Από την Μαρία Μεταξητινού.

Δύο είναι τ’ αγκάθια στη σχέση του Σήφη με την Ολγα. Η Στεφανία και η Μελίνα. Οι δύο αυτές γυναίκες είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει στη ζωή του και η αγάπη του γι’ αυτές είναι τόσο δυνατή που δεν βάζει τίποτα πιο πάνω, ούτε καν τη γυναίκα που θα φέρει στον κόσμο το παιδί του.

Η Ολγα είναι ήδη εγκατεστημένη στο σπίτι του Σήφη, αλλά η ζωή της μόνο εύκολη δεν είναι εκεί, καθώς η μικρή Στεφανία κάθε στιγμή και με όποια αφορμή τής δηλώνει τα αρνητικά συναισθήματά της. Παράλληλα, έχει πάρει και το μήνυμα ότι ο Σήφης είναι δεμένος με τη Μελίνα με βαθιά αγάπη και κάθε φορά που μιλάνε ή μιλάει γι’ αυτή ο Σήφης, καταλαβαίνει ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να το παλέψει. Ετσι, μετά από ένα περιστατικό από τα γνωστά της Στεφανίας, η Ολγα δεν αντέχει άλλο και αποφασίζει να φύγει από το σπίτι. Την ώρα που ετοιμάζει τη βαλίτσα της όμως μπαίνει ο Σήφης και έκπληκτος τη ρωτάει: «Τι έγινε; Πού πας;», όμως η Ολγα χωρίς πολλές εξηγήσει του απαντά εμφανώς νευριασμένη: «Φεύγω από το σπίτι αυτή τη στιγμή Σήφη». Ο Σήφης τα χάνει γιατί δεν περιμένει αυτή την αντίδραση και επιμένει να του πει για ποιο λόγο φεύγει. Η Ολγα αφήνει την οργή της να φανεί και του απαντάει: «Φεύγω γιατί έχω και μια αξιοπρέπεια. Η Στεφανία μου μίλησε άσχημα και δεν είναι η πρώτη φορά, θέλει να με διώξει. Προσπάθησα να την πλησιάσω αλλά είναι αδύνατον. Θέλει μόνο τη Μελίνα και καμία άλλη. Αν μείνω θα χάσεις την κόρη σου από τους καβγάδες και μετά θα με μισήσεις. Θα πάω στο σπίτι μου και τα λέμε. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είναι και δικό μου παιδί για να ανέχομαι τα πάντα!».
Και ενώ φαινόταν ότι η Ολγα είχε το πάνω χέρι, η τελευταία της φράση έφερε τα πάνω-κάτω. Ακούγοντας ο Σήφης ότι δεν μπορεί να συγχωρεί τα πάντα στη Στεφανία αφού δεν είναι δικό της παιδί, πραγματικά γυρίζει το μάτι του και η αντίδρασή του είναι άμεση: «Α, μάλιστα, δεν είναι δικό σου παιδί για να ανέχεσαι τα πάντα. Σωστά. Να πας σπίτι σου λοιπόν κι αν συνέλθει η Στεφανία ξαναγυρίζεις».

Δείτε ακόμη: Μπρούσκο: Το συγκλονιστικό τέλος του Διαμαντή – «Θα σας πάρω όλους μαζί μου»

«Η Μελίνα είναι εμπόδιο που ποτέ δεν θα ξεπεράσω»

Η Ολγα όμως φαίνεται ότι τα έχει μαζεμένα και με αφορμή την αντίδραση της Στεφανίας, λέει στον Σήφη και για τη Μελίνα. Τι κι αν έδειχνε ότι είναι άνετη και δεν ζηλεύει, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: «Ενοχλήθηκες, έτσι; Γιατί; Επειδή μιλάω ρεαλιστικά; Ξέρεις Σήφη, οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Μόνο στα δικά μας παιδιά ανεχόμαστε τα πάντα. Την αγαπάω, τη σέβομαι, προσπάθησα πάρα πολύ να την πλησιάσω, αλλά έχει εξιδανικεύσει στο μυαλό της τη Μελίνα κι αυτό είναι εμπόδιο που δεν μπορώ να ξεπεράσω. Μάλλον καμία δεν θα μπορούσε». Ο Σήφης δείχνει κι αυτός αποφασισμένος να χωρίσει την Ολγα, γι’ αυτό δεν χάνει ευκαιρία και όχι μόνο δεν της ζητάει να μείνει, αλλά της λέει ότι μόλις ετοιμάσει τις βαλίτσες της θα τον ειδοποιήσει να τη συνοδέψει ο ίδιος στο σπίτι της. Ετσι κι έγινε. Η Ολγα ετοιμάζει τα πράγματά της και ο Σήφης την πηγαίνει σπίτι της. Οταν επιστρέφει η Στεφανία, λίγο φοβισμένη τον ρωτάει από πού γυρίζει, ο Σήφης που είναι τώρα αρκετά πιο ήρεμος, της απαντά: «Πήγα την Ολγα σπίτι της, γιατί πήρε όλα της τα ρούχα κι ήταν βαριές οι βαλίτσες, δεν μπορούσε να τις σηκώσει μόνη της, είναι και έγκυος». Η Στεφανία προσπαθεί να κρύψει τη χαρά της και απλά τον ρωτάει αν έφυγε. Ο Σήφης της το επιβεβαιώνει αλλά την παρατηρεί με τον δικό τρόπο: «Ε, βέβαια έφυγε, αφού την πρόσβαλες», της λέει κι ενώ η Στεφανία επιμένει πως η Ολγα λέει ψέματα, ο Σήφης την αγκαλιάζει και της λέει: «Μπορείς να ’σαι όσο κακιά θέλεις, ό,τι και να είσαι θα σ’ αγαπάω. Πάντα!». Και συνεχίζει: «Σ’ αρέσει που είμαστε σαν τα κούτσουρα τώρα;». Η Στεφανία έχει πάρει την ικανοποίησή της, αλλά θέλει κιόλας να είναι πιο σίγουρη, γι’ αυτό τον ρωτάει αν είναι λυπημένος, για να πάρει μια απάντηση που την κάνει ακόμα πιο χαρούμενη: «Οχι… μια διαπίστωση έκανα», της λέει και την κλείνει ζεστά στην αγκαλιά του.

Δείτε ακόμη: «Ραγισμένες καρδιές»: Ο ματωμένος γάμος της Γκιουλσερέν & του Τζιχάν

«Η κόρη μου είναι πάνω απ’ όλα»

Το κλίμα μεταξύ της Ολγας και του Σήφη είναι αρκετά ψυχρό, καθώς βρίσκονται ένα βήμα πριν το χωρισμό. Την επόμενη μέρα, αφού ο Σήφης έχει αφήσει την Ολγα μόνη στο σπίτι της, την ξαναβλέπει στην εταιρεία κι ενώ μιλάνε λίγο για τη δουλειά, τη ρωτάει πώς κοιμήθηκε μόνη της μετά από καιρό και αμέσως της λέει ότι η Στεφανία αρνείται ότι της μίλησε άσχημα.
Η αντίδραση της Ολγας όμως είναι αρνητική: «Γιατί, περίμενες να το παραδεχτεί; Μου μίλησε άσχημα Σήφη, αλλά το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να τη μαλώσω, γιατί έχω τον άχαρο ρόλο της “κακιάς” μητριάς», του λέει και δεν του αφήνει κανένα περιθώριο. Ο Σήφης θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του της λέει ότι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και φυσικά ότι χωρίζουν, τονίζοντάς της: «Ολγα, ό,τι κι αν κάνει η Στεφανία είναι πάνω απ’ όλους».
Η Ολγα αισθάνεται πληγωμένη και το μόνο που μπορεί να του πει είναι ότι ξέρει ότι έχει πάνω από όλα την κόρη του και ότι το εκτιμάει. «Το ξέρω και το εκτιμώ. Εγώ όμως τι θες να κάνω;», του απαντά και ο Σήφης δίνει το τελειωτικό χτύπημα που είναι ο χωρισμός: «Δεν θέλω να κάνεις απολύτως τίποτα. Τελικά τα πράγματα από τη θεωρία στην πράξη είναι διαφορετικά. Φεύγω».
Ο Σήφης φεύγει ψυχρός αλλά ενοχλημένος, ενώ η Ολγα πέφτει σε μελαγχολία, αλλά φαίνεται κι αυτή αποφασισμένη να το τραβήξει. Ετσι σε λίγες μέρες που ξανασυναντά τον Σήφη στη δουλειά δείχνει ψυχρή κι απόμακρη. Μάλιστα, όταν ο Σήφης τής υπενθυμίζει ότι πρέπει να κάνει επίσκεψη στο γιατρό για να δει πώς πάει η εγκυμοσύνη, η Ολγα κρατάει μια κάποια απόσταση και όταν της ζητάει να πάνε μαζί, η Ολγα σχεδόν του γυρίζει την πλάτη και του απαντάει: «Οχι, δεν χρειάζεται». Ο Σήφης νευριάζει αλλά δεν της το δείχνει, απλά γυρίζει την πλάτη του και φεύγει…

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

loading...