Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία προβολής του πρώτου επεισοδίου της νέας σεζόν του Game of Thrones, η μανία σχετικά με το «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» (όπως ονομάζεται η σειρά των βιβλίων) εκτοξεύεται ξανά κατακόρυφα- και, καθώς πλέον είμαστε σε «άγνωστα νερά», καθώς δεν έχουν βγει ακόμα το 6ο και το 7ο βιβλίο, οπότε ουδείς ξέρει τι θα συμβεί στην 6η σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουν και παίρνουν οι προβλέψεις σχετικά με το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει- και κάποιοι χρησιμοποιούν ιδιαίτερα προηγμένες μεθόδους, όπως ομάδα φοιτητών επιστήμης υπολογιστών του TUM (Technische Universität Μünchen), οι οποίοι έφτιαξαν ειδικό πρόγραμμα/ αλγόριθμο που υπολογίζει τις πιθανότητες θανάτου του κάθε χαρακτήρα, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr.

Η ιστοσελίδα ονομάστηκε « A Song of Ice and Data», και ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψιν δεδομένα όπως η ηλικία, το όνομα, οι γάμοι (που, ως γνωστόν, δεν είναι καλό πράγμα στο Game of Thrones), τη δημοτικότητα με τους αναγνώστες και τηλεθεατές κ.α. προκειμένου να εκτιμήσει ποιοι είναι πιθανότερο να πεθάνουν στη σειρά, ειδικά σε σχέση με κάποιους άλλους. Βεβαίως, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα fun project, καθώς κάποιες από τις προβλέψεις που εμφανίζονται έχουν ήδη…καταρριφθεί.

Πέραν των προβλέψεων, στη σελίδα μπορεί να βρει κανείς infographics, γραφήματα κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μόνο εδώ! Αυτό είναι το τέλος του «Game of Thrones»…

Μείναμε άφωνοι! Δεν φαντάζεστε ποια είναι η σύζυγος του νάνου του «Game of Thrones» που τον περνά περισσότερο από δυο κεφάλια

Αυτές είναι οι πραγματικές ηλικίες των ηρώων του «Game of Thrones»- Θα πάθεις πλάκα!

loading...