Νουργκιούλ Γεσιλτσάι και Ερκάν Πετεκαγιά. Δύο ηθοποιοί τους οποίους γνωρίσαμε στην Ελλάδα από παλαιότερες τουρκικές σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούσαν και σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Μετά από χρόνια, οι δύο ηθοποιοί επέστρεψαν και πάλι στην ελληνική τηλεόραση ως Γκιουλσερέν και Τζιχάν στη σειρά του MEGA «Ραγισμένες καρδιές» και μας μίλησαν για όλους και για όλα…

 

-Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε. Προτού γνωριστείτε τι γνώμη είχατε ο ένας για τον άλλον;
ΝΟΥΡΓΚΙΟΥΛ ΓΕΣΙΛΤΣΑΪ: Με τον Ερκάν αποφοιτήσαμε από το Κρατικό Ωδείο στο Εσκίσεχίρ, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν συναντηθήκαμε. Οταν εγώ ξεκινούσα, εκείνος αποφοιτούσε. Ετσι από μακριά είχα μία συμπάθεια για το πρόσωπό του.
ΕΡΚΑΝ ΠΕΤΕΚΑΓΙΑ: Ετυχε επίσης και τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Πριν από μερικά χρόνια γνωριστήκαμε την πρώτη μέρα στο σχολείο. Πάντως και πριν τη συνάντησή μας αυτή ήθελα να παίξω με τη Νουργκιούλ.

Τώρα που συνεργάζεστε πώς νιώθετε;
Ν.Γ.: Περνάμε πολύ καλά και μπορώ να πω πως ο Ερκάν είναι ένας ηθοποιός ο οποίος σε κάνει να περνάς καλά στα γυρίσματα. Νομίζω ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου.
Ε.Π.: Είμαστε καλά γιατί η Νουργκιούλ είναι πολύ δοτικός άνθρωπος. Και οι δύο στις δουλειές μας είμαστε δοτικοί. Δεν έχει σημασία τι στόχο έχει ο καθένας. Είναι αρκετό να κάνεις μια ομάδα πρωταθλήτρια.

Δείτε ακόμη: Ρουα Ματ: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε που δεν θα παιχτεί στην τηλεόραση!

Πιστεύετε ότι στις μέρες μας θα μπορούσατε να ζήσετε μια αντίστοιχη αγάπη, έναν θυελλώδη έρωτα;
Ν.Γ.: Εγώ προσωπικά είμαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων. Δεν έχω χρόνο για να ζήσω έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Ομως ο καθένας ζει με διαφορετικό τρόπο την αγάπη. Δεν πιστεύω ότι μια σχέση έχει να κάνει με αμοιβαία ή μονομερής θυσία. Δύο άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί και στα καλά και στα άσχημα. Δεν βλέπω τον έρωτα ως καθήκον ή ως θυσία. Δεν πρέπει να βλάπτει ο ένας τον άλλον. Η αγάπη πρέπει να δίνει ευτυχία. Ενας δυστυχισμένος έρωτας είναι περισσότερο για… τον κινηματογράφο.
Ε.Π.: Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί χιλιάδες πράγματα για την αγάπη. Κάθε αγάπη είναι μίι πρόκληση που πάει μακριά.

Με τη σύζυγό σας παντρευτήκατε από έρωτα;
Ε.Π.: Εκτός από τον έρωτα, ένιωσα κι άλλα μεγαλειώδη πράγματα όπως η αγάπη, ο σεβασμός, η πίστη. Δεν είναι αυτά πιο σημαντικά από τον έρωτα;
Ο γάμος σου θα διαρκέσει μια ζωή;
Ε.Π.: Δεν το γνωρίζω! Δεν ξέρουμε τι θα ζήσουμε αύριο! Είμαι 11 χρόνια παντρεμένος και φυσικά εύχομαι να ζήσω μια ζωή με τη γυναίκα μου, το ίδιο ήθελε και η Νουργκιούλ, αλλά τελικά χώρισε.
Ν.Γ.: Και έτσι γυρνάμε πάλι σ’ εμένα! Από αυτή τη συζήτηση θα γίνω πάλι ένας τίτλος.

Δείτε ακόμη: Σούπερ αποκλειστικό! ΜΠΡΟΥΣΚΟ: Τα πρώτα 10 επεισόδια του 2016, πριν παιχτούν στην τηλεόραση!

Και στη σειρά ο Ερκάν είναι παντρεμένος, εσύ Νουργκιούλ δεν θα γίνεις η κακή γυναίκα που θα τον χωρίσει;
Ν.Γ: Δεν θα γίνει και δεν θα δεχτεί κάποια αντίδραση. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια συμπάθεια γύρω από την Γκιουλσερέν και έτσι ο κόσμος θα δείξει κατανόηση.
Ε.Π.: Το γυαλί έχει σπάσει και δεν θα κολλήσει ξανά! Αυτή είναι η κατάσταση του τηλεοπτικού μου γάμου.

Ενας πλούσιος άντρας και μια φτωχή γυναίκα είναι μια φόρμουλα που πάντα πιάνει; Δηλαδή στην εποχή μας θα μπορούσαν δύο τόσοι διαφορετικοί κόσμοι να ενωθούν;
Ν.Γ.: Κάθε είδος αγάπης και κάθε κατάσταση είναι δυνατή να συμβεί. Η διαφορά ηλικίας, το εισόδημα, η θρησκεία, η γλώσσα και η φυλετική διαφορά είναι εντάξει.
Ε.Π.: Συμφωνώ σε όλα! Το σίγουρο είναι ότι κάθε αγάπη ξεκινάει με μια σύμπτωση. Η ζωή μου έχει αλλάξει σε πέντε λεπτά! Είχα χάσει το λεωφορείο, μπήκα στο επόμενο και εκεί γνώρισα το κορίτσι που εξαιτίας του γράφτηκα στο θέατρο. Ισως αν δεν είχα μπει σ’ εκείνο το λεωφορείο να έκανα κάτι άλλο τώρα.
Ν.Γ.: Και μ’ εμένα κάπως έτσι συνέβη! Ηθελα να γίνω ζωγράφος και γράφτηκα σε μια σχολή, αλλά επειδή ερωτεύτηκα μ’ έναν ηθοποιό τελικά μπήκα στο θέατρο.

Τι φινάλε θα θέλατε να έχει η σειρά;
Ν.Γ.: Είναι νωρίς ακόμα να πούμε. Δεν ξέρω, μάλλον θα ήθελα ένα καλό φινάλε! Να βρουν στο τέλος όλοι τις ισορροπίες τους, τη λύτρωση που πρέπει! Δεν πρέπει να κερδίζει πάντα το κακό! Ας κερδίσει μια φορά και το καλό.
Ε.Π.: Εγώ θα ήθελα στο τέλος ο Τζιχάν να μείνει με την Γκιουλσερέν! Θα είναι κρίμα μετά απ’ όσα πέρασαν να μην μπορέσουν να είναι μαζί.

Αν στην πραγματικότητα συνέβαινε κάτι παρόμοιο με την ιστορία της σειράς, δηλαδή αν από λάθος μεγαλώνατε το παιδί κάποιου άλλου, πώς θα αντιδρούσατε;
Ν.Γ.: Ειλικρινά, δεν ξέρω καθόλου! Νομίζω θα ήμουν σε κατάσταση σοκ! Μετά έρχονται άλλα προβλήματα τα οποία δεν τα υπολόγιζες. Δεν είναι απλά έγινε ένα λάθος, εντάξει πάμε να γνωρίσουμε το πραγματικό παιδί και τέλος. Από τη μια είναι ένα παιδί που μεγάλωσες σαν δικό σου και από την άλλη το πραγματικό σου παιδί! Δεν υπάρχει επιλογή σ’ αυτό.
Ε.Π.: Θα συμφωνήσω με όσα είπε η Νουργκιούλ. Δύσκολες καταστάσεις αυτές!

Τι ένιωσες όταν διάβασες το σενάριο;
Ε.Π.: Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το σενάριο της σειράς είχα καταλάβει πως θα είναι μία καλή ιστορία, αλλά το πως θα γινόταν, πότε κ.τλ. δεν το ήξερα και είχα κι εγώ την αγωνία του κόσμου.

Ο κόσμος τι σου λέει στο δρόμο;
Ε.Π.: Εχω γενικά πολύ καλές αντιδράσεις από τον κόσμο! Ακόμα κι όταν έκανα τον αδιάφορο πατέρα, τον Αλί στην σειρά «Η προδοσία» δεν αντιμετώπισα κάποια κακή αντίδραση.

Με ποιον από τους δύο μπαμπάδες νιώθεις πιο κοντά; Με τον Αλί ή με τον Τζιχάν;
Ε.Π.: Και ο Αλί και ο Τζιχάν είναι δύο χαρακτήρες, ενώ εγώ είμαι ο Ερκάν Πετεκαγιά. Ωστόσο, αν θα πρέπει να επιλέξω, θα σου πω ότι είμαι πιο κοντά στον Τζιχάν.

Ποια είναι η πιο δύσκολη σκηνή που έχεις γυρίσει;
Ε.Π: Οι πιο δύσκολες σκηνές ήταν δύο που γυρίσαμε με τον τηλεοπτικό μου πατέρα, τον Ραχμί.

Σε όποια σειρά έχετε παίξει, είναι πετυχημένη και αντέχει στο χρόνο. Ποιο είναι το μυστικό σας;
Ε.Π.: Ενας άνθρωπος είτε αγαπάει είτε δεν αγαπάει τη κάμερα. Εγώ ίσως να την αγαπάω, υποθέτω. Είμαι εργατικός ηθοποιός. Αγαπάω το επάγγελμά μου και έχω επιλέξει τα σωστά προγράμματα. Εχω συνεργαστεί με καλούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, σεναριογράφους. Ισως να με βοήθησε και η τύχη, γιατί σ’ αυτό το επάγγελμα μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δείτε ακόμη: «Οι Συμμάθητες»: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε!

Ο γιος σας θα θέλατε να γίνει ηθοποιός;
Ε.Π.: Οχι, ποτέ! Ενα άτομο στην οικογένεια να κάνει αυτό το επάγγελμα είναι αρκετό. Είναι σκληρό επάγγελμα η υποκριτική. Ας πουλάει γυαλιά, λαχανικά, αλλά ηθοποιός όχι να μην γίνει.

Η Γκιουλσερέν τι είναι για σένα;
Ν.Γ.: Για μένα το να αναλάβω ένα ρόλο όπως αυτό της μητέρας είναι σημαντικό. Η Γκιουλσερέν είναι μια μάνα που θα φάει μισό φαγητό για να φάει το παιδί της, θα κοιμηθεί λιγότερο για να κοιμηθεί το παιδί της… Την αγαπάω πάρα πολύ.

Για την Ντιλαρά τι νιώθεις; Δεν τη λυπάσαι;
Ν.Γ.: Οπως θα δείτε και στα παρακάτω επεισόδια, θα διαφθείρει τους πάντες.

Ποια είναι η σχέση σου με τους νεότερους ηθοποιούς της σειράς, αλλά και γενικότερα;
Ν.Γ.: Μου αρέσει πολύ να τους βοηθώ! Με κάνει πολύ ευτυχισμένη αυτό! Οταν εγώ ξεκίνησα την υποκριτική είχα την ευκαιρία να παίξω με τις Σενέρ Σεν και Τουρκάν Σοράι. Εμαθα πολλά πράγματα από εκείνες. Υπάρχουν ευκαιρίες που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Οταν είχα ερωτήσεις, μου απαντούσαν πολύ σωστά και ειλικρινά! Ετσι προσπαθώ να συμπεριφέρομαι με τον ίδιο τρόπο και εγώ στα νέα παιδιά.

– Είσαι από τις μητέρες εκείνες που πέφτουν με τα μούτρα στο παιδί τους;
Ν.Γ.: Ο γιος μου θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί στα δικά του πόδια. Δεν θέλω να γίνει από τα παιδιά εκείνα που 40 χρονών ρωτάνε τη μητέρα τους για το τι θα κάνουν. Ωστόσο, θέλω να είναι και λίγο γυναικοκρατούμενος και γι’ αυτό μου αρέσει να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού.

loading...