Από την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Ο Σήφης με τον Αχιλλέα για πρώτη φορά συμμαχούν και μάλιστα κρυφά από τη Μελίνα, μέχρι να φτάσουν στο σημείο να αποκαλύψουν τον απαγωγέα της Μελίνας, τον Πάτροκλο. Την ίδια στιγμή, η Αναστασία αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για το κακό που της έκαναν με τον Ματθαίο, αλλά οι κινήσεις της γίνονται αφορμή να ξεσπάσει άγρια βεντέτα. Ο Νεκτάριος με τη Δήμητρα ζουν ένα δράμα, καθώς η Μαρίνα έχει ένα σοβαρό ατύχημα και τέλος ο Ματθαίος, ενώ θέλει την Αναστασία, βάζει μπροστά τον εγωισμό του και προχωράει το διαζύγιο.

«Δεν μετάνιωσα που πήγα να πεθάνω»

Ο Σήφης με τον Αχιλλέα συνεργάζονται για να φτάσουν στην ενοχή του Πάτροκλου και καλούν κρυφά την Αλεξάνδρα στα Χανιά, για να τους πει τι της έχει εκμυστηρευτεί η Αντρια στις συνεδρίες που έχουν κάνει. Η Αλεξάνδρα όμως επικαλείται το ιατρικό απόρρητο και δεν τους αποκαλύπτει τίποτα για τη σύντροφο του Γερμανού. «Υπάρχει το επαγγελματικό απόρρητο και δεν έχω σκοπό να το προδώσω αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος!», τους λέει. «Σοβαρό όμως είναι να καλύπτεις κι ένα έγκλημα! Δεν θες να βοηθήσεις ενώ μπορεί να ξέρεις πράγματα από την γκόμενα του Γερμανού; Σου εξήγησα τη σχέση του με τον Πάτροκλο. Αλλά ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά σου… Ο Νεκτάριος. Ξέρεις πόσο πολύ αγαπάει τον Πάτροκλο και δεν θες να πληγωθεί», της απαντάει ο Αχιλλέας.
Την ίδια στιγμή, η Αλίκη βλέπει στα Χανιά τον Αχιλλέα να μιλάει με την Αλεξάνδρα και ο νους της πάει στο πονηρό. Μάταια ο Αχιλλέας προσπαθεί να την πείσει ότι δεν τρέχει τίποτα και να μην ανοίξει το στόμα της στη Μελίνα.
Στο μεταξύ, ο Πάτροκλος συνέρχεται αλλά ψυχικά είναι ράκος και ομολογεί στην Αννα ότι δεν μετάνιωσε που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και ότι δεν θα γυρίσει στην Χανιά, ούτε θέλει να ξαναδεί τον Διαμαντή. Η Δήμητρα και η Αννα ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες για χατίρι του Πάτροκλου, η μεν γυναίκα του της λέει να μείνει μακριά του, η δε Δήμητρα της απαντά ότι θα κάνει ό,τι γουστάρει. Παράλληλα, η Ολγα λέει με παράπονο στον Σήφη ότι η Στεφανία θέλει μόνο τη Μελίνα για μαμά της, ενώ ο Νικηφόρος από τη φυλακή ζητάει από τον Μανούσο να βάλει τον Διαμαντή να καθαρίσει γι’ αυτόν, εκβιάζοντάς τον.

Δείτε ακόμη: Μπρούσκο: Σήφης & Μελίνα κοιμούνται μαζί στο σπίτι της – Εξέλιξη βόμβα!

Η Αναστασία παίρνει όπλο…

Ο Αχιλλέας μαθαίνει ότι ο Πάτροκλος έγινε καλά και χαίρεται για ένα λόγο μόνο, ότι θα μπορέσει να τον βάλει φυλακή, ενώ δεν διστάζει να έρθει ακόμα και στα χέρια με τον Νεκτάριο, ο οποίος πλέον υπερασπίζεται τον αδελφό του. «Ρε, ο αδερφός σου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είμαι 100% σίγουρος ότι είναι μπλεγμένος στην απαγωγή της Μελίνας και βέβαια ο Διαμαντής είναι ο εγκέφαλος», του λέει ο Αχιλλέας.
Η Αλίκη τελικά δεν αντέχει και τηλεφωνεί στη Μελίνα να της πει ότι είδε τον Αχιλλέα με την Αλεξάνδρα στα Χανιά. «Μελίνα μου, το σκέφτηκα πάρα πολύ… δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ, έλεγα “να της το πω… να μην της το πω…”. Χθες, εδώ στα Χανιά, έπεσα μούρη με μούρη με τον Αχιλλέα που ήταν με την Αλεξάνδρα και με παρακάλαγε να μη σου το πω!». Η Μελίνα στην αρχή αντιδρά πολύ άσχημα: «Εχω απογοητευτεί, έχω αηδιάσει. Τα ίδια σκατά είσαστε όλοι σας. Τα ίδια στερεότυπα. Η έγκυος γυναίκα μας, είναι πια η μάνα του παιδιού μας, οπότε πάμε παρακάτω στην πρώτη γκομενίτσα που θα μας γυαλίσει. Αλλά αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη, τίποτα δεν μένει κρυφό! Σας είδε η Αλίκη και σας κάρφωσε. Κι ευτυχώς δηλαδή, για να μην κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου», του λέει και ο Αχιλλέας αναγκάζεται να της πει την αλήθεια για να βγάλει από το μυαλό της την απιστία και το καταφέρνει. Ο Διαμαντής επικοινωνεί τελικά με τον Νικηφόρο και σαν αντάλλαγμα για να τον βγάλει από τη φυλακή, του ζητάει κάτι που να έχει σχέση με τη Χρυσάνθη και να είναι κατά της. Την ίδια στιγμή η Αναστασία, που έχει φτάσει στο απροχώρητο, παίρνει ένα όπλο και μερικούς άντρες μαζί της για να καθαρίσει με τον Σηφαλάκη και να της πει ποιος τον έβαλε να κάνει κακό στον Ματθαίο. «Θα ξεράσεις αίμα Σηφαλάκη. Λέγε ποιος σε πλήρωσε για να κάνεις ό,τι έκανες, ποιος έκλεψε τους κωδικούς του Ματθαίου και ήρθαν τα λεφτά στα χέρια σου. Μίλα!». Το μαθαίνει και ο Σήφης και μαζί με τον Παύλο πάνε τη βρουν, αλλά η συνάντηση έχει αιματηρή κατάληξη.

Το ατύχημα της Μαρίνας

Στην Κύπρο η Μαρίνα ζητά από τη Δήμητρα να κάνει ιππασία με ένα άγριο άλογο, τον Πύρρο, αλλά η Δήμητρα δεν την αφήνει. Ωστόσο, η Μαρίνα ανεβαίνει στο άλογο κρυφά και εκεί που είναι όλοι μαζί και συζητούν, ακούνε μια κραυγή και τη Μαρίνα να φωνάζει βοήθεια. Τρέχουν και βλέπουν το μικρό κορίτσι να είναι πεσμένο στο έδαφος, γεμάτο αίματα. Πανικοβάλλονται και αμέσως τρέχουν στο νοσοκομείο, ενώ η Δήμητρα με τον Νεκτάριο είναι απαρηγόρητοι. «Παναγία μου! Το παιδί!», φωνάζει η Δήμητρα, ενώ ο Νεκτάριος προσπαθεί αν δει αν αναπνέει και φωνάζει: «Μαρίνα, Μαρίνα!».
Στο μεταξύ κι ενώ ο Γιώργης έχει πυροβολήσει τον Σηφαλάκη στο πόδι, η Αναστασία παίρνει το κινητό του και βρίσκει μέσα κλήσεις στον Διαμαντή. Αποφασίζει έξαλλη να πάει να τον βρει. «Αρπαξα το τηλέφωνο του Σηφαλάκη και βρήκα κλήσεις του σ’ εσένα! Τι νταραβέρια είχες μαζί του; Την αλήθεια, πρόσεχε. Γιατί αν σε ξεσκεπάσω, ξέγραψέ με!», του λέει. Αλλά ο Διαμαντής και πάλι βρίσκει κάποια δικαιολογία για τις κλήσεις και της απαντάει: «Εψαχνα τον ξάδερφό του τον Μανώλη που μου χρωστάει και δεν έβρισκα το κινητό του. Εντάξει; Τελειώσαμε με τις βλακείες να πάμε στα σοβαρά; Ανοιξες βεντέτα με τους Σηφαλάκηδες;». Στο μεταξύ, η μικρή Μαρίνα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και όλοι έχουν διαλυθεί, μαζί και η Μελίνα, ενώ ο Αχιλλέας φοβάται μην πάθει κάτι από το κλάμα και τη στενοχώρια. Η βεντέτα ανάμεσα στου Σηφαλάκηδες και τους Γιαννακάκηδες έχει αρχίσει και τα πιστόλια έχουν βγει και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, η Αννα Στρατηγάκη δέχεται χρήματα από τον Διαμαντή προκειμένου να διαβάλλει τη Χρυσάνθη. Ετσι η πρώτη της κίνηση είναι να συναντηθεί με τη Δάφνη στην Κύπρο.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό! Μπρούσκο: «Τέρας θα φτύσεις αίμα!» – Η Χρυσάνθη «τελειώνει» τον Διαμαντή!

«Το παιδί σας θα μείνει παράλυτο»

Οι ώρες αγωνίας στο νοσοκομείο είναι ατελείωτες και όλοι περιμένουν να μάθουν τα νέα για τη Μαρίνα, που είναι όμως πάρα πολύ δυσάρεστα, αφού ο γιατρός τούς εξηγεί ότι έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη και δεν θα μπορέσει πλέον να περπατήσει. Η Δήμητρα και ο Νεκτάριος καταρρέουν, αλλά αυτή η τραγική στιγμή δείχνει να τους ενώνει, το ίδιο και οι τύψεις που νιώθουν για όσα έχουν κάνει και που ίσως να φταίνε για την κατάσταση που έχουν φτάσει. Οι σκηνές που εκτυλίσσονται μοιάζουν με αρχαία τραγωδία, ενώ η Δήμητρα ουρλιάζει: «Οχι δεν το πιστεύω, το παιδί μου θα μείνει παράλυτο». Ο Νικηφόρος στο μεταξύ λέει στον Διαμαντή ότι η Χρυσάνθη έχει βγάλει στο εξωτερικό πολλά λεφτά μαύρα, αλλά ο Διαμαντής αυτό δεν το θεωρεί και τόσο σημαντικό ώστε να μπορεί να την καταστρέψει για πάντα. Λίγες ώρες μετά, στην Κύπρο έρχονται κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα για τη Μαρίνα, καθώς δίνουν κάποια ελπίδα να περπατήσει επειδή δεν κόπηκε τελείως ο νωτιαίος μυελός και ίσως με μια ακόμα εγχείρηση γίνει κάποιο θαύμα. Η Μαρίνα στο μεταξύ δείχνει εμπιστοσύνη μόνο στον Αχιλλέα, αλλά και ο Αχιλλέας που της έχει πολλή αδυναμία προσπαθεί να την εμψυχώσει.

«Μη με αγγίξεις ποτέ ξανά»

Κι ενώ στα Χανιά γίνεται πραγματικός πόλεμος, με ενέδρες, πυροβολισμούς, παρακολουθήσεις και δολοφονίες, στην Κύπρο η Μαρίνα επιστρέφει στο σπίτι της πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Πάτροκλος πηγαίνει να αγκαλιάσει τη Δήμητρα, αλλά η Δήμητρα του ζητάει να φύγει και να μην απλώσει ξανά χέρι πάνω της. Το ίδιο κάνει και ο Νεκτάριος με την Αλεξάνδρα, της ζητάει να σταματήσουν αυτή τη σχέση, γιατί δεν έχει το μυαλό του πουθενά αλλού εκτός από την οικογένειά του. Η Αλίκη λιποθυμάει εκατό φορές μόλις της λέει ο Χρήστος ότι δεν πρόκειται να παντρευτούν, αλλά φαίνεται ότι το έκανε για να τη συνεφέρει μετά την γκάφα που έκανε και τηλεφώνησε στη Μελίνα. Στο μεταξύ, η Μελίνα που ζει όλη αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να χαρεί την εγκυμοσύνη της, είναι συνεχώς θλιμμένη και όπως εξομολογείται στην Αλεξάνδρα, φοβάται ακόμα και το χειρότερο. Τέλος, ο Ματθαίος αρχίζει να νιώθει και πάλι τρυφερά για την Αναστασία, αλλά ο εγωισμός του δεν τον αφήνει ούτε να το παραδεχτεί, ούτε και να της το εκδηλώσει. Οταν η Αναστασία του λέει ότι πρέπει να πάει στην Κύπρο, ο Ματθαίος της απαντά: «Δεν έχω αντίρρηση να έρθεις. Κι εγώ θα είμαι πιο σίγουρος να μην αφήσω το παιδί να ταξιδέψει μόνο με τη γυναίκα. Απλώς μην ελπίζεις και μη βάζεις με το μυαλό σου διάφορα. Καληνύχτα Αναστασία».

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

loading...