Ένα μικρό ημιδιαφανές χταπόδι, το οποίο ονομάστηκε Κάσπερ εξαιτίας της ομοιότητάς του με το διάσημο φαντασματάκι των κινουμένων σχεδίων, ανακαλύφθηκε σε μεγάλο βάθος (ρεκόρ για το είδος) και κατά τύχη, σε μια εξερευνητική γεωλογική κατάδυση στα ανοικτά της Χαβάης.
«Η εμφάνιση του ζώου αυτού διέφερε από οτιδήποτε υπάρχει στα χρονικά που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα και πρόκειται για το μεγαλύτερο βάθος στο οποίο έχει βρεθεί ποτέ κεφαλόποδο του είδους αυτού», ανέφερε ο δρ. Μάικλ Βεκιόνε χαρακτηριστικά.

Το ζώο παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής βορειοανατολικά του νησιού Νέκερ από το πλοίο Okeanos Explorer που χρηματοδοτείται από το 2008 με ομοσπονδιακά κεφάλαια για να οργώνει τον πλανήτη και να εξερευνά τη γεωλογία και τη θαλάσσια ζωή.

Χαρακτηρίζεται από μια σειρά βεντούζες σε κάθε πλοκάμι, αντί για τις δύο που έχουν γενικά τα χταπόδια, ενώ είναι «ιδιαίτερα εξαιρετικό, επειδή δεν διαθέτει χρωστικά κύτταρα, που αποκαλούνται χρωματοφόρα και είναι χαρακτηριστικά των κεφαλόποδων. Επίσης δεν φαίνεται πολύ μυώδες», συνέχισε η NOAA.

«Αυτό του δίνει μια όψη φαντάσματος», προσθέτει η υπηρεσία, αναφερόμενη στην επονομασία Κάσπερ που του δόθηκε ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταλήγει: «Είναι σχεδόν σίγουρα ένα είδος που δεν έχει ταυτοποιηθεί ποτέ και μπορεί να μην ανήκει σε μια γνωστή οικογένεια».

Δείτε ακόμη: Απαράδεκτος! Τύπος πετάει ζωντανό σκύλο στο στόμα πολικής αρκούδας (VIDEO)

Δείτε ακόμη: Σοκαριστικό: Οδηγός χάνει την ψυχραιμία του και περνάει με το αυτοκίνητό πάνω από 12 παιδιά (Video)

Δείτε ακόμη: Γυναίκα γέννησε 11 μωρά με φυσιολογικό τρόπο και είναι όλα…!

loading...