Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι τότε που οι υπολογιστές ήταν «κάτι» και χρειαζόταν διδακτορικό για να μπορεί κανείς να φορτώσει και να τρέξει ένα λογισμικό.Ήταν κάτι καινούργιο, κάτι πρωτότυπο και δεν είχαν τότε όλοι πρόσβαση σε υπολογιστή.

Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει πλέον. Έχω δει τα παιδιά μου να παίζουν με πολύπλοκα παιχνίδια και εφαρμογές αμέσως μόλις ήταν σε θέση να ανοίξουν ένα iPad. Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο, ο υπολογιστής είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής σας. Εξαρτάστε από αυτόν κάθε μέρα.

Αυτό είναι κάτι που θυμάμαι κάθε φορά που εξετάζουμε βιογραφικά στο Aha! και βλέπω υποψήφιους να τονίζουν την ικανότητα τους να χειρίζονται τους υπολογιστές, γράφοντας για παράδειγμα: «Έχω μεγάλη εμπειρία στη χρήση MS Office Suite (Word, Project, PPT, Outlook, Excel).»

Σήμερα, δε χρειάζεται να αναφέρετε στο βιογραφικό σας τις γνώσεις σας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μάλλον θα αναρωτιέστε γιατί, και τι θα βάλετε αντ’ αυτού αν αφήσετε εκτός τις γνώσεις σας σχετικά με τα διάφορα λογισμικά.

Το να αναφέρετε όλα τα software skills σας είναι σαν να γράφετε πόσες λέξεις πληκτρολογείτε το λεπτό (κάτι το οποίο ελπίζω να έχετε βγάλει απ’ το βιογραφικό σας καιρό τώρα).

Αντίθετα, υπάρχουν άλλα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα που πρέπει να προσθέσετε.Εδώ θα δείτε γιατί δεν σας βοηθά, ειδικά αν κάνετε αίτηση για μια τεχνολογική εταιρεία.

Αναδεικνύετε τις βασικές δεξιότητες

Θέλετε το βιογραφικό σας να απεικονίζει εκείνα τα στοιχεία που σας κάνουν να ξεχωρίζετε απ’ τον μέσο υποψήφιο. Δεν θέλετε να τονίσετε τις εύκολα δεξιότητες που όλοι οι κατέχουν αυτές τις μέρες (και οι περισσότεροι εργοδότες τις θεωρούν ως τα ελάχιστα προσόντα.) Δεν προσφέρει τίποτα να ενισχύσετε αυτά τα στοιχεία, αντίθετα μπορεί να κάνετε κακή εντύπωση.

Fortunegreece.com

Δείτε ακόμη: Περίεργες γυναίκες που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Δείτε ακόμη: Γλυκά ζωάκια που..την πάτησαν!

Δείτε ακόμη: Η νέα μόδα στα social media λέγεται Tittygram και είναι πολύ… «πιπεράτη»!

loading...