Αν ποτέ βρεθείτε στην Πεσαβάρ του Πακιστάν και πέσετε πάνω στο αλυσοδεμένο δένδρο, το πιθανότερο είναι να πιστέψετε ότι πρόκειται για μια εικόνα συμβολική, που στόχο έχει να περιγράψει χωρίς λόγια τις δύσκολες ημέρες κατά τις οποίες δεκάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας ζούσαν ως σκλάβοι πλούσιων Βρετανών.

«Δεν ξέρω πως έγινε» είπε ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον γείτονά του
Ε, καμία σχέση. Ή πιο σωστά περίπου καμία, διότι η ιστορία του αλυσοδεμένου δένδρου αποτελεί εν μέρει δείγμα του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρονταν οι Βρετανοι κατά το παρελθόν.

de2

Όπως θα διαπιστώσει κάποιος πλησιάζοντας και διαβάζοντας την ταμπέλα, το δέντρο, μια επιβλητική ινδοσύκη, έχει συλληφθεί.

»Ένα βράδι, ένας πολύ μεθυσμένος βρετανός αστυνομικός νόμιζε ότι μετακινήθηκα από τη θέση μου και διέταξε τη σύλληψή μου. Από τότε μέχρι και σήμερα, παραμένω υπό κράτηση».

 

Μια βραδιά του 1898, ο James Squid ήταν τόσο μεθυσμένος που διέταξε τη σύλληψη του δέντρου, το οποίο πίστευε ότι προσπαθούσε να μετακινηθεί από τη θέση του με απώτερο σκοπό να διαφύγει.

de3

Από τότε μέχρι και σήμερα, το δένδρο παραμένει έτσι όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. Μερίδα αυτών που το επισκέπτεται θεωρεί την ιστορία χιουμοριστική και αστεία. Μια άλλη μερίδα, όμως, τη χαρακτηρίζει ως ενδεικτική της κακής συμπεριφοράς βρετανών αξιωματούχων κατά την περίοδο παρουσίας τους στο Πακιστάν.

cnn.gr

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Αποκλείεται να το γνωρίζατε! Δείτε γιατί υπάρχει αυτή η τρύπα στο κινητό σας τηλέφωνο ανάμεσα στην κάμερα και στο φλας!

Βλέπετε ένα 10ευρω; Κοιτάξτε καλύτερα και θα εκπλαγείτε (VIDEO)

Πήρε δύο πλαστικές καρέκλες με 10 ευρώ και τους έκοψε τα πόδια. Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να ζηλέψετε (PHOTO)

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Ριζική αλλαγή! Θα μείνετε άφωνοι όταν δείτε το νέο look της Ελευθερίας Ελευθερίου

Τους τσακώσαμε! Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της ελληνικής showbiz

Παντελής Παντελίδης: H αδημοσίευτη φωτογραφία από την παιδική του ηλικία με τη μητέρα του που ραγίζει καρδιές

loading...