ΖΩΔΙΑ: Πως αντιδράει κάθε ζώδιο, όταν πεις «βαριές κουβέντες» για το άτομό του

ΖΩΔΙΑ: Πως αντιδράει κάθε ζώδιο, όταν πεις «βαριές κουβέντες» για το άτομό του

Κάθε ζώδιο έχει τα ευαίσθητα σημεία του που αν του τα θίξεις, μετά είναι δύσκολο να ελέγξει τη συμπεριφορά του.


Βέβαια υπάρχουν ποιοτικές διαφορές ανάμεσα στις αντιδράσεις των ζωδίων όταν νιώσουν θιγμένα ή θυμωμένα σε μια συζήτηση ή σε καυγά. Συνήθως τα ζώδια της γης και της φωτιάς αντιδρούν είτε πιο ψύχραιμα είτε πιο δυναμικά, του αέρα ανταποδίδουν με λεκτικές και εγκεφαλικές επιθέσεις, ενώ τα ζώδια του νερού μπορεί να πληγωθούν ανεπανόρθωτα και να προβούν σε βασανιστικές πράξεις ανταπόδοσης ή εκδίκησης.


Ας δούμε πως αντιδράει κάθε ζώδιο, όταν του πεις «βαριές κουβέντες» για το άτομό του:


ΚΡΙΟΣ
Όταν «του την πεις» και θίξεις το εγώ του, θα στο ανταποδώσει στα ίσα, με θυμό και αρκετή καυστικότητα, ώστε να σου κλείσει το στόμα. Αν δεν καταλάβεις ότι η οργή του δεν έχει ακόμα εκτονωθεί, θα συνεχίσει στον ίδιο τόνο και στη συνέχεια μπορεί να γίνει αρκετά επιθετικός/ή.


ΤΑΥΡΟΣ
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις με τον βαρύ κι ασήκωτο του ζωδιακού: α) Να μην ασχοληθεί καθόλου με ασήμαντα πράγματα που του χαλάνε την ηρεμία και β) να έχει θυμώσει τόσο που θα αρχίσει να φορτώνει σιγά-σιγά, μέχρι να μεταμορφωθεί στον γνωστό Ταύρο που τα κάνει λαμπόγυαλο. Και σίγουρα δεν θα θέλεις να το δεις αυτό.


ΔΙΔΥΜΟΙ
Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, είναι αλήθεια ότι ο Δίδυμος μπορεί να σε «διαλύσει» χτυπώντας στα αδύνατα σημεία σου με επώδυνα εύστοχες λέξεις και φράσεις. Θα νιώσεις σα να δέχεσαι απανωτά χτυπήματα από έναν πυγμάχο που επιτίθεται γρήγορα και ασταμάτητα, έως ότου σε δει να ξαπλώνεσαι κάτω ανίσχυρος. Μη σου τύχει!


ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Ένας Καρκίνος έχει θυμώσει μαζί σου αν τον πληγώσεις. Μαζεύεται στο καβούκι του και το πρώτο που σκέφτεται είναι ότι δεν θα σου ξαναδώσει ποτέ την ευκαιρία να το επαναλάβεις. Το μόνο στο οποίο δε σηκώνει κουβέντα και μάλιστα μπορεί να γίνει επιθετικός/ή είναι να θίξεις με οποιοδήποτε τρόπο τη... μαμά του!


ΛΕΩΝ
Θα πάρει ύφος αφ' υψηλού και όσο και να έχει πληγωθεί δεν πρόκειται να το δείξει, ούτε θα καταδεχτεί να ανοίξει καυγά. Το πολύ-πολύ να χρησιμοποιήσει κάποια προσβλητική έκφραση για να ανταποδώσει όπως: «Μπορείς να πηγαίνεις. Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι μαζί σου. Μάλλον χάρη σου κάνω». Κι εσύ θα νιώσεις μπροστά του ένα τόσο δα μηδενικούλι.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Ο πιο πιθανός λόγος για να σου θυμώσει είναι να δεχτεί άδικη κριτική. Τότε πρέπει να είσαι έτοιμος/η για όλα. Θα κουνήσει απειλητικά το δάχτυλο και θα σε αρχίσει στην κατσάδα, ανταποδίδοντας την κριτική και προσπαθώντας να σε μειώσει, όπου σε πονάει, ιδιαίτερα σε τομείς που είσαι ή νιώθεις ανεπαρκής.


ΖΥΓΟΣ


Ακόμα κι αν θιχτεί βαθιά και τον πονέσεις, η φύση του επιβάλλει να αποφύγει τον καυγά. Θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην χάσει την ψυχραιμία του και πει κάτι πολύ ακραίο. Εντούτοις, θα νιώθει άσχημα, θα τον πνίγει η αδικία και θα τα έχει μαζί σου έστω και από μέσα του.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Για κακή σου τύχη, έτσι και «τα πάρει» μαζί σου ένας Σκορπιός δεν πρόκειται να αντιδράσει άμεσα. Θα γυρίσει να σε κοιτάξει με βλέμμα άγριο και σκοτεινό, αλλά δεν θα πει λέξη. Μετά να είσαι σίγουρος/η ότι θα σχεδιάσει την εκδίκησή του με κάθε λεπτομέρεια. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί δεν ξέρεις πότε και από πού θα σου έρθει.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Έτσι και τον θυμώσεις μπορεί απλώς να σου γελάσει στη μούρη για να σου δείξει ότι δεν ασχολείται με τέτοια μικρά και ποταπά θέματα. Αν όμως κάνεις το λάθος και συνεχίσεις να τον ενοχλείς, τότε θα ανοίξει το στόμα του και θα ξεχυθούν οι χειρότερες και πιο υπερβολικές βρισιές που έχεις ακούσει.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τον θίγεις, του λες τα χειρότερα και αυτός «στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο κι αγέλαστο». Ακόμα κι αν του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι δεν το δείχνει. Το απόλυτο παγόβουνο. Το πολύ να ανασηκώσει το φρύδι, να σε κοιτάξει χωρίς ίχνος αισθήματος ή συναισθήματος και με τέλειο ορθολογισμό να σου απευθύνει τη μεγαλύτερη προσβολή που έχεις δεχτεί ποτέ.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Εδώ, ποτέ δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Μπορεί να ξεστομίσεις τα χειρότερα, να προσπαθήσεις να θίξεις τα αδύνατα σημεία του και να βρεις... τοίχο. Γιατί συνήθως δεν αντιδράει σύμφωνα με τα αναμενόμενα. Εσύ νομίζεις ότι τον έκανες «τούρμπο» και σου απαντάει με ένα απλό «Ε, και;». Μόνο μην αναφερθείς προσβλητικά σε κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό για εκείνον, γιατί τότε θα ανταποδώσει με μια ευφυή καυστικότητα που πονάει πολύ!


ΙΧΘΥΕΣ
Αν ήξερες πόσο ευαίσθητος δέκτης είναι, θα πρόσεχες πολύ πριν θίξεις ή βασανίσεις, με τα λόγια σου έστω, ένα ψαράκι. Η αρχική του αντίδραση είναι το συναισθηματικό σοκ και στη συνέχεια ίσως ξεστομίσει μια... χριστιανική ατάκα που θα σε κάνει να τον/την δεις πολύ πιο θύμα απ' ότι πράγματι είναι. Θα νομίζεις ότι λαβώθηκε βαθιά και αποτραβήχτηκε, αλλά στην πραγματικότητα έχεις μπλέξει άσχημα, γιατί πρόκειται να πλέξει γύρω σου ένα περίτεχνο κουβάρι φημών και προσβολών, χρησιμοποιώντας κάθε πλάγιο και θολό τρόπο που ξέρει.


astrology.gr