Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα της Μελίνας και του Αχιλλέα. Δεν προλαβαίνουν να χαρούν την ευτυχία τους και ξαφνικά όλο κάτι γίνεται που ανατρέπει τη ζωή τους. Αυτή τη φορά τα πράγματα όμως είναι πολύ σοβαρά καθώς βλέπουν το παιδί τους να πεθαίνει λεπτό προς λεπτό …

Από την Μαρία Μεταξητινού…

Ολα αρχίζουν όταν από μια αμέλεια της νταντάς το μωρό πέφτει από τις σκάλες. Ο Αχιλλέας και η Μελίνα τρέχουν στο νοσοκομείο, αλλά, όπως τους λένε, δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί το παιδί τους είναι καλά και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ετσι, παίρνουν ανακουφισμένοι το μωρό και επιστρέφουν στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα διώχνουν την νταντά και προσλαμβάνουν άλλη.

Οι μέρες περνάνε και το μωρό όμως δεν φαίνεται καλά, κλαίει και δείχνει πολύ άρρωστο. Οι γονείς αποφασίζουν να πάνε ξανά στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και εκεί στην κυριολεξία παγώνει το αίμα τους, όταν οι γιατροί διαπιστώνουν εγκεφαλική αιμορραγία, που μπορεί να αποβεί μοιραία για το μωρό. Η Μελίνα και ο Αχιλλέας όταν καταλαβαίνουν ότι το μωρό τους πεθαίνει, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και καταρρέουν, ενώ όλοι, γιατροί και συγγενείς, βρίσκονται στο πλευρό τους για να τους δώσουν κουράγιο να παλέψουν για σωθεί το μωρό τους από βέβαιο θάνατο.

2-12ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πρώτος ο Ματθαίος βγαίνει καταρρακωμένος από το γιατρό και τους μιλάει για επιπλοκή. «Τι επιπλοκή», ρωτάει ο Αχιλλέας και λυγίζει. «Αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα των γιατρών, αυξήθηκε η ενδοκράνια πίεση». Η Μελίνα ρωτάει να μάθει τι σημαίνει αυτό και ο Ματθαίος της λέει τα δυσάρεστα: «Πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα χειρουργικά, αλλιώς κινδυνεύει η ζωή του μωρού».

Η Μελίνα σπαράζει στο κλάμα και πέφτει στην αγκαλιά του Αχιλλέα, η Στέλλα έχει ειδοποιήσει ένα ξάδελφό της γιατρό που είναι ειδικός, ο οποίος τους λέει ότι θα είναι στο νοσοκομείο σε λίγες ώρες. Η Μελίνα τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση, αν και το μωρό της χαροπαλεύει, ανακοινώνει σε όλους με κλάματα στα μάτια: «Θα τον περιμένουμε να έρθει». Ο Αχιλλέας τρελαίνεται και της εξηγεί ότι το μωρό τους πεθαίνει και πρέπει να εγχειριστεί: «Δεν συμφωνώ, Μελίνα. Σύνελθε», της λέει, αλλά η Μελίνα έχει χάσει πλέον τον έλεγχο και ουρλιάζει: «Κι εγώ δεν συμφωνώ να χειρουργηθεί στο κεφαλάκι του το μωρό μας χωρίς μια δεύτερη γνώμη. Όχι, Αχιλλέα μου, όχι έτσι με την πρώτη, σε παρακαλώ, όχι». Το ζευγάρι κοιτάζεται με τρόμο και ο Αχιλλέας ακολουθεί το μητρικό ένστικτο της Μελίνας και ανακοινώνει στο γιατρό: «Γιατρέ, δεν θέλουμε να χειρουργηθεί το παιδί μας εδώ και τώρα… Θέλουμε μια δεύτερη γνώμη και… αποφασίσαμε να περιμένουμε τον καθηγητή Τεύκρο Διομήδους».

Η ΜΕΛΙΝΑ ΣΠΑΡΑΖΕΙ: «ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ, ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ!»

Στο μεταξύ, στα Χανιά όπου έχει μαθευτεί το νέο, ο Σήφης πάει να τρελαθεί και ρωτάει το Μηνά: «Δηλαδή είναι τόσο σοβαρά το μωρό;», κι ο Μηνάς του έξηγεί: «Τι λέμε τόση ώρα; Η Μελίνα είναι να πεθάνει… Η Βασιλική πήρε άδεια απ’ το ραδιόφωνο κι έφυγε του σκοτωμού για Λευκωσία».

Ο Σήφης τηλεφωνεί στον Αχιλλέα για να μάθει λεπτομέρειες και αυτά που ακούει από τον Αχιλλέα τον κάνουν ράκος: «Έχω πανικοβληθεί, Σήφη, και πρέπει να το παίζω δυνατός για τη Μελίνα. Και τώρα που μιλάω ελεύθερα είναι γιατί με πέτυχες στο δρόμο. Πάω σπίτι να πάρω κάποια πράγματα της μικρής, να δω και την Αγάπη, γιατί την αφήσαμε ξαφνικά με μια καινούρια γυναίκα να την προσέχει.. Άσ’ τα… χειρότερα δεν γίνεται», του αναλύει.

Στο μεταξύ, η Βασιλική φτάνει στην Κύπρο και πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου είναι όλοι μαζεμένοι. Μόλις τη βλέπει η Μελίνα βάζει τα κλάματα και πέφτει στην αγκαλιά της. Η Βασιλική προσπαθεί να την ηρεμήσει: «Ησύχασε, αγάπη μου, ησύχασε, σε παρακαλώ, όλα καλά θα πάνε, το ξέρω, έχω διαίσθηση», αλλά η Μελίνα κλαίει ασταμάτητα: «Αν πάθει τίποτα το μωρό μου, θα πεθάνω».

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!

Την ίδια στιγμή ο Αχιλλέας επιστρέφει στο νοσοκομείο, αγκαλιάζει τη σύζυγό του και της δίνει κουράγιο, ενώ συγχρόνως φτάνει και ο γιατρός που περίμεναν με αγωνία, ο οποίος τούς διαβεβαιώνει: «Θα κάνω ό,τι μπορώ. Θα ενημερωθώ τώρα από τους συναδέλφους και θα εξετάσω το παιδί». Ο Αχιλλέας και η Μελίνα κρέμονται από τα χείλη του, ενώ η Μελίνα απελπισμένη και σπαρακτικά τον εκλιπαρεί: «Σας παρακαλώ, σώστε το μωρό μου».

Λίγη ώρα αργότερα κι αφού ο γιατρός έχει δει το παιδί, ζητάει να μιλήσει ιδιαιτέρως στους γονείς του: «Είδα με προσοχή τις εξετάσεις τις κόρης σας κι εξέτασα και την ίδια. Δεν θα μπω αυτή τη στιγμή σε λεπτομέρειες που δεν θα καταλάβετε σε σχέση με τη θέση και την έκταση του αιματώματος. Αλλά κρίνω ότι η αιμορραγία είναι διαχειρίσιμη και μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε συντηρητικά και να παρακολουθούμε την εξέλιξη με συχνές αξονικές».

Για λίγο το ζευγάρι παίρνει μια ανάσα αισιοδοξίας, αλλά και πάλι αμφιβάλλει. Ετσι, ο Αχιλλέας ζητάει από τον γιατρό να του εγγυηθεί για τη ζωή του παιδιού και αν θα γίνει καλά. Ο γιατρός τούς απαντάει με σιγουριά: «Εκατό τοις εκατό σίγουρο δεν είναι τίποτα και με τη μία και με την άλλη αντιμετώπιση… Θεωρώ, όμως, ότι με τη μέθοδο που προτείνω όλα θα πάνε καλά… Η απόφαση είναι δική σας».

Ο Αχιλλέας και η Μελίνα αποφασίζουν να προχωρήσουν και είναι εξουθενωμένοι. Η Μελίνα γέρνει στην αγκαλιά του και μονολογεί: «Γιατί έπρεπε το δικό μας μωρό να το πάθει αυτό; Γιατί όταν χτύπησε και τη φέραμε δεν έγινε διάγνωση αμέσως; Γιατί να τύχει σ’ εμάς, Αχιλλέα; Γιατί;»

Οι ώρες περνούν βασανιστικά, ώσπου βγαίνει ο γιατρός και τους ανακοινώνει ότι έχει καλά νέα: «Η μικρή σας είναι αγωνίστρια. Οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν ότι ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή… Δεν θέλω να κάνω πρόωρες προβλέψεις, αλλά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος!»

Για περισσότερα τηλεοπτικά νέα πατήστε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Συγχώνευση Alpha- ΣΚΑΪ: Τι προβλέπει το deal-βόμβα & ο όρος της Μενεγάκη

Με αυτό το κόλπο θα βλέπουμε τα κανάλια που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια – Ξεκίνησε πρώτος ο Alpha

Τηλεθέαση: Ανατροπές με την πρεμιέρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου – Τι νούμερα σημείωσε;

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η Ζέτα Μακρυπούλια καρφώνει την μητέρα του Αντώνη Ρέμου: «Δεν με ήθελε γιατί…» (Βίντεο)

Μίνα Αρναούτη: «Γι΄αυτό παραιτήθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη»- Δείτε τι αποκαλυπτει

Άσχημα τα νέα για τη Μαρία Μπεκατώρου! Κόβεται η εκπομπή της;

loading...