Ένα πολύ ριψοκίνδυνο πείραμα. Καλλιτέχνης παίρνει 20 διαφορετικά ναρκωτικά και δημιουργεί 20 σκίτσα υπό την επήρεια τους.

Το πείραμα του γραφίστα και καλλιτέχνη Brian Pollett ή Pixel-Pusha όπως είναι το ψευδώνυμο του, δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση προς εφαρμογή, ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο γραφίστας από το San Francisco των ΗΠΑ, έπαιρνε επί είκοσι μέρες σε καθημερινή βάση, από μία απαγορευμένη ουσία. Υπό την επήρεια της, σχεδίαζε εκ νέου το ίδιο σκίτσο. Όπως δήλωσε ο ίδιος στοaplus.com, στόχος του ήταν να διερευνήσει την ψυχεδελική τέχνη και τη δημιουργική διαδικασία όταν το μυαλό δεν είναι νηφάλιο. Πρόκειται εν ολίγοις για ένα ψυχεδελικό ταξίδι στην προσωπική του τέχνη.

Ο ίδιος δηλώνει μάλιστα πως πριν κάνει χρήση των ουσιών, τις είχε μελετήσει για να είναι προετοιμασμένος για την επίδραση τους πάνω του. Δήλωσε επίσης πως η εμπειρία του ήταν σαν να μην υπάρχει χτες, σήμερα και αύριο και ότι όλα του έμοιαζαν σαν μια ευθεία γραμμή. Δημιουργούσε τα έργα τους χωρίς φόβο ότι θα τον κρίνουν για αυτό που φτιάχνει, και ανέφερε πως ένοιωθε χαρά και περισσότερη δημιουργικότητα.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο βίντεο: Ελέφαντας προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην στην Ινδία

«Μπορείς απλά να επικεντρώσεις την ύπαρξη σου στο παρόν. Η ιδέα του αύριο, μου φαίνεται γελοία. Να δημιουργείς, να κάνεις τέχνη χωρίς να σκέφτεσαι την κριτική, να απολαμβάνεις ενστικτωδώς τη δουλειά σου», συμβουλεύει ο καλλιτέχνης.

Την τελευταία μέρα, ο Pollett έκανε τέχνη βασιζόμενος στην αγάπη που ένοιωθε μέσα του, σκεπτόμενος άτομα που αγαπάει πραγματικά και τον εμπνέουν. Ξεκαθαρίζει πως δεν παίρνει ναρκωτικά, αλλά το έκανε μόνο για είκοσι μέρες για να δοκιμάσει τον εαυτό του.

Δείτε ακόμη:

Ανάμεσα στα χάπια που δοκίμασε, είναι και τα λεγόμενα «χάπια του clubbing», όπως το MDMA και η κεταμίνη που θεωρείται το πιο εθιστικό, από τα ψυχεδελικά ναρκωτικά, λόγω της άμεσης επίδρασης που έχει στον οργανισμό του χρήστη.

Δείτε το βίντεο:
Οι πίνακες του προσπαθούν να αποτυπώσουν το τί σκέφτεται ένας άνθρωπος υπό την επήρεια διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών. Δεν συνιστούμε τη χρήση ναρκωτικών και απαγορευμένων ουσιών, ούτε την προωθούμε. Το παρακάτω πείραμα, εξετάζεται σαν ένα πείραμα τέχνης. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Δείτε περισσότερες εικόνες:

 

 

Δείτε ακόμη: Συγκινητικό! Παιδί με εγκεφαλική παράλυση κάνει για πρώτη φορά skate…!

Πηγή:news247

loading...