Από την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Ο Αλέξης με τη Μαρίνα κλείνουν τη Σοφία στο ψυχιατρείο και πολύ γρήγορα ζουν τις ζωές τους όπως εκείνοι θα ήθελαν. Ο Αλέξης επισπεύδει το γάμο του με τη Σαζέμ και η Μαρίνα αποφασίζει να ζήσει τη ζωή που δεν έζησε με τον Ορφέα…

Η Ελένη το σκάει
O Oρφέας αρχίζει να θυμάται σιγά-σιγά και μεταξύ άλλων συνειδητοποιεί ότι η Σοφία έχει σχέση με το θάνατο της Κατερίνας και ήταν συνεργός στη δολοφονία της. Τα νέα μαθαίνει αμέσως η Μαρίνα, η οποία υπόσχεται στον εαυτό της να την αφήσει να σαπίσει στη φυλακή σε περίπτωση που μάθει ότι η Σοφία είχε ανάμειξη με το φόνο της Κατερίνας. Η Ασπασία ρίχνει ευθύνες στον Αλέξη που την κατήγγειλε στην αστυνομία. «Εσύ φταις για όλα. Πώς μπόρεσες να καταγγείλεις την ίδια σου τη μάνα;», τη ρωτάει. «Η Σοφία δεν θα επιστρέψει ποτέ πίσω», της λέει και παράλληλα της βάζει τις φωνές. «Εμείς είμαστε τώρα τα αφεντικά σου. Αν δεν μπορείς παραιτήσου», λέει στην Ασπασία σαν τελευταία κουβέντα. Ο Στέφανος αντιτίθεται στον Αλέξη για την απόφασή του να στείλει τη Σοφία στο ψυχιατρείο, παρά το γεγονός ότι του ανακοινώνει ότι θα τον κρατήσει στην εταιρεία. Την ίδια στιγμή, η Ελένη το σκάει από το νοσοκομείο και όλοι την ψάχνουν. Λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό επικοινωνεί με την κόρη της για να της ανακοινώσει την απόφασή της. Η Σοφία καλείται να δώσει κατάθεση στις Αρχές γιατί αποπειράθηκε να σκοτώσει τη νύφη της μετά από καταγγελία του Αλέξη, ενώ παράλληλα αναμένει την ψυχιατρική έκθεση προκειμένου να επιστρέψει ή όχι στο σπίτι της. Η Σοφία επιμένει να φύγει αλλά ο αστυνομικός δεν την αφήνει. Η ψυχίατρος έρχεται και η Σοφία προσπαθεί να τη δωροδοκήσει είτε με χρήματα είτε με θέση για να την αφήσει να φύγει. Στο μεταξύ, η ζωή του Σωκράτη κινδυνεύει καθώς του ζητάνε τους κωδικούς που έχει ο Ορφέας, ενώ ο Αλέξης μαζί με τη Σαζέμ σχεδιάζουν τη ζωή τους χωρίς τη Σοφία. Την ίδια στιγμή, η Μάρθα εμφανίζεται στο τμήμα και δηλώνει κόρη της Σοφίας Στρατηγού, γεγονός που ταράζει τους πάντες.

Δείτε ακόμη: Μπρούσκο: «Όλγα χωρίζουμε!» – Ο Σήφης την εγκαταλείπει έγκυο – Ποιος ο ρόλος της Μελίνας;

Η Μάρθα και η πρότασή της
Η Μάρθα επιμένει να δει τη Σοφία. Οι αστυνομικοί δεν την αφήνουν αν δεν αποδείξει πρώτα ότι είναι κόρη της. Τότε εκείνη τους προτείνει να ρωτήσουν την ίδια. Την ίδια στιγμή, η ψυχολόγος επισκέπτεται για μια πρώτη κατάθεση τον Αλέξη και τον Στέφανο και η Ασπασία ζητάει από τον τελευταίο να μην την πετάξει κι αυτός σαν σκουπίδι. «Θα επιστρέψει και δεν θα ήθελες να είσαι εναντίον της», της λέει. «Τι νομίζεις ότι θα γίνεις ο υπαλληλάκος του Αλέξη;», της απαντάει εκείνος. Την ίδια στιγμή, ο αστυνομικός ανακοινώνει στη Σοφία ότι ήρθε να τη δει η κόρη της αλλά όχι η Μαρίνα. Η Σοφία λέει ότι δεν έχει κόρη αλλά μόλις της λέει ότι μπορεί να τη βοηθήσει με την κατάθεσή της τότε αλλάζει αμέσως γνώμη. «Αν είναι όντως κόρη σας, τότε μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη», της επιβεβαιώνει και ο αστυνομικός. Η Σοφία δέχεται τότε να τη δει και στη συνάντηση αυτή η Μάρθα την εκβιάζει: να την αναγνωρίσει ως κόρη της και σε αντάλλαγμα να τη σώσει. «Ολοι οι άλλοι σε έχουν εγκαταλείψει. Μπορεί να μην το βλέπεις τώρα αλλά σε λίγο θα με παρακαλάς να το κάνω. Αν θες να βγεις σύντομα από εδώ μέσα, στείλε να με φωνάξουν αλλιώς θα καταλήξεις στο ψυχιατρείο. Και την επόμενη φορά που θα σε δω θέλω μια κανονική αγκαλιά και είμαι σίγουρη ότι θα μου τη δώσεις», της λέει η Μάρθα. Ωστόσο, η Σοφία επιμένει να τη διώχνει.

Δείτε ακόμη: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Η Μαρίνα βρίσκει την χαμένη της αδερφή!

Τα παιδιά της «καίνε» τη Σοφία
Η Ελένη εξαφανίζεται χάρη στη βοήθεια του Πέτρου, ο οποίος την κρύβει σε ένα ασφαλές μέρος χωρίς να το πει σε κανέναν και χωρίς φυσικά ποτέ να μάθει το μυστικό της. Την ίδια στιγμή, η Ελένη βάζει περούκα και ζει μια κανονική ζωή ως μια γυναίκα με άλλη ταυτότητα. Η ψυχολόγος αποφασίζει τη νοσηλεία της Σοφίας χάρη στις καταθέσεις των παιδιών της. Οσο κι αν η Σοφία προσπαθεί να την πείσει ότι τα παιδιά της θα βγάλουν πολλά αν βγει τρελή, εκείνη είναι αποφασισμένη να την κλείσει μέσα. «Πιστεύω ότι έχετε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Είστε στα όρια της διπολικότητας και είστε επικίνδυνη για τους γύρω σας», της λέει τονίζοντάς της ότι πρέπει να κλειστεί σε κλινική. «Ελπίζω μετά από αυτή σου την απόφαση να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια», την προειδοποιεί η Σοφία. «Χαίρεσαι που με καταδικάζεις και ασκείς εξουσία πάνω μου. Εσύ μια ασήμαντη θα έχεις κάτι να λες στα εγγόνια σου», συνεχίζει η Σοφία. «Εχετε πρόβλημα και πρέπει να νοσηλευτείτε», επιμένει η ψυχολόγος, με τη Σοφία να συνεχίζει το παραλήρημα. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν την ψυχολόγο να αφήσει ελεύθερη τη Σοφία Στρατηγού για να μην μπλέξουν. Την ίδια στιγμή, οι σχέσεις της Ασπασίας με τη Σαζέμ κρέμονται από ένα τεντωμένο σκοινί, με τη Σαζέμ να δείχνει μια αυταρχική συμπεριφορά. Ο Στέφανος βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας και την επισκέπτεται στο τμήμα λίγο πριν την οδηγήσουν στην κλινική! Μάλιστα δίνει το μήνυμα στο γαμπρό της να πείσει τα παιδιά της να αποσύρουν τις καταγγελίες «διαφορετικά θα μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που γύρισαν την πλάτη τους στην ίδια τους τη μάνα». Επίσκεψη δέχεται όμως και από την Ασπασία που της λέει όλα της τα παράπονα για τη Σαζέμ, ενώ η Σοφία της αποκαλύπτει την επίσκεψη της Μάρθας και τη χείρα βοηθείας που της δίνει. Η Ασπασία προσπαθεί να την πείσει να δεχτεί τη βοήθειά της. Στο μεταξύ, η Λίζα δεν θέλει να πάνε να μείνουν όλοι μαζί στο σπίτι της Ελένης γιατί θεωρεί ότι η μητέρα της θα ξαναγυρίσει και όλοι μαζί θα ξαναείναι ευτυχισμένοι.

Δείτε ακόμη: «Ραγισμένες καρδιές»: Ο ματωμένος γάμος της Γκιουλσερέν & του Τζιχάν

Ο Στέφανος φεύγει από το σπίτι
Η Μάρθα σε συζήτηση με την Ηρώ τής εκφράζει την πεποίθησή της ότι σύντομα θα την πάρει η Σοφία υπό την προστασία της. Την ίδια στιγμή, η Σασέζ ετοιμάζεται να διώξει την Ασπασία από το σπίτι για να μην υπάρχει τίποτα γύρω της που να θυμίζει τη Σοφία. Η Μαρίνα ζητάει από τον Στέφανο να ακυρώσει το προγαμιαίο συμβόλαιο και μάλιστα τον κρατάει στο χέρι γιατί ένας όρος γράφει ότι ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο Στέφανος είναι πιστός. «Τελειώσαμε Στέφανε. Αυτό το παιχνίδι τελειώνει εδώ», του λέει. «Ασπασία βοήθησε τον Στέφανο να μαζέψει τα πράγματά του», της λέει. «Σε σιχαίνομαι! Σήκω και φύγε αν σου έχει μείνει έστω και λίγο ίχνος αξιοπρέπειας», του λέει η Μαρίνα, η οποία δείχνει ότι δεν αστειεύεται. «Ανυπομονείς να φύγεις για να σπιτώσεις τον γκόμενο και να ζήσετε τον έρωτά σας, να βάλεις στο κρεβάτι μας αυτόν τον αλήτη», της απαντάει ο Στέφανος. «Δεν σε ενδιαφέρει τι θα κάνω και μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον Ορφέα», επιμένει εκείνη. «Μια μέρα θα με παρακαλάς να γυρίσω», της λέει εκείνος, ενώ αυτή επιμένει να μαζέψει τα πράγματά του και να της αδειάσει τη γωνιά. Ωστόσο, ήρθε η ώρα για τον Στέφανο να παίξει το τελευταίο του χαρτί. «Η μητέρα σας έχει ένα μήνυμα για σας. Η Σοφία θα σας διαλύσει… αν δεν αποσύρετε τις κατηγορίες εναντίον της», τους λέει αλλά εκείνοι δεν είναι διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο. Στο μεταξύ, ο Στέφανος μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από το σπίτι. Παράλληλα, η Σοφία κάνει ακόμη μια απόπειρα δολοφονίας, αυτή τη φορά προς την ψυχολόγο όταν της λέει ότι ο πατέρας της δούλευε για εκείνη και αυτοκτόνησε όταν απολύθηκε. Με την πράξη της αυτή η Σοφία υπογράφει την καταδίκη της.

Η μεγάλη αποκάλυψη της Μάρθας
Μετά το περιστατικό αυτό, η ψυχολόγος ζητάει από την αστυνομία την επείγουσα μεταφορά της Σοφίας Στρατηγού σε ψυχιατρική κλινική. Η Ελένη εν τω μεταξύ επικοινωνεί με την κόρη της για να της πει να κάνει ό,τι της λέει ο Πάρης και η Νεφέλη κι εκείνη με τη σειρά της θα κάνει ό,τι μπορεί για να τη συναντήσει. Ο Στέφανος πάει να μείνει στην Ηρώ μην έχοντας πού αλλού να πάει. Την ίδια στιγμή, η Μαρίνα συναντά τον Ορφέα και του ανακοινώνει ότι από εδώ και στο εξής είναι ελεύθεροι. «Τα κατάφερα», του λέει και πέφτει στην αγκαλιά του. Η Σοφία μεταφέρεται στο ψυχιατρείο όταν συναντά τη Μάρθα. «Βοήθησέ με κι εγώ θα σου δώσω ό,τι θέλεις», της λέει και η Μάρθα γελάει με ικανοποίηση βλέποντας να έχει πετύχει αυτό που ήθελε και μάλιστα τόσο γρήγορα. Ωστόσο, σύντομα της αποκαλύπτει ότι δεν είναι το παιδί αυτό, αλλά η νοσοκόμα της γυναίκας που μεγάλωσε την κόρη της. Οσο για την κόρη της είναι μια ναρκομανής πόρνη που αργοπεθαίνει στους δρόμους της Αθήνας. Μάλιστα, δεν διστάζει να της ζητήσει ένα εκατομμύριο. Στο μεταξύ, η Μαρίνα προτείνει στον Ορφέα να μείνουν μαζί στο σπίτι της για να εκμεταλλευτούν το χρόνο που έχουν.

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε ΕΔΩ

loading...