Δεκάδες ελληνικά νησιά είναι έτοιμα προς πώληση σε «τιμές ευκαιρίας» σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεκάδες νησιά είναι έτοιμα προς πώληση και ότι η χώρα «στενάζει» από σειρά μέτρων λιτότητας και περιμένει οικονομική βοήθεια από διεθνείς πιστωτές, άρα cent κάθε μετρά» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο ίδιος ιστότοπος δημοσιεύει λεπτομέρειες για κάποια από αυτά τα νησιά και αναγράφει τιμές πώλησης τόσο χαμηλές, ίσες με το αντίτιμο ενός «σπιτιού σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου».

Όπως αναφέρει το Business Insider, πέρυσι, μέσω του Private Islands Online, πουλήθηκαν κάποια νησιά, αλλά «υπάρχουν ακόμη μερικές ευκαιρίες», οι οποίες είναι οι εξής 7:

7. Δουλίχιο – 40 εκατ. ευρώ (28,4 εκατ. στερλίνες, 44,1 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Ιόνιο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 5,4 εκατ. τετραγωνικά μέτρα

Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση αυτή τη στιγμή, αναφέρεται από το Privateislandsonline.com. Το υψηλότερο σημείο του νησιού βρίσκεται 250 μ. πάνω από τη θάλασσα. Έχει 4.000 ρίζες ελιάς και χαμηλούς θάμνους. Είναι ευκαιρία για κάποιον που θέλει να το μετατρέψει σε λουξ τουριστικό θέρετρο.

6. Νησί στο Βόρειο Αιγαίο – 35 εκατ. ευρώ (25,9 εκατ. στερλίνες, 38,6 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Χώρα
Ανάπτυξη: Καμία
Εκταση: 384.029 τετρ. μέτρα

Το νησί αυτό βρίσκεται σε απόσταση μόλις μισής ώρας με ταχύπλοο από την Αθήνα. Ενδιαφέρον δείχνουν ήδη πολλοί διεθνείς μεσίτες ακινήτων, σύμφωνα με το Private Islands Online, για τον λόγο ότι βρίισκεται τόσο κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα.

5. Άγιος Θωμάς – 15 εκατ. ευρώ (10,7 εκατ. στερλίνες, 16,5 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Κόλπος του Σαρωνικού, κοντά στην Κόρινθο
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 1,21 εκατ. τ.μ.

Ο Άγιος Θωμάς απέχει μόλις 20 λεπτά με θαλάσσιο ταξί από την Κόρινθο και 45 λεπτά από την Αθήνα. Αποτελεί μέρος της αλυσίδας Διαπόρι του Αργοσαρωνικού «μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί μυθική για τα σμαραγδένια νερά της και τα γραφικά νησιά της».

4. Καρδιώτισσα – 6,5 εκατ. ευρώ (4,6 εκατ. στερλίνες, 7,2 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Αιγαίο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Καμία

Έκταση: 1,13 εκατ. τ.μ.

Η μεγάλη έκταση στην καρδιά του Αιγαίου, έχει καταπληκτική συγκοινωνία και χαρακτηρίζεται ως το τέλειο μέρος για την κατασκευή εγκαταστάσεων για ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται μεταξύ Φολέγανδρου και Σίκινου (βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών με ταχύπλοο). Καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και τα δυο νησιά έχουν καθημερινά δρομολόγια  από και προς Πειραιά.

3. Στρογγυλό – 4,5 εκατ. ευρώ (3,2 εκατ. στερλίνες, 5 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Δωδεκάνησα
Ανάπτυξη: Καμία
Εκταση: 218.530 τ.μ.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο νησί Μάραθος. Αν και δεν έχει ανάπτυξη, το νερό του μπορεί να γίνει πόσιμο με απλή διαδικασία φιλτραρίσματος, ενώ μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί από τον Μάραθο.

2. Αγροτεμάχιο στην Κύθνο- Κοστολογείται στα 3,5 εκατ. ευρώ (2,7 εκατ. στερλίνες, 3,96 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Δυτικές Κυκλάδες στο Αιγαίο
Ανάπτυξη: Ναι
Εκταση: 191,182 τ.μ.

Το νησί απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα και στο συγκεκριμένο κομμάτι προς πώληση υπάρχουν ήδη 20 με 25 γραφικά σπιτάκια. Υπάρχουν δρόμοι και κτίρια. Η τιμή έχει υποχωρήσει από τα αρχικά 5 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο.

1. Χερσόνησος Λυχνάρι- 3 εκατ. ευρώ (2,1 εκατ. στερλίνες, 3,3 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: 10 λεπτά δυτικά από την Κόρινθο
Ανάπτυξη: Καμία
Εκταση:  384.451 τ.μ.

Οι ιδιοκτήτες μάλλον επιθυμούν γρήγορα την πώληση γιατί η τιμή πρόσφατα υποχώρησε στο μισό. Έχει πολυτελείς εγκαταστάσεις, καθώς και πόσιμο νερό, αλλά και πολλά ελαιόδεντρα.

Πηγή: Business Insider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τελικά όντως ο έρωτας είναι τυφλός – Αυτά τα ζευγάρια το αποδεικνύουν!

«Μην χρησιμοποιείτε αυτό το εικονίδιο του Facebook»! Γιατί προειδοποιεί η Αστυνομία και τί πρέπει να προσέχετε;

Προσοχή! Πριν αγοράσεις μια δερμάτινη τσάντα ξανασκέψου του (Ανατριχιαστικές εικόνες)

 

loading...