Εκπληκτικό βίντεο! Πώς είναι να κολυμπάς μέσα σε ένα... παγόβουνο! (VIDEO)

Εκπληκτικό βίντεο! Πώς είναι να κολυμπάς μέσα σε ένα... παγόβουνο! (VIDEO)
«Κολυμπώντας με τα παγόβουνα». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το National Geographic. Τα πλάνα είναι εκπληκτικά. Το παγόβουνο θυμίζει γυαλί και παραπέμπει στο κάστρο του Σούπερμαν (Fortress of Solitude) στην υποθαλάσσια εκδοχή του.
Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο Δανός Stig Severinsen, γνωστός και σαν “ο άνθρωπος που δεν αναπνέει”. Και προφανώς ο άνθρωπος που δεν παγώνει.



Ο Severinsen είναι ο άνθρωπος που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης ένα μέτρο κάτω από παγωμένο νερό λίμνης, φορώντας μόνο το μαγιό του. Έχει διανύσει τις μεγαλύτερες αποστάσεις και έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής στις πιο ακραίες κολυμβητικές συνθήκες.
Στο παρακάτω βίντεο καλύπτει απόσταση 76,2 μέτρων κάνοντας ρεκόρ γκίνες στα νερά της Ανατολικής Γροιλανδίας.

Κατά την διάρκεια της κατάδυσής του, την οποία επιχείρησε χωρίς βατραχοπέδιλα και φόρμα κατάδυσης, ο Stig ακολούθησε το σχοινί που είχε τοποθετηθεί κάτω απ’ την επιφάνεια του πάγου και η μοναδική του σκέψη ήταν να διανύσει την απόσταση των 76,2 μέτρων και να εντοπίσει την τρύπα του πάγου από την οποία θα έπρεπε να βγει στην επιφάνεια.

News247.gr