Αν εξαιρέσει κανείς τον Αχιλλέα με τη Μελίνα που έχουν ηρεμήσει και ζουν ευτυχισμένοι, όλοι οι άλλοι θα περάσουν τραγικές στιγμές. Ακόμα και η Κωνσταντίνα που θα «σκάσει βόμβα» στο κεφάλι της…

Η σύλληψη του Γερμανού τρελαίνει τον Πάτροκλο

Ο Ματθαίος ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη στην Αναστασία για τα γενέθλιά της και σε συνεργασία με τον Μανωλιό κλείνει ένα πολύ όμορφο και μεγάλο εστιατόριο με κρητική μουσική και πλούσιο κρητικό φαγητό για να γιορτάσουν όλοι μαζί, Κρητικοί και Κύπριοι. Στο μεταξύ, ο Πάτροκλος μαθαίνει ότι έχουν συλλάβει τον Γερμανό και έχει τρομοκρατηθεί. Ο Διαμαντής όμως προσπαθεί να τον συγκρατήσει για να μην κάνει καμία βλακεία και του λέει να μη φοβάται γιατί θα κάνουν πολύ καιρό να τον εκδώσουν και μέχρι τότε θα βρει τον τρόπο να τον εξαφανίσει. Μάλιστα, του ζητάει να πληρώσει το δικηγόρο με πολλά λεφτά για να του κλείσει το στόμα. «Ηρέμησε. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Μήνυσέ του με το δικηγόρο ότι θα είσαι δίπλα του. Να κρατήσει το στόμα του κλειστό και δεν θα χάσει, θα του δώσουμε όσα λεφτά θέλει. Τα έχω δρομολογήσει εγώ τα πράγματα. Εκμεταλλεύτηκα μια συγκυρία και θα γίνουν όλα όπως θέλουμε», λέει στον Πάτροκλο, ο οποίος τον κοιτάζει με αγωνία. Λίγο αργότερα η Αννα με τον Πάτροκλο καλούν τον Αχιλλέα με τη Μελίνα για φαγητό στο σπίτι, ώστε να λύσουν τις παρεξηγήσεις των τελευταίων ημερών. «Παρών» είναι και ο Διαμαντής και η ατμόσφαιρα είναι κάπως, καθώς η Μελίνα ειδικά δεν μπορεί να είναι άνετη μαζί με τους εν δυνάμει απαγωγείς της.

Το σοκ της Κωνσταντίνας: Ο Κίκης είναι παντρεμένος!

Η πρώτη ερωτική βραδιά της Κωνσταντίνας με τον Κίκη είναι γεγονός, αλλά πιο τραυματική εμπειρία δεν είχε ζήσει στη ζωή της. Την επόμενη μέρα ο Κίκης υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του, ενώ η Κωνσταντίνα είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Αφού η Δάφνη και όλοι οι άλλοι έχουν ακούσει όλα τα κατορθώματα του Κίκη, αυτός τους λέει ότι προέκυψε πάλι δουλειά και εξαφανίζεται. Την ίδια στιγμή, στο σπίτι του Πάτροκλου και της Αννας, την ώρα που ήταν εκεί η Μελίνα με τον Αχιλλέα, ένα τηλεφώνημα έρχεται να αλλάξει τα πάντα και μια είδηση προκαλεί αναστάτωση. Ο Διαμαντής σηκώνεται και με πρόσχημα ότι πρέπει να στείλουν ένα email, παίρνει τον Πάτροκλο παράμερα και του λέει: «Κοίτα να είσαι ψύχραιμος. Η κυπριακή αστυνομία ζητάει την έκδοση του Γερμανού στην Κύπρο». Στο καφενείο της Κωνσταντίνας η ώρα έχει περάσει και ο Κίκης είναι ακόμα εξαφανισμένος, όταν μια κυρία πλησιάζει και λέει: «Μου είπαν ότι εδώ συχνάζει ο Κίκης. Μήπως πέρασε σήμερα από εδώ, τον ψάχνω». Η Κωνσταντίνα ανέμελη της λέει: «Κι εγώ τον ψάχνω, είστε πελάτισσά του;». Για να πάρει μια απάντηση που θα την αφήσω με το στόμα ανοιχτό: «Οχι, η σύζυγός του είμαι»!

Η Αναστασία έγκυος

Η Αναστασία μετά από όλες αυτές τις αδιαθεσίες, ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, αλλά δεν το λέει αμέσως σε κανέναν, θέλει να βεβαιωθεί και ο γιατρός της δίνει τη χαρμόσυνη είδηση και αποφασίζει να το πει στον άντρα της. «Λέγε, μη με κρατάς σε αγωνία. Είσαι έγκυος;», της λέει ο Ματθαίος με λαχτάρα. Η Αναστασία τον κοιτάζει, χαμογελάει και του απαντά: «Ναι αγάπη μου, ναι, ναι. Θα σου κάνω και την κόρη που θέλεις». Ο Ματθαίος πετάγεται πάνω και την παίρνει μια τεράστια αγκαλιά φωνάζοντας: «Τρελαίνομαι, τρελαίνομαι». Η Αναστασία του ζητά να μην το ανακοινώσουν ακόμη, ενώ τη στιγμή που μιλάνε τηλεφωνεί η μικρή Στεφανία και λέει στην Αναστασία: «Θεία Αναστασία, θέλω να με πάρεις στο σπίτι σου. Ελα να με πάρεις τώρα. Είναι αυτή η Ολγα εδώ και κοιμάται σπίτι μας. Δεν τη θέλω. Ο Σήφης μου κοιμάται στο σαλόνι κι αυτή στο κρεβάτι του. Ελα να με πάρεις, σε παρακαλώ». Η Αναστασία την καθησυχάζει αλλά νευριάζει και μόλις κλείνει το τηλέφωνο λέει: «Θα τον πάρει ο διάολος τον Σήφη και θα τον σηκώσει!». Την ίδια στιγμή, ο Αχιλλέας με τη Μελίνα μαθαίνουν από την Κωνσταντίνα ότι ο Κίκης είναι παντρεμένος και τα χάνουν, ενώ η Δάφνη έξαλλη έχει ήδη ρίξει στον Κίκη μια μπουνιά και ετοιμάζεται να τον ξαναχτυπήσει αν δεν μαρτυρήσει τι έχει γίνει με τη γυναίκα του. Ο Κίκης αρχίζει κάτι δικαιολογίες, που ο Μάρκος με τη Δάφνη δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν. Ο Διαμαντής καλεί τη Δήμητρα με τον Πάτροκλο για να δώσει τέλος σε ό,τι έχουν οι δυο τους: «Τι παιχνίδι παίζετε πίσω από την πλάτη του Νεκτάριου; Εχω μάτια και βλέπω… Κι έχω αυτιά κι ακούω. Λοιπόν… κόψτε το κι οι δυο γιατί θα φερθώ αλλιώς. Και δεν καταλαβαίνω Χριστό! Εγινα κατανοητός;», τους λέει έξαλλος. Τέλος, ο Νικηφόρος είναι πάντα κοντά στο πλευρό της Λουκίας και της δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη του. Η Μελίνα με τον Αχιλλέα περνούν ερωτικές στιγμές, ενώ ο Μανωλιός τριγυρίζει και ρωτάει τους γνωστούς τι σημαίνει δίγαμος.

Ο Σηφαλάκης πυροβολεί την Αναστασία

Η Στεφανία ακούει κρυφά ότι η Ολγα είναι έγκυος, την πιάνει πανικός και φωνάζει τον Διαμαντή στο σπίτι: «Ακουσα ότι αυτή η Ολγα είναι έγκυος, το λέγανε με τον μπαμπά μου κι εγώ δεν θέλω ο Σήφης μου να κάνει άλλο παιδί… Ζηλεύω», του λέει και ο Διαμαντής προσπαθεί να τη συνεφέρει: «Ο μπαμπάς σου δεν θέλει άλλο παιδί, μου το έχει πει εμένα. Εσύ του φτάνεις και του περισσεύεις. Δεν πάει να πει ότι αν η Ολγα είναι έγκυος, είναι από τον μπαμπά σου. Αποκλείεται», αλλά λίγο αργότερα και ο Σήφης προσπαθεί να τα μπαλώσει, της λέει ότι είναι αλήθεια πως η Ολγα περιμένει παιδί και ο σύντροφός της δεν είναι εδώ, λείπει ταξίδι. Η Δάφνη με την Κωνσταντίνα έχουν στριμώξει την γυναίκα του Κίκη την Ελευθερία και μαθαίνουν με μεγάλη έκπληξη ότι είναι ερωτευμένοι και πολύ ευτυχισμένοι. Στην Κύπρο δύο άγνωστοι άντρες χτυπούν πολύ σοβαρά τον Μάνθο, τον οποίο βρίσκει αναίσθητο ο Χρήστος και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο Αχιλλέας βλέπει τον Νικηφόρο και βρίσκει την ευκαιρία να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα: «Σήμερα μίλαγα για σένα στο τηλέφωνο με τη Χρυσάνθη Νομικού. Και κοίτα πλάκα, εγώ νόμιζα ότι γνωριστήκατε στο γάμο του Ματθαίου, αλλά μου είπε ότι γνωριζόσασταν από πριν», του λέει και ο Νικηφόρος τα χάνει, δεν ξέρει τι να πει: «Μάλλον τρελή είναι αυτή η Χρυσάνθη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εφυγα, βιάζομαι». Ο Σηφαλάκης ξαναπάει στα κτήματα των Γιαννακάκηδων και ανοιχτά πια απειλεί την Αναστασία ότι θα την κανονίσει. Το βράδυ που έχουν όλοι μαζευτεί στο κέντρο για να κάνουν έκπληξη στην Αναστασία, μπαίνει ο Σηφαλάκης και της λέει: «Αναστασία Γιαννακάκη, γιορτάζεις με τα λεφτά που μου έφαγες;». Ο Ματθαίος πετάγεται και ο Σηφαλάκης τραβάει όπλο και σημαδεύει την Αναστασία, πέφτει πάνω του ο Πάτροκλος και του πιάνει το χέρι, ο Μηνάς πάει να τον τραβήξει, αλλά ο Σηφαλάκης πυροβολεί την Αναστασία που πέφτει αιμόφυρτη.

Η Αναστασία χαροπαλεύει και χάνει το παιδί

Ο Ματθαίος πέφτει πάνω της πανικόβλητος και ο Αχιλλέας ουρλιάζει «ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά. Ας καλέσει κάποιος ένα ασθενοφόρο». Ο Πάτροκλος τρέχει να προλάβει τον Σηφαλάκη που ήδη το έχει σκάσει, ενώ η Αναστασία ψιθυρίζει «πονάω, πονάω»!
Στο μεταξύ, η Χρυσάνθη ξαναπάει στον Διαμαντή και του λέει ότι έχει στοιχεία ότι αυτός άρπαξε το θησαυρό που ανήκε στον άντρα της, αλλά ο Διαμαντής για μια ακόμα φορά την ειρωνεύεται και της λέει ότι δεν ξέρει τι της γίνεται. Ο Νικηφόρος αιφνιδιάζεται με την απροσδόκητη επίσκεψη της Ξένιας και προσπαθεί να την κρύψει από τη Λουκία και τη Λουκία από την Ξένια, με σκοπό να τη διώξει μακρυά από τα Χανιά.
Ολοι είναι μαζεμένοι στο νοσοκομείο, ο Ματθαίος είναι σε καλά χάλια. Κρατάει το κεφάλι του και μονολογεί: «Αν πάθει κάτι θα τρελαθώ», ενώ ο Αχιλλέας προσπαθεί να του δώσει κουράγιο. Στο νοσοκομείο τρέχουν όλοι, ακόμα και ο Διαμαντής, αλλά και ο Σήφης που μαθαίνει το κακό νέο από τον Μανωλιό. Ο Σήφης μετά από ώρες ενημερώνεται από το γιατρό και στη συνέχεια ενημερώνει και τους άλλους: «Η Αναστασία είναι καλά. Εχει ένα τραύμα διαμπερές στο αριστερό χέρι, στο μπράτσο, αλλά η σφαίρα ήταν μικρού διαμετρήματος και δεν της έκανε μεγάλη ζημιά. Υπάρχει κι ένα δυσάρεστο όμως. Το σοκ από τον πυροβολισμό τής προκάλεσε αποβολή».

Πηγή: TVΖΑΠΙΝΓΚ

loading...