Ο πόλεμος της Αναστασίας με τον Ματθαίο φτάνει στα άκρα. Αυτή τη φορά το παιδί γίνεται η αιτία για καταστάσεις που κανείς δεν περίμενε. Μια απρόσμενη συνάντηση του ζευγαριού γίνεται τόσο εκρηκτική που φτάνουν να πιαστούν στα χέρια!

Ο Ματθαίος δέχεται απίστευτη πίεση από την Αναστασία που έχει να κάνει με το παιδί και το δικαίωμά του να το βλέπει. Ο Ματθαίος αποφασίζει να λύσει το θέμα μόνος του και επιστρέφει στα Χανιά, πηγαίνοντας κατευθείαν στο σπίτι της Αναστασίας, η οποία τον βλέπει ξαφνικά μπροστά της: «Τι κάνεις εσύ εδώ; Δώσε μου τα κλειδιά αμέσως», του λέει τα ταραγμένη. Ο Ματθαίος έξαλλος της απαντά: «Τα κλειδιά είναι το θέμα σου; Πόσο μικρόψυχη είσαι; Τι νομίζεις; Οτι θα μου στερήσεις το παιδί μου και θα κάτσω να σε παρακαλάω; Θα τον βλέπω όποια στιγμή θέλω!».
H Αναστασία τρέμει από τα νεύρα της: «Νομίζεις ότι είσαι πάνω απ’ όλους κι από όλα; Ακόμα και από τους νόμους. Θα στον κόψω εγώ τον αέρα. Εδώ δεν θα ξαναπατήσεις το πόδι σου!».
Η συζήτηση αρχίζει να ξεφεύγει και το μίσος ξεχειλίζει ανάμεσα στο ζευγάρι, με τον Ματθαίο να της λέει: «Δεν έχω καμία όρεξη να σε βλέπω. Οση αγάπη είχα για σένα έχει γίνει μίσος. Το παιδί μου όμως δεν πρόκειται να το βγάλω από τη ζωή μου». Λέγοντας όλα αυτά ο Ματθαίος προσπαθεί να προχωρήσει μέσα στο σπίτι και η Αναστασία τον σπρώχνει, φωνάζοντας ταυτόχρονα: «Φύγε, θα πάρω τηλέφωνο την αστυνομία τώρα».
Ο Ματθαίος της πιάνει τα χέρια από τους καρπούς και τη σπρώχνει, η Αναστασία αντιστέκεται και ο Ματθαίος τη χτυπάει πάνω στην πάλη που γίνεται μεταξύ τους και η Αναστασία ουρλιάζει: «Τι κάνεις; Με χτυπάς;».

Δείτε ακόμη: Ρουά Ματ: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε που δεν θα παιχτεί στην τηλεόραση!
Ο Ματθαίος την κοιτάζει με πολύ μίσος και της απαντάει: «Δεν έχω πέσει τόσο χαμηλά», στη συνέχεια τη σπρώχνει και πάει μέσα για να δει το παιδί του. Μετά από λίγο η Αναστασία τον διώχνει πάλι: «Είδες το παιδί; Φύγε τώρα και μην ξαναπατήσει εδώ, δεν θέλω να σε βλέπω». Ο Ματθαίος πιο ψύχραιμος τώρα της λέει να αφήσει στην άκρη τους δικηγόρους και να δουν τι θα κάνουν με το παιδί και την επικοινωνία του μαζί του. Η Αναστασία όμως επιμένει και του λέει ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο, αλλά: «Κανένα δικαστήριο δεν θα δώσει το παιδί σε έναν εγκληματία που ήθελε να σκοτώσει την μάνα του». Ο Ματθαίος πριν τρελαθεί τελείως, αποφασίζει να φύγει λέγοντάς της: «Αυτή τη στιγμή μου έρχεται να κάνω φόνο, στ’ αλήθεια» και ανοίγει τη πόρτα και φεύγει από το σπίτι σαν τρελός από τα νεύρα του.

Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ

Η Χρυσάνθη αφού ενημερώνει τους Ματθαίους ότι ο σκοπός της ήταν ο θησαυρός, τους ανακοινώνει ότι οι λίρες έχουν χαθεί και ότι είναι σίγουρη ότι τις έχει πάρει ο Διαμαντής. Οταν της εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, η Χρυσάνθη αποφασίζει να βρει ένα τρόπο ώστε ο Διαμαντής να ομολογήσει ότι αυτός πήρε το θησαυρό. Ετσι φτάνει στα Χανιά και στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι του Διαμαντή, που την υποδέχεται με τη γνωστή ειρωνεία. «Ηρθα να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του θησαυρού», του λέει και αφού του ζητάει ένα ποτό, δεν αργεί να μπει στο θέμα.

Δείτε ακόμη: Μπρούσκο: Ο Αχιλλέας αφήνει έγκυο την Μελίνα! Επιτέλους…
«Λοιπόν Διαμαντή, πήρες το θησαυρό, το έχω διασταυρώσει από πολλές πλευρές. Ο Δέλτα Νι που γράφει ο Δημοσθένους στο ημερολόγιο είσαι εσύ. Αλλά έχω και άλλα στοιχεία! Ζω στην Ελβετία χρόνια κι ο άντρας μου ο Αλέξανδρος είχε γνωριμίες σε τραπεζικούς κύκλους. Ρώτησα και έμαθα. Το όνομά σου δεν είναι άγνωστο εκεί», του λέει, αλλά ο Διαμαντής για άλλη μια φορά κάνει τον αδιάφορο, παίζοντας με τα νεύρα της Χρυσάνθης που έχει αρχίσει πραγματικά να χάνει την υπομονή της. Ο Διαμαντής την ψυχολογεί και της απαντά ψυχρά: «Πέρασαν αρκετά λεφτά από τα χέρια μου, κάποια τα είχα στην Ελβετία, δεν είμαι ο μόνος».
Ομως η Χρυσάνθη φαίνεται ότι έχει έρθει καλά διαβασμένη ή μπορεί και να μπλοφάρει. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει να του αποσπάσει την ομολογία του: «Μην παριστάνεις τον χαζό, Διαμαντή. Ξέρω καλά ότι πηγαινοερχόσουν φορτωμένος με λίρες, που τις αντάλλαζες κάποιες φορές κοψοχρονιά σε κύκλους έξω από τις τράπεζες. Γιατί ήταν πολλές κι αν πήγαινες εκεί θα ’πρεπε να δώσεις εξηγήσεις που τις βρήκες». Μάλλον τα καταφέρνει, αφού ο Διαμαντής γίνεται έξαλλος, αγριεύει και της απαντά μια κι έξω: «Ε, ναι, λοιπόν, στο ξαναείπα, εγώ σήκωσα το θησαυρό του Σοφοκλή Αλεξάνδρου! Τι ψάχνεις τώρα; Οι λίρες πουλήθηκαν. Τέρμα, δεν υπάρχουν πια!».

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

loading...