Η σύνταξη ενός βιογραφικού αποτελεί κεφαλιαώδους σημασίας κομμάτι για την εύρεση δουλειάς. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, αυτό που επίσης αυξάνει τις πιθανότητες για πρόσληψη είναι η μέρα και η ώρα που αποστέλλεται ένα βιογραφικό σημείωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της SmartRecruiters, η οποία εξέτασε πάνω από 270.000 αγγελίες για δουλειά, η Τρίτη είναι η πιο δημοφιλής ημέρα κατά την οποία η εταιρείες δημοσιεύουν τις αγγελίες τους για νέες θέσεις εργασίας.

Έτσι, όποιος επιθυμεί να βρει δουλειά, αν στείλει το βιογραφικό του μόλις υπάρξει η αγγελία για νέα θέση εργασίας, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες αυτό να διαβαστεί από τους μελλοντικούς του εργοδότες και να τον επιλέξουν στην πρώτη ομάδα των ανθρώπων που θα καλέσουν για συνεντεύξεις.

Για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, όποιος ψάχνει για δουλειά, καλό είναι να γνωρίζει και την ώρα που συνήθως δημοσιοποιούνται οι νέες αγγελίες, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα στείλει βιογραφικό.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της SmartRecruiters, στις 11 το πρωί είναι η ώρα που οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να δημοσιεύουν τις καινούργιες τους αγγελίες, ενώ οι περισσότεροι μελλοντικοί εργαζόμενοι στέλνουν τα βιογραφικά τους στις 2 το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει πως όποιος θέλει να αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες να είναι από τους πρώτους που θα στείλουν βιογραφικό, πρέπει να το στείλει μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

athensmagazine.gr

Δείτε ακόμη: Τι να βάλεις και τι να παραλείψεις στο ιδανικό βιογραφικό σημείωμα!

Δείτε ακόμη: Το κοριτσάκι αυτό βρήκε τραγικό θάνατο από ένα «αθώο» φρούτο- Δεν φαντάζεστε τι συνέβη…

Δείτε ακόμη: Η ώρα που οι στιλίστες σκίζουν τα πτυχία τους – Ανεπανάληπτες εμφανίσεις στο σούπερ μάρκετ

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ