Από την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κι ενώ η Αναστασία παλεύει να βρει τον ένοχο για την κλοπή των κωδικών της τράπεζας και παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με το μένος των Σηφαλάκηδων, άλλο ένα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί, η… Αριάδνη. Η κοπέλα που έρχεται ξαφνικά από το Λονδίνο φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή των Ματθαίων, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, που τυφλωμένες από ζήλια φτάνουν στα άκρα. Η Μελίνα με τον Αχιλλέα θέλουν να μάθουν το φύλο του μωρού και μια έκπληξη τους περιμένει, ο Πάτροκλος παραπαίει ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη για τη μάνα του, ο Διαμαντής ετοιμάζει νέο σχέδιο εκδίκησης, ενώ τη Δάφνη «επισκέπτεται» με ένα περίεργο τρόπο το παρελθόν…
Η Αναστασία φτάνει στον Πάτροκλος για την κλοπή των κωδικών

Οι Ματθαίοι περνούν την τελευταία τους μέρα στο Βουκουρέστι με την ελπίδα ότι ο γιατρός θα τους δώσει μια καλή είδηση που θα αναπτερώσει το ηθικό τους σε σχέση με την κατάσταση της Μαρίνας. Παράλληλα, ο Διαμαντής είναι έξαλλος από θυμό και δεν μπορεί να καταλάβει πώς κατάφεραν οι Ματθαίοι να κλείσουν τη συνεργασία με τον Ρουμάνο οινοπαραγωγό. Η ίδια η Χρυσάνθη τού αποκαλύπτει ότι αυτή είναι που στήριξε τους Ματθαίους, προκειμένου να τον εκδικηθεί. Στην Κύπρο, όπου έχει μεταφερθεί η βεντέτα, οι Γιαννακάκηδες δίνουν σκληρή μάχη για να προστατέψουν την Αναστασία, η οποία μέσα από διάφορα γεγονότα έχει αρχίσει να υποψιάζεται τον Πάτροκλο σε σχέση με την κλοπή των κωδικών των τραπεζικών λογαριασμών του Ματθαίου. Κι ενώ όλοι φεύγουν από το Βουκουρέστι, ο Μανωλιός καταφέρνει για άλλη μια φορά να χαθεί και να μην μπει ποτέ στο αεροπλάνο για Ελλάδα.

Ο Μηνάς μεσολαβεί στον Σηφαλάκη για τη βεντέτα

Προσπαθώντας να βρει ποιος προκάλεσε το χωρισμό της με τον Ματθαίο, η Αναστασία αρχίζει να ξετυλίγει το νήμα που οδηγεί στον Πάτροκλο. Η Χρυσάνθη, αποφασισμένη να καταστρέψει τον Διαμαντή, προειδοποιεί τον Σήφη ώστε να μην πληγεί οικονομικά κι εκείνος. Κι ενώ όλοι αγωνιούν για την τύχη του Μανωλιού που ξέμεινε στο Βουκουρέστι, η Ελευθερία αρνείται να σμίξει ξανά με τον Κίκη, θαυμάζοντας φανερά νεότερους άντρες. Η παρουσία της Χρυσάνθης αρχίζει να λείπει στον Πάτροκλο, σε αντίθεση με τον Νεκτάριο που την έχει διαγράψει από τη ζωή του. Ο Παύλος κι ο Σήφης αποφασίζουν να λήξουν τη βεντέτα με τους Σηφαλάκηδες στέλνοντας ως «μεσίτη» τον Μηνά να συμφιλιώσει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές: «Μανούσο Σηφαλάκη, ξέρω ότι δεν είσαι και το καλύτερο παιδί, αλλά δεν είσαι μπαμπέσης. Κατέβασε το όπλο να μιλήσουμε», του λέει ο Μηνάς και αφού ο Σηφαλάκης το διαπραγματεύεται για λίγο, κατεβάζει το όπλο του λέει: «Ωρέ Μηνά Δουκάκη, είσαι παλικάρι σαν τον πατέρα σου. Πες μου, σ’ ακούω!». Η μικρή Στεφανία εμψυχώνει τη Μαρίνα στο πρόβλημα που περνάει, ενώ παράλληλα ανακοινώνει στον Σήφη και την Ολγα τις αποφάσεις που έχει πάρει για το δικό τους μέλλον. Μια σημαντική στιγμή για τον Αχιλλέα και τη Μελίνα φτάνει, καθώς έρχεται η ώρα που μπορούν να μάθουν το φύλο του μωρού που θ’ αποκτήσουν.

Μπρούσκο: Πεθαίνει το παιδί του Σήφη & της Όλγας – Όλοι οι σπαρακτικοί διάλογοι!

Ο Αχιλλέας με τη Μελίνα στο γιατρό για το φύλο του μωρού

Ο Αχιλλέα γεμάτος αγωνία λέει στο γιατρό: «Μυστικό είναι; Εμείς δεν κάνει να μάθουμε;». Ο γιατρός καταλαβαίνει τι θέλει να μάθει ο Αχιλλέας και του λέει: «Θέλετε να μάθετε το φύλο του μωρού σας; Το είδα καθαρά. Ακούω, θέλετε να σας πω ή τελικά όχι;». Το ζευγάρι στην πραγματικότητα θέλει να μάθει, αλλά είναι αναποφάσιστοι, η Μελίνα λέει «όχι» και ο Αχιλλέας λέει «ναι». Τελικά ο Αχιλλέας πείθεται και κάνει πίσω: «Σωστά όχι, κάναμε μια συμφωνία Θεοδόση και σου έχουμε απαγορεύσει κι εσένα να μας πεις». O γιατρός όμως επιμένει να μάθουν: «Θα το μετανιώσετε. Θα πεθάνετε από περιέργεια γιατί έχουμε μπροστά μας ακόμα πέντε μήνες. Μετά δεν θα σας λέω εγώ. Σας ακούω, είναι η τελευταία σας ευκαιρία».
Αφού λένε όχι, το μετανιώνουν και κρυφά ο ένας από τον άλλον ζητούν από το γιατρό να τους το αποκαλύψει.
Η Αναστασία ολοένα και υποπτεύεται την ανάμειξη του Πάτροκλου στην ιστορία με την απόπειρα δολοφονίας της και την προσπάθεια εμπλοκής του Ματθαίου, με μόνη εξήγηση να τον είχε βάλει ο θείος της ο Διαμαντής. Την ίδια στιγμή, ο Νεκτάριος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδελφός του έχει ανακατευτεί σε τόσο σοβαρές ιστορίες και τον υπερασπίζεται μέχρι τέλους. Ο Σήφης με την Ολγα αποφασίζουν να επισημοποιήσουν και να εξασφαλίσουν τη σχέση τους, ο φόβος όμως για την ασφάλεια του Μηνά που έχει αναλάβει να τελειώσει η βεντέτα, δεν τους αφήνει να χαρούν. Η αγωνία όλων για την τύχη του Μανωλιού που έχει εξαφανιστεί κορυφώνεται και η Κωνσταντίνα προσπαθεί να βρει βοήθεια ώστε να εντοπιστεί. Παράλληλα, ο Κίκης σε απελπιστική κατάσταση φτάνει στο σημείο να ζητήσει τη βοήθεια και της Κωνσταντίνας προκειμένου να κερδίσει πίσω την Ελευθερία. Η Χρυσάνθη προσεγγίζει τη Δήμητρα ώστε να έρθει σε επαφή με τη Μαρίνα, κρυφά από τον Νεκτάριο, αλλά και ο Πάτροκλος γίνεται έξαλλος μαζί της όταν μαθαίνει ότι εκείνη ήταν η αιτία να χαλάσει η δουλειά στη Ρουμανία και της κλείνει ραντεβού, αλλά την τελευταία στιγμή την παίρνει τηλέφωνο και της λέει: «Μην έρθεις, θα σε σκοτώσω». Η Χρυσάνθη αποφασίζει να πάει να τον βρει. Φτάνει σπίτι του και χτυπάει την πόρτα, ενώ ο Πάτροκλος από μέσα ουρλιάζει: «Σου είπα φύγε, θα σε σκοτώσω». Η Χρυσάνθη όμως επιμένει και του λέει: «Δεν πρόκειται να φύγω». Την ίδια στιγμή, ο Πάτροκλος ανοίγει την πόρτα και με ένα όπλο σημαδεύει τη Χρυσάνθη: «Θα σε σκοτώσω», της λέει και παραλύει, του πέφτει το πιστόλι από τα χέρια και αμέσως κρύβεται στην αγκαλιά της μάνας του σαν μωρό.

Η Ολγα & ο Σήφης υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης

Η συνάντηση Αχιλλέα και Αριάδνης στο κτήμα Δημοσθένους κάνει τη Μελίνα να ζηλέψει και να αποφασίσει να καλέσει την Αριάδνη για φαγητό στο σπίτι τους, προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση. Παράλληλα, η στάση του Ματθαίου απέναντι στην παλιά συμφοιτήτρια του Αχιλλέα δημιουργεί υποψίες ότι κάτι παράξενο συμβαίνει σε σχέση με το παρελθόν. Η Χρυσάνθη επιμένει να μιλήσει στον Πάτροκλο, παρότι αυτός σε άθλια ψυχολογική κατάσταση απειλεί να τη σκοτώσει. Η συνάντησή τους και η προσπάθεια της Χρυσάνθης να του εξηγήσει θα είναι δραματική, καθώς οι πληγές του παρελθόντος δεν φαίνεται να κλείνουν. Ο Μηνάς καταφέρνει να προσεγγίσει τον Σηφαλάκη και να πάρει μια πρώτη ανακωχή για τη βεντέτα, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι ο κίνδυνος έχει περάσει. Η Ολγα και ο Σήφης υπογράφουν το σύμφωνο συμβίωσης, προς μεγάλη απογοήτευση της Στεφανίας, που θα προτιμούσε κάτι πιο θεαματικό και επίσημο. «Τι ωραία! Ούτε ρύζια πετάξαμε, ούτε κουφέτα! Εχω πάει σε γάμους και ξέρω!», τους λέει και απαιτεί να κάνουν ένα τραπέζι τουλάχιστον στο σπίτι και να κόψουν τούρτα. Κι ενώ όλοι προσπαθούν να φέρουν πίσω τον Μανωλιό από τη Σουηδία, ένας ξαφνικός θάνατος θα ανατρέψει τις ισορροπίες στη ζωή της Δάφνης.

Ραγισμένες καρδιές: Χαμός στον γάμο τους! Η δολοφονία, ο θρήνος και το τραγικό τέλος!
Η μυστική συνάντηση του Ματθαίου με την Αριάδνη

Η παρουσία της Αριάδνης στην Κύπρο εγείρει συναισθήματα ζήλιας της Μελίνας για τον Αχιλλέα, αλλά και της Αναστασίας για τον Ματθαίο. Παράλληλα η Αναστασία ζητάει από τον Διαμαντή και τον Πάτροκλο μια ξεκάθαρη απάντηση στο κατά πόσο έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τους κλεμμένους τραπεζικούς κωδικούς των Ματθαίων. Η Δάφνη ξαφνιάζεται όταν καλείται να παρευρεθεί στο άνοιγμα της διαθήκης ενός πρώην «πελάτη» της. Το ατύχημα της Μαρίνας φέρνει κοντά κι ενώνει τη Δήμητρα με τον Νεκτάριο. Ο Μανωλιός καταστρέφει κατά λάθος το νυφικό της Αλίκης, ενώ ο Μάρκος και ο Μηνάς καταστρώνουν σχέδιο προκειμένου να επιστρέψει η Ελευθερία στον Κίκη. Οταν ο Σηφαλάκης απαιτεί να συναντήσει μόνο του τον Μηνά, προκειμένου να δώσει την απάντησή του για τη λήξη ή όχι της βεντέτας, η αγωνία του Σήφη για τη ζωή του φίλου του φτάνει στο κατακόρυφο. Κι ενώ η Μελίνα έχει ένα νέο ξέσπασμα ζήλιας με αφορμή την Αριάδνη, η τελευταία βρίσκεται σε μυστική συνάντηση με τον Ματθαίο, ο οποίος δεν θέλει να μάθει τίποτα ο Αχιλλέας: «Είσαι σίγουρη ότι δεν έχει υποψιαστεί κάτι ο Αχιλλέας για μας; Δεν είναι χαζός», της λέει και η Αριάδνη άνετη και χαμογελαστή του απαντάει: «Οχι, Ματθαίο. Μα τόσο μυστικοπαθής πια; Τι σε νοιάζει; Εχουν περάσει τόσα χρόνια». Ο Ματθαίος όμως επιμένει: «Ετσι, δεν θέλω. Ποτέ δεν συζητάω με τα αδέλφια μου τα προσωπικά μου. Εξάλλου ήσασταν και συμφοιτητές με τον Αχιλλέα, θα αισθανόμουν πολύ άβολα. Σε παρακαλώ Αριάδνη. Σου είχα εξηγηθεί από τότε. Κάναμε μια συμφωνία, ισχύει ακόμα».

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε εδω.

Δείτε ακόμη: Επιτέλους! Ο Γεωργίου μίλησε και αποκάλυψε το τέλος του «Μπρούσκο»! Διαβάστε το…

loading...