Το Facebook έχει ένα κρυφό παιχνίδι σκακιού στο Messenger. Και μας εξέπληξε πάρα πολύ.

Το ξέρατε ότι μπορείτε να παίξετε σκάκι με τους φίλους σας μέσω του Facebook Messenger; Έτσι την ώρα που μιλάτε στο chat μπορείτε να τους προσκαλέσετε και σε μια παρτίδα σκάκι!

Η ύπαρξη του κρυφού παιχνιδιού στο Messenger Facebook αποκαλύφθηκε τη μέρα που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γιόρταζε τα 12α γενέθλιά του αλλά είχε αρχικά ανακαλυφθεί και δημοσιευθεί σε μια συζήτηση στο Reddit.

Το μυστικό παιχνίδι είναι ορατό όταν κανείς πληκτρολογήσει στη συνομιλία με ένα φίλο του στο Messenger το εξής «@fbchess play» σύμφωνα με το patranews.gr. Από τα πρώτα κιόλας γράμματα που θα πληκτρολογήσετε θα σας εμφανιστεί το παιχνίδι και έτσι θα μπορείτε να στείλετε πρόσκληση στους φίλους σας. Τότε θα εμφανιστεί μια σκακιέρα. Όποιο άτομο έχει τα λευκά πιόνια θα μπορεί να κάνει και την πρώτη κίνηση και φυσικά το άλλο άτομο παίρνει τα μαύρα.

skaki

Βέβαια, σε αντίθεση με άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες εδώ δεν αρκεί απλά να κουνήσετε το πιόνι με το ποντίκι, αλλά πρέπει να πληκτρολογείτε συγκεκριμένες εντολές για να μετακινηθεί ένα πιόνι.

Ο οριζόντιος άξονας έχει γράμματα για να αντιπροσωπεύει τις στήλες, ενώ ο κάθετος έχει αριθμούς. Κάθε πιόνι μπορεί να μετακινηθεί πληκτρολογώντας σε ποιο τετράγωνο θέλετε να το μετακινήσετε.

Το κάθε πιόνι χαρακτηρίζετε από ένα γράμμα. Για παράδειγμα R για τον πύργο, Q για την βασίλισσα και K για το βασιλιά. Ο λεγόμενος στρατιώτης έχει το γράμμα P. Έτσι, για παράδειγμα, αν θέλετε να μετακινήσετε τον δεύτερο στρατιώτη από την αριστερή πλευρά μια θέση μπροστά, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε: «fbchess Pb3».

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μάλιστα δεν σταματάει η συνομιλία οπότε μπορείτε να παίζετε σκάκι και ταυτόχρονα να μιλάτε με τον φίλο σας. Σίγουρα δεν είναι και ο πιο άνετος τρόπος να παίξει κανείς σκάκι στο Διαδίκτυο, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε!

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Απίστευτα κι όμως αληθινά! Τα πιο περίεργα γαμήλια έθιμα του κόσμου

Απίστευτο: Το νέο προϊόν της ΙΚΕΑ που τρελαίνει το ίντερνετ! Η ειδικά διαμορφωμένη καρέκλα για την… (PHOTO)

Τα πιο περίεργα και επικίνδυνα έθιμα του κόσμου- Ποιος λαός τρώει τις…στάχτες των αγαπημένων του!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Λιώσαμε! Η σύζυγος του Νίκου Αλιάγα μας δείχνει πρώτη φορά την φουσκωμένη της κοιλίτσα!

Μενεγάκη – Παντζόπουλος: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις διακοπές στην Σάμο με τα παιδιά…

Κόβει φλέβα για τον Σταρόβα! Η τρυφερή δημόσια αφιέρωση της συντρόφου του: «Δημήτρη, σαγαπώ!»

loading...