Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να ξέρεις πότε κάποιος λέει ψέματα; Δεν θα χρειαζόταν να ανησυχείς για το αν ο μηχανικός στο συνεργείο σε κλέβει. Δεν θα χρειαζόταν να αναρωτιέσαι για το αν όντως θα βγει με τις φίλες της ή απλά σου ρίχνει στάχτη στα μάτια. Αυτούς τους προβληματισμούς έρχεται να λύσει μία startup εταιρεία από το Toronto, που ισχυρίζεται ότι μέσω της εφαρμογής που ετοιμάζει για κινητά, θα μπορούμε να γνωρίζουμεπότε κάποιος μας λέει ψέματα.

Το NuraLogix, περί ου ο λόγος, θα ανιχνεύει τα πρόσωπα όσων συναναστρεφόμαστε μέσω της κάμερας, χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται Διαδερμική Οπτική Απεικόνιση. Βλέποντας την αυξημένη ή όχι ροή του αίματος στο πρόσωπο -η οποία αλλάζει αναλόγως την συναισθηματική μας φόρτιση- το NuraLogix θα γνωρίζει να σου πει πότε κάποιος προσπαθεί να σε πιάσει κορόιδο.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές της εταιρείας, το πρόγραμμα -μέσω της κάμερας του κινητού- θα συγκρίνει το πρόσωπο πριν και μετά από την δήλωση του «υποψήφιου ψεύτη». Στην περίπτωση που η ροή του αίματος αλλάξει αισθητά, τότε σημαίνει ότι μόλις συνομίλησες με τον Πινόκιο. Η startup εταιρεία το βλέπει ήδη ως ιδανικό εργαλείο για τα ραντεβού μας, για τους γονείς που θέλουν να δουν αν τα παιδιά τους λένε ψέματα, ή ακόμη και για τους καθηγητές στα σχολεία. Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και παρότι ο επικεφαλής ερευνητής, Kang Lee, πιστεύει ότι το πρόγραμμα είναι πολλά υποσχόμενο, θεωρεί πως δεν είναι ακόμη αξιόπιστο. «Μπορεί να γίνει ιδανικό για δασκάλους, αλλά δεν θέλουν να υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους. Το θέλουν τόσο ακριβή όσο ένα τεστ DNA. Και η τεχνολογία μας δεν θα καταφέρει να έχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ακρίβειας» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Lee.

Αυτό φυσικά το λες και πρόβλημα. Αν δηλαδή κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα το οποίο ενδέχεται να κάνει και λάθος, φαντάσου πόσες φιλίες, σχέσεις και επαγγελματικές επαφές πρόκειται να γίνουν στάχτη. Οπότε για την ώρα, είτε το βρίσκεις συναρπαστικό είτε όχι, θα πρέπει να βασιστείς στην διαίσθηση σου.

Ίσως στο μέλλον το NuraLogix να φτάσει στο σημείο να γίνει ένας υπέρ-αποτελεσματικός ανιχνευτής ψεύδους, στον οποίο να βασίζουμε όλη την καθημερινότητά μας.

Μην ξεχνάς όμως την πάνσοφη κουβέντα του House.

Πηγή: gr.askmen.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σκορδά – Λιάγκας: Ξεσήκωσαν όλη την παραλία με τα παιδιά τους – Δείτε το άλμπουμ των διακοπών τους!

Η ώρα της αλήθειας! Δείτε για πρώτη φορά το αρετουσάριστο κορμί της Αντωνίας Καλλιμούκου με μαγιό…

Η…ξανθιά που έκλεψε τον Λυκούδη από την Φουρέιρα!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Πώς να φορέσεις το απόλυτο trend του καλοκαιριού- Τα λευκά σανδάλια μας έχουν κατακτήσει!

Οι ασκήσεις που θα σμιλέψουν όλο το σώμα σας λίγες μέρες πριν τις διακοπές

Σοκολατένια cupcakes με γέμιση κρέμας τυριού- Απόλαυση!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ