Πόσο επικίνδυνα είναι τα μικρά λευκά σακουλάκια που βρίσκει κανείς σε κάθε κουτί καινούργιων παπουτσιών και καμερών και που χρησιμεύουν;

Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να πετάμε ποτέ (αν και όλοι τα πετάμε) αυτά τα λευκά μικρά χάρτινα σακουλάκια που βρίσκονται στις συσκευασίες, αφού έχουν πολλές χρήσεις και το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχουν είναι εντελώς άκακο για τον άνθρωπό αν και πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Το διοξείδιο του πυριτίου αποξηραίνει οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο τοποθετηθεί. Έτσι μερικά τέτοια σακουλάκια στην τσάντα του γυμναστηρίου προστατεύει από την υγρασία, από τις οσμές και από την ανάπτυξη βλαβερών βακτηρίων.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο! 34χρονη μητέρα και 14χρονη κόρη μοιάζουν σαν αδελφές!

Τα σακουλάκια αυτά κρατούν στεγνό το κινητό μας. Μετά από ένα ατύχημα, αν π.χ. πέσει νερό στην συσκευή, αν αυτή τοποθετηθεί σε ένα βάζο με σακουλάκια που περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου, τότε η υγρασία θα απορροφηθεί δραστικά.

Επίσης προστατεύουν παλιές φωτογραφία από την φθορά. Αν τοποθετηθούν μερικά φακελάκια σε ένα κουτί με παλιές φωτογραφίες, τότε αυτές δεν θα καταστραφούν ή θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Τα σακουλάκια των συσκευασιών παπουτσιών, αν τοποθετηθούν κάτω από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, τότε προστατεύουν το τζάμι από την υγρασία και φυσικά επιτρέπουν στον οδηγό να έχει πλήρη ορατότητα του δρόμου.

Μπορούν να τοποθετηθούν και στον χώρο φύλαξης των ξυριστικών μηχανών, από τις οποίες απορροφούν την υγρασία και τις προστατεύουν από την φθορά.

Δείτε ακόμη: Αν δεν είσαι γυναίκα δεν θα καταλάβεις ποτέ αυτά τα πράγματα! 14 Φωτογραφίες που το αποδεικνύουν

Πηγή: newmoney

loading...