Από την Μαρία Μεταξητινού

Δεν πρόλαβε καλά-καλά ο Σήφης να χωρίσει με την Ολγα και άλλη γυναίκα του «γυάλισε» αμέσως. Μάλιστα, όπως θα εξομολογηθεί στο φίλο του τον Μηνά, η Ολγα δεν ήταν και η γυναίκα που τον τρέλανε, ενώ ο Μηνάς του λέει ότι τώρα δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να ερωτευτεί.

Δεν περνάνε λίγες μέρες και ο Σήφης βλέπει την αδελφή του να μιλάει με μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα. Αμέσως ζητάει από την Αναστασία να του τη συστήσει αλλά η Αναστασία, επίτηδες, δεν το κάνει. Ο Σήφης γίνεται έξαλλος: «Επίτηδες το κάνεις; Σου είπα να μου συστήσεις την κοπέλα», της λέει και η Αναστασία του απαντάει κατάλληλα: «Παιδί μου, πας καλά; Σου είπα είναι αρραβωνιασμένη, αρκετά μπλεξίματα έχουμε. Μου κάνεις σκηνή γιατί δεν σου σύστησα την Αλκηστη Τζανετάκη;». Ο Σήφης όμως δεν το βάζει κάτω και επιμένει να γνωρίσει οπωσδήποτε αυτή την κοπέλα και φυσικά ρωτάει το φίλο του το Μηνά: «Δεν μου λες ρε συ; Μια Αλκηστη Τζανετάκη την ξέρεις;». Ο Μηνάς την ξέρει, αλλά δεν είναι και κολλητή του και τον ρωτάει γιατί ενδιαφέρεται. Ο Σήφης τού εξιστορεί τι έγινε με την Αναστασία και ότι του είπε ότι είναι αρραβωνιασμένη. Ο Μηνάς καταλαβαίνει ότι ο φίλος του είναι ερωτευμένος, του επιβεβαιώνει όμως το νέο: «Ναι, ρε συ, είναι αρραβωνιασμένη με τον Αλκιβιάδη. Πάνε για γάμο. Εσύ πάλι γιατί τόσο ενδιαφέρον; Κατάλαβα, γουστάραμε με τρέλα!». Ο Σήφης, ωστόσο, νευριάζει που όλοι τον πειράζουν για το συγκεκριμένο θέμα και αρχίζει να του φωνάζει: «Παράτα με, ρε Μηνά. Αλλά πες ότι γούσταρα, πού είναι το περίεργο; Ελεύθερος δεν είμαι; Αλλά την έπιασε την Αναστασία το ανάποδο». Ο Μηνάς όμως επιμένει: «Τι θες ρε, αφού παντρεύεται η κοπέλα».
Τελικά, ο Σήφης σκαρφίζεται άλλο τρόπο να έρθει κοντά με την κοπέλα που του αρέσει και λέει στην Αναστασία ότι αν είναι να αγοράσει τα αμπέλια της, πρέπει να είναι και αυτός στην συζήτηση. Η Αναστασία επιμένει και μάλιστα του λέει ότι μπορεί να μην προχωρήσουν σε συνεργασία, γιατί ζητάνε πολλά χρήματα. Μάλιστα, λέει στον αδελφό της να μην της κρατά κακία γιατί θέλει να τον προφυλάξει επειδή είναι αρραβωνιασμένη και μάλιστα με έναν παλιό φίλο και συμμαθητή του.

Αυτό όμως μάλλον δεν σταματάει τον Σήφη, που είναι αποφασισμένος να την κατακτήσει κι έτσι ρωτάει αυτή τη φορά τον πατέρα του: «Εσύ την κόρη τού Τζανετάκη την ήξερες;». Ο Παύλος ανυποψίαστος του απαντά: «Βέβαια, από τόσο δα πιτσιρίκι», αλλά παρεμβαίνει η Αναστασία και βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Του γυάλισε η Αλκηστη και μας έχει τρελάνει από το πρωί», λέει στον πατέρα της, ο οποίος ανήσυχος λέει στο γιο του: «Σήφη, αν είναι αλήθεια αυτό μείνε μακριά, έχω λόγους που σου το λέω». Λίγο αργότερα ο Σήφης ζητάει το τηλέφωνό της από την Αναστασία, η οποία τελικά του το δίνει και την παίρνει αμέσως αφήνοντάς της μήνυμα να του τηλεφωνήσει. Δεν περνάει λίγη ώρα και η Αλκηστη του τηλεφωνεί, με την οποία κλείνει ραντεβού για το βράδυ στο σπίτι του, δήθεν να μιλήσουν για τα αμπέλια. «Καλά, αυτή ξέρει και το σπίτι μου», λέει στην Αναστασία, η οποία του εξηγεί ότι είναι τυχαίο, γιατί κάποιος συγγενής της χτίζει δίπλα και φυσικά του λέει ότι θα είναι και αυτή παρούσα στη συνάντησή τους, αλλά ο Σήφης είναι ανένδοτος: «Ούτε να το διανοηθείς, μη σου πω ότι θα πάρεις και τη Στεφανία να την κοιμίσεις σπίτι σου απόψε, της λέει. Λίγο μετά παρεμβαίνει και ο Παύλος: «Να σε παρακαλέσω να μη δοκιμάσεις κάτι με την κοπέλα αυτή. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Αλκιβιάδη και ξέρεις καλά τις σχέσεις μου. Δεν θα με κάνεις ρεζίλι στον πατέρα του. Είναι στενός μου φίλος, Σήφη, παιδικός, δεν θέλω να το παραβλέψεις. Σήφη, θα ’ρθουμε όλοι σε δύσκολη θέση. Κι εσύ ήσουν συμμαθητής με τον Αλκιβιάδη».

Δείτε ακόμη:  Επιστρέφει η θρυλική «Λάμψη» στην ελληνική τηλεόραση! Πότε θα προβληθούν τα επεισόδια;

Τελικά αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ, καθώς η Αλκηστη του τηλεφωνεί και το αναβάλλει. Την επόμενη μέρα η Αλκηστη επικοινωνεί μαζί του και κανονίζουν να βρεθούν σε ένα ήσυχο ταβερνάκι να μιλήσουν. Ο Σήφης πηγαίνει και περιμένει αλλά η Αλκηστη δεν φαίνεται πουθενά. Αρχίζει να ανησυχεί πολύ καθώς της τηλεφωνεί, της αφήνει μηνύματα, αλλά η κοπέλα δεν ανταποκρίνεται και με τα πολλά ο Σήφης φεύγει. Απογοητευμένος, το πρωί της αφήνει μήνυμα: «Με έστησες χθες και το τηλέφωνό σου είναι ακόμα κλειστό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί. Θα είχα θυμώσει πολύ αν δεν ανησυχούσα. Σε παρακαλώ πάρε με τηλέφωνο». Στο μεταξύ, έρχεται και η Αναστασία και με ένα βλέμμα υπεροχής του λέει: «Την Αλκηστη ψάχνεις; Σου έχω νέα. Η Τατιάνα που δουλεύει στο λογιστήριό μας είναι ξαδέλφη της. Μου είπε ότι η Αλκηστη λιποθύμησε χθες βράδυ, στη μέση του δρόμου. Την πήγανε στο νοσοκομείο και βρήκανε ότι είναι έγκυος και μάλιστα, όπως μου είπε η ξαδέλφη της, θα επισπεύσουν το γάμο. Σε ένα μήνα περίπου παντρεύεται». Ο Σήφης είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα. Θα τα παρατήσει όμως;
Ο Σήφης με τον τρόπο του διώχνει την Ολγα από την εταιρεία

Από την ημέρα που χώρισαν ο Σήφης με την Ολγα, παρότι είχαν πει ότι δεν θα μπλέξουν τα προσωπικά τους με τη δουλειά, έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Κάθε κίνηση της Ολγας είναι αιτία για τσακωμό, κάθε κουβέντα του Σήφη είναι αφορμή για να βάλει τις φωνές η Ολγα: «Μέχρι τώρα η λογική μου και η δουλειά μου ήταν άριστη. Αλλαξε κάτι;», του λέει και ο Σήφης της απαντά με το ανάλογο ύφος: «Η συμπεριφορά σου, αυτό άλλαξε. Είπαμε να μην επηρεάσει ο χωρισμός μας τη δουλειά αλλά φαίνεται ότι δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις» και ο τσακωμός συνεχίζεται καθώς η Ολγα του λέει: «Σοβαρά; Τη δική σου συμπεριφορά κοίτα να ελέγξεις, γιατί μάλλον ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να δεις καθαρά».
Οι καβγάδες συνεχίζονται μέχρι που ο Σήφης παίρνει μια απόφαση: «Είσαι προκατειλημμένη επειδή δύο φορές σου έφερα αντιρρήσεις. Λοιπόν, επειδή το έχω δει το έργο κι επειδή δεν θέλω να τα σπάσουμε, από αύριο θα συνεργάζεσαι με την Αναστασία». Η Ολγα εκνευρίζεται και μετά από πολλές κουβέντες ξεσπάει σε κλάματα, μέχρι τον επόμενο καβγά που φτάνει στα άκρα και αναγκάζεται να φύγει από την εταιρεία: «Πώς ακυρώνεις για μια ακόμα φορά τις εντολές μου και με ντροπιάζεις; Λοιπόν, παραιτούμαι! Τέλος!», λέει στον Σήφη και φεύγει.

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε εδω.

Δείτε ακόμη: Mπρούσκο: Σοβαρό τροχαίο για τη Μελίνα- Χαροπαλεύει στο νοσοκομείο!

Δείτε ακόμη: Το δαχτυλίδι της φωτιάς: Αυτά είναι τα τρία ανατρεπτικά τελευταία επεισόδια!

loading...