Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κοπέλα 19 ετών στην Πολωνία που υποβαλλόταν σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι της ξύπνησε κατά τη διάρκεια της επέμβασης και άρχισε να μιλάει στους γιατρούς για… γάτες και το πώς πάει το χειρουργείο!

Δείτεβ ακόμη: Γυναίκες δολοφόνοι: Οι πιο βίαιες σύζυγοι που έμειναν στην ιστορία για τα ειδεχθή εγκλήματά τους

Το περιστατικό συνέβη στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, την ώρα που οι νευροχειρουργοί είχαν ανοίξει το κεφάλι της Ιγκα και αφαιρούσαν κομμάτια από τον όγκο.

Αντί όμως η νεαρή γυναίκα να πανικοβληθεί ή να αρχίσει να κλαίει από τον πόνο, άρχισε πολύ ήρεμα να μιλά στους γιατρούς και να τους ρωτάει για το πώς πάει η επέμβαση.

Οι γιατροί είπαν πως δεν μπορούσε να δει ή να νιώσει κάτι από αυτά που της συνέβαιναν, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της και την ικανότητα να μιλάει.

Πιθανότατα, η εγχείρηση ενεργοποίησε νευρώνες που μπορεί να οδήγησαν στο ξύπνημα της Ιγκα, ωστόσο διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το αναισθητικό είχε χορηγηθεί σωστά.
Μάλιστα, οι γιατροί πρόσθεσαν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν ασθενή με εκτεθειμένο τον εγκέφαλο να ξυπνά και να μπορεί να μιλήσει.

Δείτε ακόμη: Oι διάσημοι που «έφυγαν» από AIDS – Οι ιστορίες που ευαισθητοποίησαν το κοινό!

xeir

Μετά την επέμβαση, η Ιγκα δήλωσε: «Δεν μπορώ να θυμηθώ και πολλά, αλλά ο γιατρός μού είπε πως συζητάγαμε για γάτες, τις οποίες αγαπώ. Εχασα τα Χριστούγεννα εξαιτίας αυτής της επέμβασης, αλλά ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσα να πάρω, γιατί τώρα αισθάνομαι υπέροχα!».

loading...