Εάν έχετε ένα smartphone, το πιθανότερο είναι ότι έχετε χρησιμοποιήσει ένα emoji σε κάποιο μήνυμα ή έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνουν μερικά από αυτά που είναι αρκετά παράξενα.

Με πάνω από 1000 χαρακτήρες Emoji για να διαλέξετε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα από αυτά είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν. Όμως χάρη στην «Emojipedia» μπορείτε να μάθετε τι πραγματικά σημαίνουν.

Οι υπεύθυνοί της έχουν δημιουργήσει το Bitmoji, ένα Twitter bot με το οποίο οι χρήστες μπορούν αμέσως να μάθουν την έννοια του κάθε emoji, συμπεριλαμβανομένων και των πιο παράξενων που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, έτσι ώστε να μην τα ξαναμπερδέψουν.

Δείτε το νόημα που έχουν οκτώ από τα πιο παράξενα emoji, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Ιαπωνία…

1. Carp Streamer

emoji1
Πετάνε παραδοσιακά στην Ιαπωνία για να γιορταστεί η Ημέρα του Παιδιού.

2. Γιαπωνέζες κούκλες

emoji2

Δυο Γιαπωνέζες κούκλες εμφανίζονται συχνά στην Ιαπωνία στις 3 Μαρτίου οπότε έχει καθιερωθεί η γιορτή των κοριτσιών Χίνα Ματσούρι. Παραδοσιακά, η αρσενική κούκλα είναι τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά αλλά τελευταία εμφανίζεται και στα αριστερά.

3. Σύμβολο θυμού

emoji3

Το κόκκινο σύμβολο που βλέπουμε συχνά, χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύσει τις έντονες φλέβες από ένα θυμωμένο άτομο.

4. Λευκό λουλούδι

emoji4

Ένα σύμβολο emoji από ένα λευκό λουλούδι, συχνά το άνθος από το κεράσι περιέχει ένα ιαπωνικό κείμενο στο εσωτερικό του που μεταφράζεται ως «Μπράβο» ή «Έκανες πολύ καλά». Οι εκπαιδευτικοί στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν συχνά το σύμβολο ως σφραγίδα σε μια σχολική εργασία.

5. Παίζοντας κάρτες

emoji5

Στην Ιαπωνία αυτός είναι ένας τύπος από αναρίθμητες κάρτες γνωστές ως hanafuda οι οποίες χρησιμοποιούνται για μια σειρά από διαφορετικά παιχνίδια που απαιτούν τη συμμετοχή εικόνων και όχι αριθμών.

6. Τουλίπα-ταμπελάκι

emoji6

Αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει ένα ταμπελάκι σε σχήμα τουλίπας και είναι ένα από τα πολλά σχέδια που βρίσκονται συνήθως σε παιδικούς σταθμούς στην Ιαπωνία.

7. Σύμβολο για αρχάριους

emoji7

Το κίτρινο και πράσινο σύμβολο της ασπίδας ονομάζεται Shoshinsha Mark και πρέπει να επιδεικνύεται από τους οδηγούς στην Ιαπωνία για ένα χρόνο αφού λάβουν την άδεια οδήγησης τους. Είναι κάτι σαν το «Ν» στην Ελλάδα.

8. Ιαπωνικό τερατάκι

emoji8

Αυτό το άσχημο πλάσμα με τα στραβά δόντια, τα κέρατα και τα πολλά μαλλιά ονομάζεται Namahage στην ιαπωνική λαογραφία. Ο χαρακτήρας μπορεί να απεικονίζεται με διάφορους τρόπους, συνήθως με ένα παλτό από άχυρο και μια τρομακτική μάσκα. Η παράδοση λέει ότι οι άνδρες ντύνονται σαν Namahage την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα από τα σπίτια των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Γιατί πρέπει να διαγράψετε την ημερομηνία γενεθλίων σας από το Facebook

Η μακαρονάδα της χρονιάς: Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε!

Έχεις κιτρινισμένα μαξιλάρια; Δες ένα πανέξυπνο κόλπο για να γίνουν κάτασπρα και καθαρά σαν καινούρια (video)

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Λάμπης Λιβιεράτος: Η κόρη του τραγούδησε στην εκπομπή της Γερμανού κι εκείνος ξέσπασε σε δάκρυα!

Συγκινεί ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη: «Ο πατέρας μου πριν πεθάνει μου είπε…»

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ