Καπνίζετε; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε μιας και από αύριο τα πακέτα τσιγάρων θα κυκλοφορούν με αποτρεπτικά για το κάπνισμα μηνύματα και φωτογραφίες που πραγματικά προκαλούν… σοκ! Προειδοποιήσεις όπως «οι καπνιστές πεθαίνουν πρόωρα», «το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει αργό και επώδυνο θάνατο», «το κάπνισμα μπορεί να βλάψει το σπέρμα και μειώνει τη γονιμότητα», όπως αναφέρει το πρώτο θέμα, και φωτογραφίες πραγματικά αποκρουστικές στοχεύουν στο σταμάτημα του καπνίσματος.

Δείτε παρακάτω

paketo

Από αύριο, λοιπόν, θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας η σχετική οδηγία, που αφορά στο εικαστικό κομμάτι και τις λεκτικές προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα πακέτα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες που συμμορφώθηκε στην οδηγία καθώς από αύριο ουσιαστικά ξεκινάει η παραγωγή των νέων πακέτων τα οποία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών μετά από λίγες εβδομάδες (σ.σ. ή και μήνες καθώς εν όψει της οδηγίας είχαν αυξήσει την παραγωγή τους) μέσω των περιπτέρων και των σημείων πώλησης καπνού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

«Μην χρησιμοποιείτε αυτό το εικονίδιο του Facebook»! Γιατί προειδοποιεί η Αστυνομία και τί πρέπει να προσέχετε;

Αυτά είναι τα τσιγάρα που αποσύρονται από την κυκλοφορία: Μάθε ποια και πότε!

Δεν πάει το μυαλό σας! Τι σημαίνουν τα αρχικά των ΙΚΕΑ, Η&Μ, Μ&Μ και ESPN

loading...