Διαβάζει με εξαιρετική ευκολία τους χάρτες και τις πινακίδες και ξέρει εκ των προτέρων σε ποια στροφή θα στρίψει, τι θα συναντήσει, κ.ο.κ. Δεν μιλάει όταν οδηγεί και του αρέσει να ακούει πολιτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο. Παρακάτω θα μάθεις όλα όσα θέλεις για τον τρόπο οδήγησης βάσει ζωδίου και θα ξέρεις τι να περιμένεις από τον καλό σου ή τους φίλους σου όταν πιάνουν το τιμόνι!

Κριός: Η ιδανική παρέα των τροχονόμων…

Του αρέσουν τα κόκκινα αυτοκίνητα, η ταχύτητα και οι προκλήσεις. Είναι ικανός τη στιγμή που κάποιος τον προσπερνά να αυξήσει ταχύτητα για να κερδίσει μια άτυπη κόντρα. Τραβάει τα βλέμματα των τροχονόμων, ενώ δεν είναι πολύ διατεθειμένος να υπακούσει στα σινιάλα τους. Δεν προλαβαίνει να προκαλέσει ατυχήματα, γιατί συνήθως βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου με έναν από αυτούς!

Ταύρος: Υπομονή; Τι είναι αυτό;

Είναι αυτός που κορνάρει στο φανάρι πριν καλά καλά ανάψει πράσινο. Λατρεύει την κόρνα, γιατί αποτελεί ένα εξαίρετο μέσο για να εξωτερικεύσει την γκρίνια του. Παραπονιέται για ό,τι βλέπει γύρω του. Αποφεύγει τους δρόμους με τα διόδια γιατί δεν θέλει να καταθέτει εκεί όσα έχει κερδίσει με κόπο. Όταν βρίσκεται στο τιμόνι, επιλέγει τη δεξιά λωρίδα, οδηγώντας ακριβώς στο όριο ταχύτητας και πολλές φορές κάτω από αυτό, αδιαφορώντας για τους άλλους, που θα ήθελε τη συγκεκριμένη στιγμή να μην υπάρχουν στο οπτικό του πεδίο.

Δίδυμοι: Αεικίνητος, και στο δρόμο..

Αλλάζει συνεχώς λωρίδα κυκλοφορίας, ελίσσεται σαν φίδι και προσπαθεί να αποφύγει έγκαιρα όσους θεωρεί αργούς οδηγούς. Αν τυχόν κολλήσει πίσω από κάποιον από αυτούς, εκνευρίζεται, αγχώνεται και λειτουργεί σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Ενώ είναι επικίνδυνος για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, μέσα στην πόλη βρίσκεται στο στοιχείο του. Η έρευνα έδειξε πως έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακεί σε ατύχημα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ζώδια.

Καρκίνος: Πιο συντηρητικός δεν γίνεται

Κινείται αμυντικά, μεριμνώντας τόσο για τη δική του ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των άλλων. Επιλέγει τη μεσαία ή τη δεξιά λωρίδα και είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του οδηγού που δεν θα ξεκινήσει το αυτοκίνητό του αν όλοι οι επιβάτες δεν έχουν φορέσει τη ζώνη ασφαλείας. Ως πατέρας ή μητέρα είναι καταπιεστικός. Δεν αφήνει τα παιδιά του να κουνηθούν ούτε για μία στιγμή στο αυτοκίνητο. Αν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα θέλει, τότε χάνει την υπομονή του, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Λέων: «Επικοινωνιακός» όσο κανείς

Κατεβάζει πολύ εύκολα το παράθυρό του, είτε για να κάνει παρατήρηση σε άλλους οδηγούς είτε για να απαντήσει σε κορναρίσματά τους. Του αρέσει η ταχύτητα και είναι επικεντρωμένος στον προορισμό του. Κοιτάζει συχνά τους καθρέφτες του, όχι όμως για να ελέγξει τα αυτοκίνητα που τον ακολουθούν, αλλά για να διορθώσει την εμφάνισή του. Συνήθως οδηγεί με τέρμα τα μπάσα και τσίτα τα γκάζια. Προγραμματίζει την ώρα άφιξης σε κάθε ταξίδι του και τσαντίζεται αν πέσει σε κίνηση ή βρίσκεται πίσω από αργούς οδηγούς.

Παρθένος: Πρακτικός και άνετος

Όσο πιο μεγάλο αυτοκίνητο έχει τόσο πιο άνετα νιώθει, και η άνεση είναι σημαντική γι’ αυτόν, όπως και το να μην πάρει ούτε μία κλήση από τροχονόμο. Οδηγεί στη μεσαία ή τη δεξιά λωρίδα, πάντα σύμφωνα με το νόμο. Απεχθάνεται το μποτιλιάρισμα, όπως και τις ουρές στα διόδια. Είναι ο πρώτος που θα εκμεταλλευτεί γρήγορους και σύγχρονους τρόπους, που του διευκολύνουν τη ζωή. Προκαλεί ατυχήματα κυρίως μέσα στις πόλεις, όπου δεν βρίσκεται και πολύ στα νερά του.

Ζυγός: Σωστός και καθωσπρέπει

Θα ξεπεράσει κατά 10 μόλις χιλιόμετρα το όριο ταχύτητας, απλώς για να ξεφύγει από την ταμπέλα του συντηρητικού οδηγού. Δεν θα πάει όμως παραπάνω, γιατί δεν θέλει ούτε αυτήν του γρήγορου οδηγού. Έχει μεγάλες αντοχές σε μακρινά ταξίδια και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των συνεπιβατών του. Σε συνηθισμένες καταστάσεις πολύ δύσκολα θα προξενήσει ατύχημα. Αυτό θα γίνει όταν βρεθεί σε κάποια ακραία περίπτωση, όπου θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες λύσεις…

Σκορπιός: Ακίνδυνα επικίνδυνος!

Όχι γιατί οδηγεί συντηρητικά, αλλά επειδή γνωρίζει πως, με τον τρόπο που οδηγεί, μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Αυτό τον κάνει ιδιαίτερα υποψιασμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Ελέγχει πιο συχνά από κάθε άλλο οδηγό τους καθρέφτες του και γνωρίζει τι συμβαίνει ακόμα και στο πέμπτο σε σειρά μπροστινό του αυτοκίνητο. Οδηγεί γρήγορα και επιθετικά και «κυνηγάει» όσους του «χώνονται» στο δρόμο, για να «πατσίσει». Αν πάρει κλήση, θα κινήσει γη και ουρανό για να μην την πληρώσει.

Τοξότης: Γιατί είναι ο καλύτερος.

Εκνευρίζεται τόσο με την κίνηση όσο και με τους άλλους οδηγούς, που τον περιτριγυρίζουν. Πιστεύει πως έχει την καλύτερη εκπαίδευση από όλους, ότι είναι ο καλύτερος μαθητής των σχολών οδήγησης. Του αρέσουν πάρα πολύ τα ταξίδια, ενώ προτιμά τους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους με περιορισμένη κίνηση. Δεν βρίσκει καμία συγκίνηση στην ταχύτητα και απορεί πραγματικά με όσους πεθαίνουν γι’ αυτήν.

Με τέτοια συμπεριφορά, κατορθώνει να έχει πολύ λίγα ατυχήματα.

Αιγόκερως: Ο μόνος οδηγός που δεν πρόκειται να «χαθεί» ποτέ!

Διαβάζει με εξαιρετική ευκολία τους χάρτες και τις πινακίδες και ξέρει εκ των προτέρων σε ποια στροφή θα στρίψει, τι θα συναντήσει, κ.ο.κ. Δεν μιλάει όταν οδηγεί και του αρέσει να ακούει πολιτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο. Οδηγεί μεγάλα αυτοκίνητα και δεν γκαζώνει, όχι γιατί δεν του αρέσει, αλλά γιατί σκέφτεται το πρόστιμο που θα έχει να πληρώσει αν τον πιάσουν. Είναι ο καλύτερος συνοδηγός που θα μπορούσατε να έχετε και ο καλύτερος οδηγός του ζωδιακού κύκλου.

Υδροχόος: Η ζωή είναι μια βόλτα με το αυτοκίνητο

Μιλάει συνέχεια όταν οδηγεί, ενώ θυμάται τα… πάντα στις ιστορίες που διηγείται. Χάνεται εύκολα, αλλά δεν τον πειράζει, γιατί βρίσκει επιπλέον χρόνο να «ψυχαγωγήσει» τους συνεπιβάτες του. Έχει φτάσει στον προορισμό του πριν ακόμα μπει στο αυτοκίνητο (ή έτσι νιώθει). Αν ξεκινήσει για καλοκαιρινό μπάνιο, νιώθει ήδη την αρμύρα της θάλασσας, έστω κι αν βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα. Άραγε θα φτάσει ποτέ;

Ιχθείς: Ίσως να μην έπρεπε να πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους!

Υπερβολή; Μάλλον όχι, γιατί τους Ιχθύς συνήθως τους πηγαίνουν, και σπάνια επιλέγουν να οδηγήσουν. Δίνουν τη σειρά τους σε όλες τις διασταυρώσεις. Αν πρόκειται να συναντήσουν διόδια, βγάζουν ένα μισάωρο νωρίτερα τα ψιλά. Η απειρία τους στην οδήγηση και η ανασφάλεια που νιώθουν τους έχει οδηγήσει στη 10η θέση επικινδυνότητας του ζωδιακού κύκλου. Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε την αφηρημάδα και τις ονειροπολήσεις τους, οι οποίες είναι παροιμιώδεις.

Από τον Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη, Σεραφείμ –Δ. Μπαζάνης Συγγραφέας του βιβλίου «Οδηγούμε σωστά ή πάμε γυρεύοντας;», εκδόσεις SAFEBOOK

womenonly.gr

loading...