– Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των προσωρινών καναλαρχών με τον Νίκο Παππά και την Όλγα Γεροβασίλη

– Για το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια, η Όλγα Γεροβασίλη ρίχνει το βάρος στους ιδιοκτήτες καναλιών που λειτουργούσαν χωρίς άδεια

– Αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους σε Mega, Alpha, Star και Epsilon που σε 87 ημέρες κινδυνεύουν με λουκέτο

– Μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη τις επόμενες ημέρες από τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια Αμετακίνητη φαίνεται η κυβέρνηση για το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια που είτε δεν κατάφεραν να λάβουν μία άδεια είτε δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη διαδικασία του διαγωνισμού, κάτι που σημαίνει πως τις επόμενες 87 ημέρες θα υπάρξει τρομερός «πόλεμος».

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια και να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, φάνηκε και από τη νέα συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε πως η κυβέρνηση είναι συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσει και πως έδειξε την τεράστια απόσταση που τη χωρίζει από τα σκοτεινά μονοπάτια της διαπλοκής. «Αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας για θεσμικά κατοχυρωμένο καθαρό ορίζοντα στην ενημέρωση. Την υπεράσπιση του χαρακτήρα της ως δημόσιου αγαθού. Τη στρατηγική προσήλωσή μας στη διαφανή αξιοποίηση των δημόσιων αγαθών προς όφελος του λαού μας», αναφέρει.

Είναι χαρακτηριστικός και ενδεχομένως και προκλητικός για όσους θα χάσουν τις δουλειές τους, ο τρόπος που η Όλγα Γεροβασίλη επιλέγει να απαντήσει σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ρίχνει μαύρο στην ιδιωτική τηλεόραση» και ότι θα είναι υπεύθυνη για την απώλεια των θέσεων εργασίας. «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν; Αν έχετε διαλέξει να μη συμμετάσχετε σε διαγωνισμό που αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, κάποιος άλλος πετά στο δρόμο τους εργαζόμενούς σας;», απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Tileoptikes_adeies
Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 ανάμεσα στους νέους προσωρινούς καναλάρχες και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Κρέτσο. Τα σίγουρα επόμενα βήματα είναι πως θα πραγματοποιηθεί εκ νέου έλεγχος πόθεν έσχες στους 4 καναλάρχες και εάν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα τότε θα υπάρξει και το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Εμπλοκή δεν αποκλείεται να υπάρξει και με το θέμα της καταβολής της πρώτης δόσης από τους 4 που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό, κάτι που εάν δεν συμβεί ή συμβεί εκπρόθεσμα, σημαίνει πως χάνει την τηλεοπτική του άδεια. Η επόμενη ημέρα μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκει χιλιάδες εργαζόμενους σε κανάλια να αγωνιούν για την τύχη τους και τους κερδισμένους επιχειρηματίες να καταστρώνουν σχέδια για τα επόμενα βήματά τους.

Μία εξέλιξη που θα μπορούσε να ανατρέψει το τηλεοπτικό τοπίο που θα δημιουργηθεί είναι οι λεγόμενες περιφερειακές άδειες, για τις οποίες όμως η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση, καθώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη διαδικασία. Αρχικά η κυβέρνηση είχε κάνει γνωστό πως αυτές θα δοθούν μέσω του ΕΣΡ όποτε κι αν αυτό συγκροτηθεί τελικά από τη Βουλή. Ωστόσο, μετά τα 246 εκατομμύρια ευρώ, ένα ιλιγγιώδες ποσό που ουδείς περίμενε, η κυβέρνηση βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να μπουν κι άλλα χρήματα στα κρατικά ταμεία και έτσι ο κ. Παππάς δήλωσε πως για τις περιφερειακές άδειες θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία δημοπράτησης. Άγνωστο ακόμα περιμένει το τοπίο για τις λεγόμενες θεματικές τηλεοπτικές άδειες, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κάποια από τα «κομμένα» κανάλια που σε 88 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν.

Για αυτές τις άδειες το τοπίο είναι θολό με τα κυβερνητικά στελέχη να διαψεύδουν το ένα το άλλο. Αυτό που θεωρείται σχεδόν σίγουρο είναι πως στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν παρασκηνιακές ενέργειες μεταξύ των νέων καναλαρχών και εκείνων που δεν έλαβαν άδεια προκειμένου να εξετάσουν σενάρια εξαγοράς ή και συγχωνεύσεων. Κυρίως οι νέοι καναλάρχες Μαρινάκης και Καλογρίτσας δεν αποκλείεται να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα κανάλι που έχει κοπεί, προκειμένου να μην ξεκινούν από την αρχή. Ωστόσο και αυτό το σενάριο δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς είναι αμφίβολο εάν ο νέος επιχειρηματίας θα θελήσει να χρησιμοποιήσει και το ανθρώπινο δυναμικό των τηλεοπτικών σταθμών που θα κλείσουν με ότι συνεπάγεται αυτό για τις αποδοχές τους και τα εργασιακά τους δικαίωματα.

athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Είναι οριστικό! Αυτό το πρόσωπο θα πάρει την θέση της Άσης Μπήλιου στην Ελένη Μενεγάκη!

Έχουν λύση για να συνεχίσουν να εκπέμπουν, MEGA, Star, Alpha και Epsilon! Δείτε τι πρόκειται να κάνουν!

Τα μεγάλα ονόματα & πρότζεκτ των σταθμών που δεν πήραν άδεια

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Έκπληξη! Ο Γιάννης Λάτσιος φωτογραφίζει τις δύο κόρες του – Δείτε πόσο μεγάλωσαν!

Δεν κρύβονται πια! Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Σάκη Τανιμανίδη με την πανέμορφη σύντροφό του!

Η Ζέτα Μακρυπούλια μας συστήνει για πρώτη φορά τους αδερφούς της! Μοιάζουν;

loading...