Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο από σωσίβια προσφύγων έστησαν οι διασώστες στη Λέσβο…

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν, παρά τις όποιες δυσκολίες, η ημέρα των Χριστουγέννων στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια Λέσβο.

Στην ακτή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης οι διασώστες που επιχειρούν εκεί, έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από σωσίβια.

Ο λόγος για τα πορτοκαλί σωσίβια, τα οποία φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν καθημερινά στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.

Συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες οι αφίξεις προσφύγων

Δείτε ακόμη: Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Εξάλλου, σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ σήμερα αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.

Δείτε ακόμη: Aγανακτισμένος οδηγός προσπαθεί να πατήσει πρόσφυγες με το φορτηγό του στη μέση του δρόμου!!

Το Κέντρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μπορεί να υποδέχεται έως και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

protothema.gr

loading...