Πολλά γεγονότα έχουν συμβεί στο «Μπρούσκο» εξαιτίας του θησαυρού στο κτήμα Δημοσθένους. Φόνοι, απόπειρες δολοφονίας, συκοφαντίες, φυλακίσεις μέχρι πληγωμένοι εγωισμοί και χωρισμοί! Το σπουδαιότερο είναι ότι εξαιτίας του θησαυρού η Χρυσάνθη Νομικού επέστρεψε για να βρει όχι τις λίρες αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της και να ενώσει το παζλ του παρελθόντος με το μέλλον. Τι έχει γίνει λοιπόν αυτός ο περιβόητος θησαυρός;

Η Χρυσάνθη αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να μιλήσει πλέον ανοιχτά στην οικογένεια των Ματθαίων. Σε μια πολύ φιλική κουβέντα την οποία προκάλεσε και ζήτησε η ίδια, τους ενημέρωσε ότι όντως υπάρχει θησαυρός ο οποίος ανήκε στον άντρα της και κατ’ επέκταση στην ίδια. Επίσης, τους ενημέρωσε ότι ο Νικηφόρος ενεργούσε στο κτήμα κατά παραγγελία της ίδιας, καθώς ήταν συνεργάτης της και ότι οι μετοχές από το κτήμα που αγόρασε ο Νικηφόρος είναι δικές της και είναι στην κατοχή της.

Δείτε ακόμη: «Οι συμμαθητές»: Αυτό είναι το τέλος της σειράς – Αποκλειστικό!
Φυσικά, όλοι είχαν απορίες για το τι έχει γίνει και πού βρίσκεται ο θησαυρός. Η Χρυσάνθη τους λέει για το ημερολόγιο και για το φίλο του άντρα της που γνώριζε τα πάντα για τις λίρες με τα αρχικά Δ.Ν. Οπως λέει η Χρυσάνθη, πιστεύει ότι το θησαυρό τον έχει ο Διαμαντής Νικολάου. Οι Ματθαίοι μένουν με ανοιχτό το στόμα, εκτός από τον Ματθαίο ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Οποια πέτρα και να σηκώσεις, θα βρεις από κάτω τον Διαμαντή Νικολάου». Η Χρυσάνθη όμως, που έχει κάνει ήδη μια πρώτη έρευνα, τους εκφράζει τις απορίες της: «Συγγνώμη, πού τα βρήκε τόσα λεφτά ξαφνικά ο Διαμαντής τότε κι άρχισε τις μπίζνες στην Κρήτη; Και μαζί μ’ αυτόν ο πατέρας του Μάνθου, ο επιστάτης, βρέθηκε με πολλά χρήματα κι όταν τα ’φαγε όλα στο καζίνο και πέθανε από το ποτό, ο Διαμαντής στάθηκε στην οικογένειά του». Mάλιστα, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι τα αρχικά αυτά να ανήκουν σε κάποιον άλλον, η Χρυσάνθη σπεύδει να τους ενημερώσει ότι ο Διαμαντής το παραδέχτηκε σε μια συζήτηση που είχε μαζί του.

Δείτε ακόμη: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Στο κρεβάτι πεθερά και γαμπρός – ΣΟΚ για την Μαρίνα!
Στο μεταξύ, η αστυνομία μετά από καταγγελία της Ξένια συλλαμβάνει τον Νικηφόρο για την απόπειρα δολοφονίας του Αχιλλέα, της Μελίνας και του Σήφη. Ο Ματθαίος αναγκάζεται να ρωτήσει ευθέως τη Χρυσάνθη αν εμπλέκεται σ’ αυτή την υπόθεση, αλλά η Χρυσάνθη τον διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση: «Προς το παρόν θα δεχτώ τις διαβεβαιώσεις σου, αλλά σε ό,τι αφορά το θέμα του θησαυρού στο κτήμα Δημοσθένους διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Ποιος μου λέει ότι τον πήρε ο Διαμαντής και δεν το κάνατε μαζί;», της λέει. Η Χρυσάνθη όμως, σίγουρη πλέον για τους ισχυρισμούς της, του απαντά κατηγορηματικά: «Αυτό μπορώ να στο αποδείξω. Ετσι κι αλλιώς σκόπευα να βρω ένα τρόπο να κάνω τον Διαμαντή να το ομολογήσει. Μόλις το πετύχω θα είσαι ο πρώτος που θα το ακούσει».
Παρ’ όλα αυτά, ο Ματθαίος κρατάει ωστόσο τις αποστάσεις του: «Ωραία, θα περιμένω. Μέχρι τότε να ξέρεις ότι δεν έχω πειστεί».

Δείτε ακόμη:«Ραγισμένες Καρδιές»: Αυτό είναι το τέλος της σειράς – Οι πρωταγωνιστές μας αποκαλύπτουν τα πάντα σε μία αποκλειστική συνέντευξη!
Ο Μάνθος ωστόσο, που είναι το μάτι του Διαμαντή στην Κύπρο και παρακολουθεί τα πάντα, του δίνει την τελευταία αναφορά σχετικά με τις κινήσεις της Χρυσάνθης. Μόλις αυτή φεύγει για τα Χανιά, ο Μάνθος τηλεφωνεί στον Διαμαντή: «Η Χρυσάνθη Νομικού έφυγε για τα Χανιά. Τις τελευταίες μέρες είχε πολλές επαφές με τους Ματθαίους, είχα συνέχεια το νου μου».
Η Χρυσάνθη αφού παρουσιάζεται αυτοβούλως στην αστυνομία για να δώσει κατάθεση σχετικά με τον Νικηφόρο, στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι του Διαμαντή που την υποδέχεται με τη γνωστή ειρωνεία. «Ηρθα να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του θησαυρού», του λέει και αφού του ζητάει ένα ποτό, δεν αργεί να μπει στο θέμα.
«Λοιπόν Διαμαντή, πήρες το θησαυρό, το έχω διασταυρώσει από πολλές πλευρές. Ο Δέλτα Νι που γράφει ο Δημοσθένους στο ημερολόγιο είσαι εσύ. Αλλά έχω και άλλα στοιχεία! Ζω στην Ελβετία χρόνια κι ο άντρας μου ο Αλέξανδρος είχε γνωριμίες σε τραπεζικούς κύκλους. Ρώτησα και έμαθα, τ’ όνομά σου δεν είναι άγνωστο εκεί», του λέει, αλλά ο Διαμαντής για άλλη μια φορά κάνει τον αδιάφορο, παίζοντας με τα νεύρα της Χρυσάνθης που έχει αρχίσει πραγματικά να χάνει την υπομονή της. Ο Διαμαντής την ψυχολογεί και της απαντά ψυχρά: «Πέρασαν αρκετά λεφτά από τα χέρια μου, κάποια τα είχα στην Ελβετία, δεν είμαι ο μόνος».
Ομως η Χρυσάνθη φαίνεται ότι έχει έρθει καλά διαβασμένη ή μπορεί και να μπλοφάρει. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει να αποσπάσει την ομολογία του: «Μην παριστάνεις τον χαζό, Διαμαντή. Ξέρω καλά ότι πηγαινοερχόσουν φορτωμένος με λίρες, που τις αντάλλαζες κάποιες φορές κοψοχρονιά σε κύκλους έξω από τις τράπεζες. Γιατί ήταν πολλές κι αν πήγαινες εκεί θα έπρεπε να δώσεις εξηγήσεις πού τις βρήκες». Μάλλον τα καταφέρνει, αφού ο Διαμαντής γίνεται έξαλλος, αγριεύει και της απαντά μια κι έξω: «Ε, ναι, λοιπόν, στο ξαναείπα, εγώ σήκωσα το θησαυρό του Σοφοκλή Αλεξάνδρου! Τι ψάχνεις τώρα; Οι λίρες πουλήθηκαν. Τέρμα, δεν υπάρχουν πια!». Το θέμα λοιπόν κλείνει, ο θησαυρός έχει βρεθεί όπως έχει… βρεθεί ή ο Διαμαντής λέει ψέματα για κάποιο σκοπό;

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ.

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ