίνας;», του λέει και ο Πάτροκλος, πανικόβλητος, προβαίνει σε ομολογίες, σοκάροντας τη Χρυσάνθη: «Ολη τη δουλειά την έκανα εγώ, μ’ ένα φίλο μου Γερμανό. Συγγνώμη», της λέει και κλαίει. Η Χρυσάνθη τρελαίνεται: «Τι λες, παιδί μου; Δεν σε πιστεύω! Οχι, όχι!», φωνάζει και ο Πάτροκλος συνεχίζει: «Σου έχω ξαναπεί στο παρελθόν: έχω κάνει πράγματα για τα οποία ντρέπομαι… Αυτό είναι το χειρότερο».
Η δολοφονία της Αγλαΐας αναστατώνει όσους γνώριζαν τις κρυφές συναντήσεις της με τον Μανωλιό: «Να δεις που θα μπλέξει κι ο Μανωλιός μ’ αυτή την ιστορία! Θα βγουν όλα στη φόρα κι ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Αλλά τι λέμε τώρα… εδώ πέθανε ένας άνθρωπος… Απίστευτο!», λέει ο Σήφης στον Μηνά. Παράλληλα, η Μελίνα χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της ακούγοντας τις αποφάσεις του Αχιλλέα για το μέλλον τους: «Τέλος, ετοιμάσου! Αύριο φεύγουμε. Αν δεν έρθεις, θα φύγω μόνος μου!», της λέει.

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε εδώ.

Αποκλειστικό! Συμμαθητές: Ο Παύλος απολύει την Τατιάνα!

Μπρούσκο: Η Μελίνα άρον άρον στο νοσοκομείο – Η αγωνία του Αχιλλέα και ο κίνδυνος για το μωρό!

9 μήνες: «Αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία!» – Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση…

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ