Από την Τίνα Μεσσαροπούλου

Η ώρα που η Αριάδνη αποκαλύπτει τα πάντα έφτασε και προκάλεσε μεγάλο σεισμό στη ζωή του Ματθαίου και της Αναστασίας. Η Μελίνα συνεχίζει ν’ απολάμβάνει την εγκυμοσύνη της και την τρυφερότητα του Αχιλλέα, ενώ αντίθετα, η ζωή του Σήφη διαλύεται καθώς η εξέλιξη με την υγεία του μωρού του δεν είναι καλή και αμέσως μετά το θάνατό του σειρά έχουν οι κόντρες και ο χωρισμός με την Ολγα.
Η Αριάδνη προσπαθεί να βρει το θάρρος να αποκαλύψει στον Ματθαίο το μεγάλο της μυστικό, ενώ ο Αχιλλέας και η Μελίνα αγωνιούν για την έκβαση αυτής της υπόθεσης. Στο μεταξύ, ο Ματθαίος εξακολουθεί να κρατάει σε απόσταση την Αναστασία, ενώ αυτή, έχοντας βάλει στην άκρη τον εγωισμό της, κάνει κάθε προσπάθεια για να τον πλησιάσει. Η Δάφνη αδυνατεί να χαρεί με το περιεχόμενο της διαθήκης του Θεμιστοκλή Θεμιστοκλέους, αφού ανησυχεί για το πώς θα αποκαλύψει στον Μάρκο ότι πλέον η ζωή τους πρόκειται να αλλάξει ολοκληρωτικά. Κι ενώ ο Σήφης με την Ολγα περνάνε δραματικές στιγμές αγωνίας για το πρόωρο μωρό τους, η Μελίνα φαίνεται να έχει επηρεαστεί από το γεγονός, ανησυχώντας για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης της.

«Αυτός είναι ο γιος σου, Ματθαίε»

Η Αριάδνη αποκαλύπτει στον Ματθαίο το μεγάλο της μυστικό: «Ματθαίε, έχω τη φωτογραφία του γιου μου που είχες ζητήσει. Δες πόσο πολύ σου μοιάζει», του λέει και ο Ματθαίος παθαίνει σοκ. Στο μεταξύ, στα Χανιά η κατάσταση του μωρού επιδεινώνεται και ο Σήφης κρύβει από την Ολγα την προοπτική ενός χειρουργείου, ελπίζοντας πως θ’ αποφευχθεί, ενώ ο ίδιος είναι συντρίμμια: «Θεέ μου, πληρώνω τις αμαρτίες που έκανα με τη Μελίνα», μονολογεί και κλαίει. Παράλληλα, ο Πάτροκλος παραμένει εξαφανισμένος και ο Διαμαντής παρακινεί την Αννα να μην υποχωρήσει στον ψυχολογικό πόλεμο που τους κάνει. Μελίνα και Αχιλλέας αναλύουν στη Δάφνη τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει η περιουσία που κληρονόμησε, η Δάφνη το μεταφέρει στην Κωνσταντίνα και ο Μανωλιός, έχοντας κρυφακούσει, το μεταφέρει στον Μάρκο που γίνεται έξαλλος. Ο Νικηφόρος διαβάλλει τη Χρυσάνθη στο Μηνά, ενώ συγχρόνως διεκδικεί με τρόπο πιεστικό τη Λουκία, τρομοκρατώντας τη. «Σε θέλω και θα κάνω ακόμα και κακό για να σε έχω», της λέει. Στο μεταξύ, στην Κύπρο το θρίλερ με την Αριάδνη συνεχίζεται και ένα αθώο φιλί της Αριάδνης στον Ματθαίο θα πυροδοτήσει εκ νέου τη ζήλια της Αναστασίας, βγάζοντάς την εκτός ορίων: «Σε σιχαίνομαι, είσαι ο μεγαλύτερος αλήτης του κόσμου. Φύγε να μη σε βλέπω μπροστά μου», του λέει και ο Ματθαίος όμως δεν κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να την πείσει. Την ίδια στιγμή, κορυφώνεται η αγωνία για το μωρό του Σήφη και της Ολγας.

Μπρούσκο: Η νέα γυναίκα που θα κλέψει την καρδιά του Σήφη – Νέος έρωτας και ανατροπές!
«Ντροπή σας! Είστε όλοι βρόμικοι!»
Η Αναστασία ξεσπάει στους Ματθαίους

Ο Ματθαίος, σοκαρισμένος και ο ίδιος, αποκαλύπτει στην Αναστασία το μυστικό που έκρυβε η Αριάδνη, πυροδοτώντας εκ νέου την οργή της. «Το ήξερες. Το ήξερες και μου το ’κρυβες. Είσαστε μαζί… Βρήκες ευκαιρία να με αδειάσεις. Της γνώρισες και το γιο μας. Σε σιχαίνομαι! Δεν μπορούσες να πέσεις πιο χαμηλά στα μάτια μου… Η απιστία είναι στο DNA σου, στο πετσί σου. Δεν θέλω να σε ξαναδώ στα μάτια μου. Είσαι ο μεγαλύτερος αλήτης του κόσμου. Δεν θέλω να σε ξαναδώ στη ζωή μου. Ποτέ!». Η Αναστασία ξεσπάει με τα πιο σκληρά λόγια κατηγορώντας όλη την οικογένεια Ματθαίων και σε έξαλλη κατάσταση παίρνει το παιδί της και γυρίζει Κρήτη…«Είσαστε βρόμικοι όλοι σας από πάνω ως κάτω. Και να ’χετε υπόψη σας, θα μιλήσω με τους δικηγόρους και θα διαλύσουμε το συνεταιρισμό. Δεν θέλω να σας ξαναδώ μπροστά μου… ποτέ», τους λέει και φεύγει.
Ο Μάρκος είναι πεπεισμένος ότι ο λόγος που η Δάφνη κληρονόμησε τη μεγάλη περιουσία από τον Θεμιστοκλέους είναι επειδή μέχρι και το θάνατό του διατηρούσε σχέσεις μαζί του… Στην προσπάθειά του όμως ο Μανωλιός να τη δικαιολογήσει, κάνει τα πράγματα χειρότερα, γεγονός που θα φέρει τη Δάφνη και την Κωνσταντίνα σε σύγκρουση. Η κατάσταση του μωρού του Σήφη και της Ολγας είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη. Ενόψει αυτών των εξελίξεων, ο Χρήστος ζητά από την Αλίκη να αναβάλουν το γάμο. «Κοίτα… Ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση του μωρού, σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό να γίνει ο γάμος μας κι άσε την αδελφή μου να λέει», της λέει και η Αλίκη συμφωνεί. Η Αννα, ο Διαμαντής και η Χρυσάνθη εξακολουθούν να κρατάνε σκληρή στάση απέναντι στον Πάτροκλο όσον αφορά στα χρήματα, αναγκάζοντάς τον να πάρει άλλα μέτρα. Και ο Διαμαντής με σκληρό ύφος λέει στη Χρυσάνθη: «Ενα πράγμα θα σου πω, πρόσεξε. Γι’ αυτό ήρθα από κοντά και δεν σε πήρα τηλέφωνο. Μη διανοηθείς να δώσεις χρήματα στον Πάτροκλο. Αν δεν τον είχες πετάξει και τον είχες μεγαλώσει με τρυφερότητα και αγάπη, δεν θα ήταν σήμερα με αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα. Γι’ αυτό μη μου παριστάνεις ξαφνικά την τέλεια μάνα και την παιδαγωγό». Παράλληλα, βλέπουμε τον Νεκτάριο και την Αλεξάνδρα να μην έχουν ξεπεράσει οριστικά ο ένας τον άλλον, γεγονός που φέρνει τη Μελίνα και τον Αχιλλέα σε δύσκολη θέση.

«Φύγε, δεν δίνω το παιδί!»

Η Αναστασία και ο Ματθαίος έρχονται και πάλι σε αντιπαράθεση. Η Αναστασία κάθεται μόνη και λυπημένη, όταν ακούει το κουδούνι και βλέπει τον Ματθαίο με το γιο του τον Δημήτρη και γίνεται έξαλλη. «Δεν είμαστε καλά», λέει και πάει να του κλείσει την πόρτα στη μούρη,ενώ ο Ματθαίος βάζει το χέρι του: «Μη διανοηθείς! Ηξερες πως θα έρθω στα Χανιά για το γάμο. Θέλω να δω το γιο μου και να γνωριστούν και τα αδέλφια μεταξύ τους», επιμένει ο Ματθαίος, όμως η Αναστασία είναι ανένδοτη: «Φύγε, δεν πρόκειται να δώσω το παιδί», του απαντάει αφήνοντας άναυδο και τον μικρό Δημήτρη. Στο μεταξύ, όλοι ζουν στο ρυθμό της προετοιμασίας για το γάμο Αλίκης και Χρήστου και τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει καλά, αφού και πάλι από μια βλακεία του Μανωλιού θα αρπάξει φωτιά το πέπλο της νύφης και θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί καινούριο και να γίνει επιτέλους αυτός ο γάμος. Η Αναστασία πείθει τον Διαμαντή και τον Σήφη να προχωρήσουν στη διάλυση του συνεταιρισμού με τους Ματθαίους. Στο νοσοκομείο είναι όντως ο Πάτροκλος, ο οποίος έχει χτυπήσει με μηχανάκι, αλλά όταν πάνε να τον αναζητήσουν έχει φύγει. Κι ενώ όλοι αναζητούν τον Πάτροκλο, αυτός στέλνει ένα μήνυμα πως πήγε στη Γερμανία και δεν θέλει να ξαναδεί ποτέ κανέναν τους. Η Ελευθερία συναντάει τυχαία τον Αχιλλέα στο καφενείο και δεν διστάζει να του κάνει μια επίδειξη της γυναικείας γοητείας της και της πρόθεσής της να φλερτάρει προκειμένου να νιώθει για πάντα νέα.

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε εδω.

Δείτε ακόμη: 9 μήνες: Σοκ- Ο Κυριάκος σημαδεύει με όπλο τον Μάνο!

Δείτε ακόμη: Μπρούσκο: Τα 5 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση!

Δείτε ακόμη: «Δίδυμα φεγγάρια»: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας σειράς που έρχεται για να σας καθηλώσει!

loading...