Κάθε τόπος και χώρα έχει τα δικά του εθίμα, και τους δικού του νόμους. Εδώ μιλάμε για απαγορεύσεις και σε πράγματα παράξενα. Άλλος σε φυτά, άλλος σε τρόφιμα.
Διαβάστε μερικά απο τα πιο περίεργα πράγματα που απαγορεύτηκαν σε κάποιες χώρες:

Δείτε ακόμη:Απίστευτο!Συλλάβανε Ιρανό ποδοσφαιριστή επειδή «πόσταρε» φωτογραφίες γυναικών χωρίς μαντίλα

1. Γιασεμί στην Κίνα

Η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι της αποτέλεσμα της λεγόμενης «Επανάστασης του Γιασεμιού» στην Τυνησία, η οποία κατάφερε να ρίξει το καθεστώς της χώρας και μάλιστα μέσω αιματηρών εκδηλώσεων, πράγμα που προκάλεσε και διαδηλώσεις στην Κίνα. Η λύση που δόθηκε ήταν η εξής: Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε εκτός από το να καταστείλει τις διαδηλώσεις, να απαγορεύσει παράλληλα το συγκεκριμένο λουλούδι και την αναφορά του στίχους τραγουδιών, μηνύματα και άλλα. Έτσι το γιασεμί είναι παράνομο στην Κίνα.

2. Διαφήμιση τροφίμων εμπλουτισμένων με βιταμίνες στη Δανία

Οι Αρχές της Δανίας φαίνεται πως διαπίστωσαν ότι οι πολίτες καταναλώνουν πολλές τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνες και έτσι μπορεί να επιτρέπονται κάποιες από αυτές, αλλά υπάρχει αυστηρότητα στη διαφήμισή τους και συγκεκριμένα σε κάποια εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού. Αν και δεν είναι παράνομο να τα κατέχει ή να τα καταναλώνει κάποιος, απαγορεύεται η διαφήμισή τους.

3. Η ημέρα των ερωτευμένων στη Σαουδική Αραβία

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου είναι κατά παράβαση των μουσουλμανικών πεποιθήσεων. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες δεν αγοράζουν τα εμπορικά προϊόντα εκείνη τη μέρα, οι εντολές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι όλα τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα με είδη δώρων πρέπει να αφαιρέσουν οτιδήποτε κόκκινο άλλως θεωρείται ότι αυτά είναι ένα σύμβολο του ρομαντισμού λόγω της ημέρας. Φυσικά η απαγόρευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως και η «μαύρη αγορά» ακμάζει.

4. Συγκεκριμένα κουρέματα στο Ιράν

Όπως πολλές κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής, έτσι και το Ιράν είναι αντίθετο με την επικείμενη εξάπλωση του δυτικού πολιτισμού. Για την «καλύτερη» προστασία των πολιτών τους από το «διεφθαρμένο» πολιτισμό της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, η κυβέρνηση του Ιράν έχει απαγορεύσει όλα τα κουρέματα που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εγκεκριμένων από την κυβέρνηση στυλ. Στα αποκλεισμένα κουρέματα περιλαμβάνονται η «μοϊκάνα», οι αλογοουρές και τα καρφάκια.

Δείτε ακόμη: Σταρ με κακό γούστο- Αυτές ήταν οι χειρότερες εμφανίσεις στις Χρυσές Σφαίρες!

5. Κονσόλες παιχνιδιών στην Κίνα

Αν και στην Κίνα κατασκευάζονται οι περισσότερες κονσόλες παιχνιδιών, ωστόσο από το 2000 και μέχρι πρόσφατα, απαγορευόταν η πώληση τους στην αγορά της Κίνας, καθώς η κυβέρνηση ανησυχούσε ότι η νεολαία θα σπαταλούσε πολύ χρόνο στα παιχνίδια και όχι σε επιμορφωτικές δραστηριότητες. Επιπλέον υπήρχε φόβος για τη βία που περιέχουν συγκεκριμένοι τίτλοι παιχνιδιών. Μόλις πριν από λίγους μήνες άρθηκε η απαγόρευση και χαλάρωσαν οι περιορισμοί με τις μεγάλες εταιρείες να ετοιμάζονται να μπουν δυναμικά στην αγορά.

6. Το emo ντύσιμο και στυλ στη Ρωσία

Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει η μόδα των emo, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να το απαγορεύει μια κυβέρνηση. Σύμφωνα με το oddee, η κυβέρνηση της Ρωσίας πήρε μια τέτοια δραστική στάση όταν προσπάθησε να σταματήσει τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών στην εφηβεία κατηγορώντας τη μόδα emo για αυτές. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση των ρούχων emo στα δημόσια σχολεία ή σε κυβερνητικά κτίρια.

7. Απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει κανένας γραπτός νόμος ο οποίος να εμποδίζει τις γυναίκες να οδηγούν, αλλά θεωρείται παράνομο και καμία αρχή δεν εκδίδει άδειες οδήγησης για το γυναικείο φύλο. Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μόνη χώρα στη Γη που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν.

Δείτε ακόμη: Διάσημοι που το παραέκαναν με το photoshop και μας χάρισαν άφθονο γέλιο!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ