Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Φωτιές άναψε η πρόσφατη προσέγγιση που ανατρέπει όλα όσα πίστευαν οι ειδικοί για το σπουδαίο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τη Μόνα Λίζα. Συγκεκριμένα ο Ιταλός ερευνητής Σιλβάνο Βινσέντι ισχυρίζεται πως ο διάσημος πίνακας βασίστηκε σε δυο μοντέλα, το ένα ήταν μια γυναίκα ενός εμπόρου από την Φλωρεντία και το άλλο ο μαθητευόμενος εραστής του διάσημου ζωγράφου.

«Πρόκειται για ένα αμάλγαμα ανδρογυναίκας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σιλβάνο Βινσέντι, η θεωρεία του οποίου ανατρέπει τα δεδομένα. Τα στοιχεία που τον οδήγησαν στο ότι το μοντέλο ήταν ο μαθητευόμενος του Ντα Βίντσι,ήταν ότι η μύτη, το μέτωπο και το περιβόητο χαμόγελο στο πρόσωπο του πίνακα, είναι ίδια με αυτά σε άλλες δημιουργίες του ζωγράφου. «Η Μόνα Λίζα είναι ανδρογυναίκα. Μίση γυναίκα, μισή άνδρας. Ο πίνακας βασίστηκε σε δύο μοντέλα. Το πρώτο ήταν η Λίζα Τζεραρντίνι και το δεύτερο ήταν ο Σελάι, ο μαθητευόμενος του Ντα Βίντσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος ερευνητής έργων τέχνης Σιλβάνο Βινσέντι.

Όπως ωστόσο ήταν αναμενόμενο η θεωρία του Βινσέντι προκάλεσε σάλο  στον χώρο της τέχνης, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό στοιχείο που απειλεί κάτι τέτοιο. Δείτε το πορτρέτο του μαθητή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

RTTRTRTΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απίστευτο! Ιστοσελίδα έφτιαξε πρόγραμμα που προβλέπει ποιος χαρακτήρας του «Game of Thrones» θα πεθάνει! Δείτε πώς…

Δεν πάει το μυαλό σας! Τι σημαίνουν τα αρχικά των ΙΚΕΑ, Η&Μ, Μ&Μ και ESPN

Ανατριχιαστικό: Είχε πόνους στην κοιλιά και όταν κατάλαβε πως ήταν περιτονίτιδα αποφάσισε να εγχειριστεί μόνος του!

loading...