Ο άνδρας Κριός
Ο άνδρας Κριός δεν αφήνει κανένα εμπόδιο να σταθεί στο δρόμο του: μόλις παρουσιαστεί κάτι τέτοιο, στρέφεται αποφασιστικά εναντίον του, όπως και το ζώο – σύμβολο του ζωδίου αυτού, όταν αντιμετωπίζει κάποιο εχθρό. Ακόμα και όταν περπατάει, διαφαίνεται κάποια ομοιότητα που έχει με τον Κριό: περπατάει πάντα βιαστικά, με το κεφάλι μπροστά. Και συχνά, έχει μακριά κατσαρά μαλλιά. Στο πρόσωπο ενός άνδρα Κριού θα βρούμε κι άλλες ομοιότητες με το σύμβολο του ζωδίου, κυρίως ως προς το σχήμα της μύτης και τη θέση των ματιών του.

Του αρέσει η ανδρική συντροφιά, και αν είσαστε η κοπέλα του ή η γυναίκα του θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του θα τον περνάει με τους φίλους του και όχι μ’ εσάς. Αισθάνεται καλύτερα με ανδρικές παρέες, είναι δημοφιλής σ’ αυτές, παρότι είναι ευερέθιστος και εγωκεντρικός. Από τη φύση του φτιαγμένος για επιτυχία, είναι κατάλληλος για επικίνδυνα και κουραστικά επαγγέλματα. Επαγγελματικά, του ταιριάζουν τα σώματα ασφαλείας (ιδίως ο στρατός), θα γίνει καλός πολιτικός, αλλά κακός διπλωμάτης. Είναι ευχαριστημένος σαν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος παρότι το βρίσκει, ίσως, λίγο βαρετό. Συχνά θα τον βρούμε να υπηρετεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, μια δουλειά που του δίνει τη δυνατότητα για ταξίδια στο εξωτερικό. Γίνεται πολύ καλός μηχανικός επίσης. Του πρέπει ιδιαίτερα το επάγγελμα του πυροτεχνουργού, του χειρούργου και του οφθαλμίατρου. Είναι πολύ ευχαριστημένος αν ασχολείται με χειρωνακτική δουλειά στην εξοχή και αν εκτρέφει ή προπονεί άλογα. Στον κόσμο του εμπορίου και της βιομηχανίας θα βρούμε τον Κριό σε διευθυντικές θέσεις. Ό,τι έχει σχέση με κατασκευές βρίσκει τον Κριό στο στοιχείο του. Όμως δεν θα γίνει ποτέ καλός χρηματιστής, μια και δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα χρήματα. Υπερβολικά γενναιόδωρος, πιστεύει ότι το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Προτιμά να έχει δικιά του δουλειά και δεν τα πηγαίνει πάντα καλά με τους συνεταίρους του – εκτός αν προτιμούν να του παραδώσουν τον ηγετικό ρόλο. Σαν αφεντικό, είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος: είναι αυστηρό: πρώτα με τον εαυτό του και το ίδιο απαιτεί από τους συνεργάτες του.

Όταν διαβάζει, προτιμά τα βιογραφικά βιβλία, τις περιπέτειες, τα ταξιδιωτικά βιβλία και ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό. Του αρέσει και η ελαφριά και η κλασική μουσική (Βάγκνερ κατά προτίμηση). Του αρέσουν τα φαγητά με εξωτικές γεύσεις και είναι πάντα έτοιμος για κάτι καινούργιο. Πίνει αρκετό οινόπνευμα, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει μια και η επίδραση του αλκοόλ τον κάνει εριστικό συνήθως.

Προτιμάει να καπνίζει πίπα παρά τσιγάρα ή πούρα. Έχει πάντα κοντά του ένα σκύλο και αν ζει στην εξοχή, δεν αποχωρίζεται το κυνηγετικό του όπλο. Προτιμά το σπορ ντύσιμο και συχνά θα τον δούμε να φοράει στολή ή φόρμα.

Ο άνδρας Ταύρος
Ο άνδρας Ταύρος είναι έντονα αρρενωπός. Είναι ο τύπος του άνδρα που θα γίνει πολύ καλός σύζυγος, αρκεί η γυναίκα του να μην ξεχνάει ότι του αρέσουν οι ανέσεις και ότι ξέρει να εκτιμάει το καλό φαγητό: μπορεί πάντα, να ξεχωρίζει ένα καλό κρασί και αντέχει αρκετά στο οινόπνευμα, χωρίς να χάνει εύκολα τον αυτοέλεγχο του. Δεν θυμώνει εύκολα – αλλά, για καλό και για κακό, μην το παρατραβάτε• αν ξυπνήσετε την οργή του θα είναι τρομερή. Γι’ αυτό, μην προκαλείτε την υπομονή και την καλή διάθεση του ήρεμου Ταύρου σας.

Του αρέσει η οργάνωση και η μεθοδικότητα στο σπίτι του, όπως και οπουδήποτε αλλού στη ζωή του. Μένει πάντα πιστός στις συνήθειες του. Αλλά για το καλό του, ενθαρρύνετε τον να κάνει νέες γνωριμίες με ανθρώπους. Πείστε τον να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες. Μοιραστείτε μαζί του τον ενθουσιασμό του για την καλή μουσική. Και τέλος, αφήστε τον, πότε – πότε να βγαίνει με αντρικές παρέες – του αρέσει κάτι τέτοιο αρκετά: είναι πολύ ευγενικός για να αστειεύεται και να κάνει πλάκες μπροστά σε γυναίκες. Μην ξεχνάτε ότι περιμένει συνήθως από σας να παίξετε το «γυναικείο» ρόλο: κολακέψτε τον και δείξτε του όλο τον αισθησιακό εαυτό σας. Προσέξτε να μην δείξετε πολύ ενδιαφέρον για τους φίλους του. Είναι ζηλιάρης και μπορεί να παρεξηγήσει κάποιες αθώες κινήσεις σας.

Ο άνδρας Δίδυμος
Ο άνδρας Δίδυμος έχει ένα αγορίστικο αέρα. που αρέσει ιδιαίτερα στις γυναίκες. Τους φέρεται σαν ίσος προς ίσο (δεν υπάρχουν σοβινιστικά στοιχεία στο χαρακτήρα του), τον ενδιαφέρει σ’ αυτές και η εξυπνάδα τους και τα σωματικά τους προσόντα: γοητεύεται περισσότερο από ένα σοβαρό κορίτσι ή γυναίκα, παρά από ανώριμα κοριτσόπουλα. Είναι σημαντικό γι’ αυτόν η σύντροφος του να μπορεί να στηρίζεται στον εαυτό της. Του αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν, αλλά αποφεύγει τον μητριαρχικό τύπο γυναίκας. Δεν του αρέσει να ζει με μια σύντροφο απαιτητική, είτε συναισθηματικά, είτε υλικά. Η ιδανική σχέση, κατά τη γνώμη του, σημαίνει ίσα βάρη και για τους δύο και, όπου είναι δυνατό, οτιδήποτε άλλο εκτός από τον κύριο όγκο των ευθυνών.

Του αρέσει να συλλέγει μικροαντικείμενα (και οι άνδρες και οι γυναίκες Δίδυμοι έχουν, συχνά, συλλογές από μινιατούρες): θα παρατηρήσετε ότι πάντα οι τσέπες του είναι γεμάτες – έχει αρκετά στυλό στην μπροστινή τσέπη και όλες τις υπόλοιπες παραγεμισμένες με μικροαντικείμενα, που ίσως «κάποτε» φανούν χρήσιμα. Βέβαια, ποτέ δεν κυκλοφορεί χωρίς το ημερολόγιο του, όπου καταγράφει όλα του τα προγράμματα. Ρίξτε μια ματιά στην τηλεφωνική ατζέντα του – είναι γεμάτη!

Όταν ο άνδρας Δίδυμος δεν δουλεύει, μην ψάξετε να τον βρείτε στο σπίτι του. θα είναι κάπου έξω σε γνωστούς, θα μαθαίνει νέα και θα ενημερώνεται σχετικά με τα γεγονότα της περιοχής του. Όση ώρα βρίσκεται στο σπίτι του – εκτός από την ώρα του ύπνου – είναι πολύ απασχολημένος. Είναι βιβλιοφάγος: ποτέ δεν θα τσιγκουνευτεί χρήματα για αγορά βιβλίου, ειδικά όσων εμπλουτίζουν τις γνώσεις του.

Γιατί παντρεύεται, άραγε, ένας άνδρας Δίδυμος τόσο νωρίς; Αφ’ ενός, είναι ένας τρόπος για να μοιράζεται τα έξοδα με κάποιον άλλο. που θα τον βοηθήσει, ίσως και λίγο να τελειώσει τις σπουδές του. Αφ’ ετέρου, είναι μάλλον η γυναίκα που του έκανε πρώτη την πρόταση γάμου και έτσι τον βοήθησε να δοκιμάσει την τύχη του μαζί της, αντί για μια άλλη, που δεν φάνηκε τόσο γρήγορη και αποφασιστική.

Γιατί ο πατέρας Δίδυμος είναι τόσο αγαπητός στα παιδιά του; Γιατί μοιράζεται τις χαρές και τις λύπες τους, μ’ όλη του την καρδιά, παρότι δεν τα αφήνει να μονοπωλήσουν τον ελεύθερο χρόνο του. Τουλάχιστον, όμως, τα βοηθάει στα μαθήματα τους.

Ο άνδρας Καρκίνος
Σταθερός στυλοβάτης των κατεστημένων αξιών, ο άνδρας Καρκίνος μένει φανατικά πιστός στα δημόσια πρόσωπα που θαυμάζει, συμπεριλαμβανομένων και των σημαντικών προσώπων του αθλητισμού. Πιστεύει στη γνώμη του με πάθος και είναι – αν και δεν το παραδέχεται – προληπτικός. Δεν είναι ορθολογιστής, παρότι ζει με την ψευδαίσθηση ότι τα πιστεύω του είναι βασισμένα στην λογική. Όπως και η γυναίκα Καρκίνος, καθοδηγείται από το συναίσθημα του, αλλά καθώς έχει έντονα ανεπτυγμένη διαίσθηση, συνήθως τα καταφέρνει καλά τελικά με τις πρακτικές πλευρές της ζωής. Ακόμα κι όταν η δουλειά του δεν έχει – άμεσα ή έμμεσα – σχέση με τη θάλασσα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσετε ότι περπατάει λίγο «ναυτικά»: ακόμα και εντελώς νηφάλιος, του είναι δύσκολο να προχωρήσει σε ευθεία γραμμή. Μπορεί να είναι πολύ εύθυμος, ανάμεσα στους καλούς του φίλους, αλλά έχει την τάση να γίνεται αρκετά σκυθρωπός, αν ενοχληθεί. Σπάνια αντιδρά με οργή. Όταν είναι πολύ στενοχωρημένος, μπορεί ακόμα και να κλάψει – κάτι για το οποίο θα ντρέπεται αργότερα,

Ο Καρκίνος συχνά παίρνει τη δουλειά του πατέρα του προτιμάει να κάνει κάτι τέτοιο, παρά να ρισκάρει ξεκινώντας κάτι δικό του. Είναι δεινός ψαράς και πολύ καλός κηπουρός – ο κήπος του θα ξεχωρίζει στη γειτονιά. Όταν βρεθεί στις εξομολογητικές του τάσεις, θα σας πει πόσο βαθιά στο παρελθόν χάνονται οι ρίζες της οικογένειας του, σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ για να ανακαλύψει όλα τα παρακλάδια του οικογενειακού του δένδρου. Του αρέσει να μιλάει για «τον παλιό, καλό καιρό»•στην πραγματικότητα ζει υπερβολικά στο παρελθόν και κοιτάζει λοξά όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την αξία της παράδοσης. Δεν θα πάρει ποτέ μέρος σε επανάσταση, ούτε θα ακολουθεί από κοντά τις επιταγές της μόδας. Όταν αναγκαστεί να ράψει καινούργιο κοστούμι, θα επιδιώξει να μοιάζει με το παλιό. Ό,τι χρυσαφικά έχει στην κατοχή του, είναι πιθανό ότι του τα έχουν δωρίσει μεγαλύτεροι συγγενείς του. Προσέξτε τη στοργή με την οποία κουρδίζει το ρολόι του παππού του. Και όταν έρθει η ώρα να φορέσει βέρα (και έρχεται, συνήθως) να είστε σίγουροι ότι θα την φοράει συνέχεια στη ζωή του – ακόμα κι αν, κάτω από την πίεση των περιστάσεων, παντρευτεί περισσότερες από μία φορές.

Ο άνδρας Λέων
Του αρέσει να αναλαμβάνει οποιοδήποτε πρόγραμμα, αλλά βασίζεται σε άλλους να εκτελέσουν τις εξειδικευμένες λεπτομέρειες, σε οτιδήποτε το πρόγραμμα αυτό προβλέπει. Μάλλον ανυπόμονος από τη φύση του, θέλει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά θα επιμείνει όσο χρειάζεται όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ο άνδρας Λέων είναι πολύ ευχαριστημένος από τη στρατιωτική ζωή, σε οποιαδήποτε υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η στολή του με τον καιρό, θα στολιστεί με τα εμβλήματα των βαθμών: είναι πολύ περήφανος, όταν επιδεικνύει τα μετάλλια που έχει κερδίσει λόγω ανδρείας. Ο Λέων είναι ιδανικός να συμμετέχει σε Σωματεία. Του αρέσει η παρέα των ανδρών, όπως και των γυναικών – στις οποίες μάλιστα, είναι πολύ δημοφιλής. Δεν θα τσιγκουνευτεί ποτέ τα κομπλιμέντα – κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι γυναίκες. Αν βγει με μια γυναίκα για δείπνο, θα της προσφέρει σοκολάτες και οτιδήποτε άλλο νομίζει ότι θα την ευχαριστήσει. Όταν την πλησιάζει, της προσφέρει πολλά δώρα και μεταξύ αυτών και λουλούδια. Ο άνδρας Λέων θαυμάζει πολύ τις αριστοκρατικές οικογένειες. Αν και κατά κανόνα συμπεριφέρεται καλοπροαίρετα, μπορεί ορισμένες φορές να μην καταδέχεται κάποιους που θεωρεί ότι είναι πολύ κατώτεροι του. Δεν έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ και δεν μπορεί να ανεχθεί ένα αστείο που τον θίγει. Αλλά, είναι πολύ ευγενικός και αυτό σβήνει όλα του τα μικροελαττώματα.

Ο άνδρας Λέων δεν θέλει να σηκώνεται το πρωί και δεν είναι περίεργο, αφού τα βράδια βγαίνει έξω πολύ συχνά μέχρι τα ξημερώματα. Ο άνδρας Λέων κινείται επιδέξια μέσα στην πόλη, του αρέσει όμως να διαθέτει κάποιο χρόνο και στην εξοχή.

 

Ο άνδρας Παρθένος
Είναι λίγο ταραχώδης και φαντασιόπληκτος, αλλά είναι και ο τύπος του ανθρώπου, που θεωρείται, γενικά, «πολύ εντάξει». Ο άνδρας Παρθένος θα περάσει ευχαρίστως μια νύχτα έξω με τους φίλους του, αλλά στην πραγματικότητα προτιμάει πιο πνευματικές διασκεδάσεις. Ακούει ευγενικά τις «ανδρικές» κουβέντες, χωρίς όμως να παίρνει μέρος σ’ αυτές. Αποφεύγει, επίσης, να πάρει θέση σε οποιαδήποτε σοβαρή κουβέντα, από πολιτικά μέχρι οτιδήποτε άλλο. Αν τα αστεία αρχίσουν να χοντραίνουν ή κάποιοι αρχίζουν να μεθάνε, θα βρει τρόπο να αποσυρθεί ευγενικά. Δεν του αρέσουν, γενικά, οι φασαρίες.
Ο άνδρας Παρθένος θα συμμετάσχει, σε οργανώσεις με ανθρωπιστικούς σκοπούς. Του αρέσουν τα ταξίδια, του αρέσει και ο τουρισμός δεν θα παραλείψει να δει τα μουσεία και τις πινακοθήκες των πόλεων, που επισκέπτεται. Εκτιμά πολύ την τέχνη – ίσως είναι και λίγο σνομπ, αλλά ο σνομπισμός του είναι σε πνευματικό επίπεδο.

Θέλει τα πράγματα του στη θέση που τα έχει βάλει αυτός και ενοχλείται αν δει ότι η θέση τους άλλαξε. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί αν δεν είναι όλα γύρω του τακτοποιημένα. Ίσως μερικές φορές ο άνδρας Παρθένος να ασχολείται με τις μικρολεπτομέρειες των πραγμάτων και να χάσει έτσι την ουσία τους. Δεν του αρέσει να επιδεικνύεται. Όταν βρίσκεται με παρέα, αφήνει ευχαρίστως άλλους, να κλέβουν την παράσταση. Η ήρεμη συμπεριφορά του, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε αγνώστους, οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι είναι ντροπαλός: γρήγορα όμως το ξεπερνάει. Προσαρμόζεται εύκολα σε νέες καταστάσεις, παρότι προτιμάει, γενικά, να μένει πιστός στις συνήθειες του. Η λογική του όμως, αποδέχεται την αναγκαιότητα της αλλαγής, αν είναι για την πρόοδο, και είναι έτοιμος να πειραματιστεί, αρκεί να υπάρχει κάποιος καλός λόγος γι’ αυτό. Αν ένας άνδρας Παρθένος αντιπαθήσει κάτι ή κάποιον, θα μείνει σταθερός στη θέση του, γιατί η αντιπάθεια που αισθάνεται είναι συνήθως αποτέλεσμα λογικής εκτίμησης και όχι συναισθηματικής φόρτισης.

Είναι φιλόξενος, αλλά δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του. Φροντίζει να γνωρίσει καλά το μελλοντικό σύντροφο της ζωής του, πριν τον παντρευτεί, κι αυτό αν τελικά αποφασίσει να μη μείνει ανύπαντρος. Δυστυχώς, ο μεσήλικας Παρθένος αναπτύσσει «γεροντοκορίστικες» συνήθειες, που γίνονται όλο και πιο έντονες, όσο περνούν τα χρόνια. Δεν του αρέσει ν’ αποφεύγει τις ευθύνες του και δεν συγχωρεί την ανεκτικότητα της σύγχρονης κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά, αν αισθανθεί ότι βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο, το γεγονός ότι βρίσκεται υπό τα δεσμά ενός ατυχούς γάμου, δεν θα τον εμποδίσει να ζητήσει διαζύγιο ή και – αν αυτό είναι αδύνατο – να στήσει ένα – μυστικό – σπιτικό με τη γυναίκα της ζωής του. Και θα κάνει τα πάντα για να την πείσει ότι σκοπεύει να είναι πιστός σ’ αυτή. Κάτι που δεν θα κάνει, είναι να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον ή την τέως σύζυγο του ή να διαλύσει κάποιον – ευτυχισμένο – γάμο. Αν χλευάζει τις κατεστημένες αρχές, το κάνει μόνο από ανάγκη και όχι από εγωισμό.

Ο άνδρας Ζυγός
Ένας τέλειος «τζέντλεμαν», καλλιεργημένος και πνευματώδης, με ευγενείς τρόπους, είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος. Ντύνεται ωραία, χωρίς μεγάλες επιδείξεις στην εμφάνιση και προσαρμόζεται στην συντροφιά, χωρίς να προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους.

Είναι πολύ αγαπητός στις γυναίκες, γιατί εκτιμά πραγματικά τη συντροφιά τους. Επίσης, τα καταφέρνει εξίσου καλά και με τους άνδρες, αν και αυτοί τον ζηλεύουν για τις επιτυχίες του στις γυναίκες. Δεν εκδηλώνει άμεσα το πόσο τον ενοχλεί η αγενής συμπεριφορά των άλλων, αλλά ο ίδιος δεν βρίζει ποτέ, ούτε συναγωνίζεται τους φίλους του, στην παρέα, για το πιο «πονηρό» ανέκδοτο.

Ο Ζυγός μπορεί να απογοητεύσει, τις θερμόαιμες γυναίκες, που τον θεωρούν ότι είναι υπέροχος εραστής, γιατί λατρεύει το φλερτ, και του αρέσουν οι ρομαντικές χειρονομίες. Παρ’ όλα αυτά, αυτό καθαυτό το σεξ δεν αποτελεί το πιο σημαντικό πράγμα γι’ αυτόν. Μπορεί το γεγονός ότι δεν καταγίνεται, συνήθως, με έντονες σωματικές ασκήσεις, να έχει σχέση με το ότι δεν είναι πολύ δραστήριος σεξουαλικά.
Οι άλλοι άνδρες τον ζηλεύουν για την ωραία του εμφάνιση και γιατί αισθάνονται ότι τους περιφρονούν οι γυναίκες, όταν υπάρχει κάποιος Ζυγός κοντά.

Επίσης, τον ζηλεύουν για τον εύκολο τρόπο, με τον οποίο σημειώνει επιτυχίες στην καριέρα του, αν και είναι απίθανο να δημιουργήσει εχθρότητες εξ’ αιτίας αυτού. Συνήθως. τον θεωρούν ένα αδύναμο πλάσμα, έναν άνθρωπο, του οποίου ο ρόλος είναι να γοητεύει τις γυναίκες. Ο Ζυγός αισθάνεται πιο ευτυχής όταν ενεργεί για λογαριασμό άλλων, είναι θαυμάσιος πωλητής και είναι καταπληκτικός στο να συμβιβάζει δύο που έχουν διαφορές. Είναι ο πιο κατάλληλος να διευθετήσει τις διαφορές μεταξύ διευθυντών και προσωπικού, πολύ περισσότερες φορές όμως, θα εκπροσωπεί τις διευθύνσεις των επιχειρήσεων, παρά την ένωση των εργατών.

Σαν σύζυγος, με μεγάλη προθυμία, αφήνει τη σύντροφο του να παίρνει όλες τις αποφάσεις. Σαν πατέρας, αποφεύγει να μαλώσει τα παιδιά, όταν δεν διαβάζουν τα μαθήματά τους ή όταν η συμπεριφορά τους δεν είναι καλή και η μητέρα τους ζητάει τη βοήθεια του. Τα παιδιά όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πατέρας τους είναι επιεικής και το περισσότερο που θα μπορούσε να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση είναι να συζητηθεί το θέμα μαζί τους, ως ίσος προς ίσο.
Ο άνδρας Ζυγός «βολεύεται» εύκολα, του αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια και δεν μπορεί να αντισταθεί στη δύναμη που τον κάνει να προσπαθεί να πλουτίσει, με εύκολο τρόπο. Δεν είναι ποτέ πρόθυμος να πληρώσει τους λογαριασμούς του και τις περισσότερες φορές αγοράζει πολύ ακριβά πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να πληρώσει. Όμως, δεν αφήνει αυτή η αδυναμία του να τον οδηγήσει στα άκρα: αυτό είναι ένα δείγμα τις μετριοπάθειας σε όλα τα θέματα που τον χαρακτηρίζει.

Ο άνδρας Σκορπιός
Είναι καταπληκτικός σε ότι αφορά εμπορικές υποθέσεις, οικονόμος χωρίς να γίνεται ποτέ τσιγκούνης στη διαχείριση των οικονομικών του – και, κυρίως, δεν εκμεταλλεύεται τους πιο αδύνατους απ’ αυτόν. Αρκετές φορές θα σας μπερδέψει, όπως θα γίνει αδύνατο να παρακολουθήσετε εύκολα τη σκέψη του. Ένας Σκορπιός πάντα κρατάει τις υποσχέσεις του – αλλά πραγματοποιεί και τις απειλές του. Μην προσπαθήσετε να τον μιμηθείτε σ’ αυτή τη σκληρή συμπεριφορά του. Δεν του αρέσει να τον απειλούν και θα προτιμήσει να πεθάνει παρά να υποχωρήσει στις πιέσεις σας.

Βρίσκεται στο στοιχείο του όταν είναι στο πεδίο της μάχης και η δεξιοτεχνία του στη χρήση αιχμηρών αντικειμένων (όπως το νυστέρι) και όπλων, έχει σχέση με τον Άρη που κυριαρχεί στo ζώδιο του Σκορπιού. Παρά το γεγονός αυτό, δεν είναι ιδιαίτερα πολεμοχαρής. Του αρέσουν πολύ τα σπορ, όπου εκφράζει δημιουργικά τα ανταγωνιστικά του ένστικτα.

Είναι τέλειος σαν εραστής, αλλά μάλλον απαιτητικός σύζυγος. Επίσης, μπορεί να είναι αρκετά απότομος με τα παιδιά του, για τα οποία συνήθως είναι περήφανος και κάνει κάθε θυσία. Βέβαια, στο σπίτι ενός άνδρα Σκορπιού δεν υπάρχει θέμα για το ποιος αποφασίζει: οι απειλητικές σιωπές του επιβάλλουν σε όλους την τάξη.

Ένας άνδρας Σκορπιός συνήθως, πετυχαίνει στη ζωή του – και το αξίζει: πάντα βασίζεται στις ικανότητες του και ποτέ στους άλλους. Του αρέσει να ταξιδεύει και διαλέγει τα πιο ξεχωριστά μέρη, για τις διακοπές του. Επίσης, εκτιμάει τις ιδιαίτερες διασκεδάσεις, που του προσφέρει η πόλη. Είναι καλοφαγάς και έχει μοναδικό γούστο στο κρασί.

Ο άνδρας Τοξότης
Το αγαπημένο του δωμάτιο είναι η τραπεζαρία, όπου θα τον συναντήσετε συνήθως στην κεφαλή του τραπεζιού. Του αρέσει εξίσου και η ζωή στην εξοχή, όπου φροντίζει να διασκεδάζει πλουσιοπάροχα. Του πηγαίνουν εξίσου καλά τα επίσημα ρούχα της πόλης και τα σπορ σύνολα. Είναι «καθώς πρέπει» από τη φύση του και είναι αποφασισμένος να ζήσει ωραία ζωή. Έχει, βέβαια, και τα ελαττώματα του: μπορεί να είναι ασυνεπής, ιδιότροπος, ανήσυχος και – όσο αφορά το ασθενές φύλο – άστατος. Συνήθως ζει. παράλληλα, δύο ερωτικές ιστορίες και έχει μόνιμα δίλημμα για το ποια από τις δύο να διαλέξει.

Δεν απογοητεύεται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε, αλλά περιμένει ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει και η κατάσταση θ’ αλλάξει. Η έκτη αίσθηση του συνήθως τον ειδοποιεί, όταν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως ο Λέων, ποτέ δεν του φτάνουν τα χρήματα του, ευτυχώς όμως, πάντα βρίσκει κάποιο τρόπο να πληρώνει τα χρέη του (η αξιοπρέπεια του, του απαγορεύει να προσπαθήσει να «ξεφύγει» απ’ αυτά). Χωρίς να το επιδιώκει ιδιαίτερα, μαζεύει γύρω του φίλους που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση απ’ αυτόν, ή έχουν περισσότερες γνωριμίες και έτσι, τον βοηθούν να αναδειχτεί. Ποτέ όμως κι’ αυτός, δεν ξεχνάει τις καλοσύνες που του γίνονται και πάντα τις ανταποδίδει.

Ένας άνδρας Τοξότης μπορεί να δουλεύει με τρελό ρυθμό, αλλά κατά καιρούς, παθαίνει «κρίσεις» τεμπελιάς. Το ενδιαφέρον του απέναντι σ’ όποιον ή ό,τι τον απασχολεί χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις. Αλλάζει συχνά σπίτι ή – αν είναι ευκατάστατος – έχει κι άλλα σπίτια σε άλλες περιοχές (ένα απ’ αυτά μπορεί να είναι μια ειδυλλιακή ερωτική φωλίτσα).

Είναι περήφανος για τη γυναίκα του και ποτέ δεν της αρνείται τίποτα – εκτός από την συζυγική του πιστότητα. Σαν πατέρας, είναι επιεικής με τα παιδιά του, αλλά δεν τον απασχολεί να ενδιαφερθεί από κοντά για ό,τι κάνουν. Παρά το γεγονός αυτό, έναν άνδρα Τοξότη, θα τον απασχολήσει σοβαρά η μόρφωση του παιδιού του, πολύ πριν μεγαλώσει. Του αρέσει να βρίσκεται σε ανοιχτούς χώρους, και, αν τα οικονομικά του το επιτρέπουν, συμμετέχει σε μεγάλες κυνηγετικές διοργανώσεις. Όταν βρίσκεται σε περιορισμένους χώρους, υποφέρει από κλειστοφοβία. Συχνά θα τον συναντήσουμε στις θέσεις των επισήμων να παρακολουθεί ιππικούς αγώνες, ή θα δουλεύει στον ιππόδρομο.

Του αρέσουν οι αντρικές παρέες περισσότερο, παρότι γοητεύει τόσο πολύ τις γυναίκες. Έχει πάντα αριστοκρατικό στυλ, αν και η καταγωγή του δεν μαρτυράει κάτι τέτοιο. Πολύ σπάνια μπορεί να γίνει λίγο ενοχλητικός, όταν μιλάει επιδεικτικά για τον εαυτό του. Ποιος όμως είναι τέλειος;

Ο άνδρας Αιγόκερος
Ο άνδρας Αιγόκερος είναι πανέξυπνος – μερικοί ίσως τον θεωρούν πανούργο, αλλά παρ’ όλα αυτά, βασίζονται στην κρίση του. Τον βρίσκουμε συχνά σε υψηλές θέσεις (αν όχι στην κορυφή) μεγάλων εταιρειών. Ντυμένος συντηρητικά, παλιομοδίτικος σε μερικές ιδέες του, ο άνδρας αυτός σέβεται την παράδοση και προσκολλάται σ’ αυτή. Με βάση τις προγραμματισμένες κινήσεις του μπορείτε να … ρυθμίσετε το ρολόι σας. Δεν του αρέσουν οι βόλτες, προτιμά να μένει στο σπίτι και να διαβάσει ένα καλό βιβλίο, ή να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του μαθαίνοντας κάτι. Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει δικό του κήπο για τον οποίο θα είναι υπερήφανος και θα τον φροντίζει με προσοχή. Όπως δεν είναι σπάταλος με τη διαχείριση του σπιτιού, επιμένει, να κάνει κατάλογο η γυναίκα του για να φαίνεται πως ξοδεύονται τα χρήματα. Βέβαια δεν θα της λείψει τίποτα και μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα της είναι πιστός, αρκεί να σταθεί στο απαιτούμενο – για τα πρότυπα του – ύψος, σαν σύζυγος και μητέρα. Αν αποτύχει σ’ οποιοδήποτε από τα δύο, ο άνδρας Αιγόκερος δεν πρόκειται ν’ αναζητήσει «παρηγοριά» αλλού, αλλά θα απορροφηθεί περισσότερο από την καριέρα του. Όπως και να έχει το πράγμα, η γυναίκα ενός Αιγόκερου πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η δουλειά του προηγείται πάντα.

Επιβάλλει την τάξη στα παιδιά του και είναι αποφασισμένος να τα βοηθήσει, φροντίζοντας να πάρουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση. Δεν μπορεί όμως να προσαρμοστεί στον τρόπο σκέψης των νέων, κι’ αυτό κάνει δύσκολη την επικοινωνία μεταξύ τους.

Μπορεί άλλοι άνδρες να χαίρονται τα χρόνια της ζωής τους μετά τη σύνταξη – όχι όμως, ένας Αιγόκερος. Αν η καριέρα του τελειώσει γύρω στα εξήντα, είναι πιθανό ότι θ’ αρχίσει τότε κάτι καινούργιο, ή ότι θα τον βρείτε να παίζει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου: έχει έντονη πολιτική συνείδηση.

Ο άνδρας Υδροχόος
Ο άνδρας Υδροχόος είναι άνθρωπος των συλλόγων και είναι πιθανό ότι θα ξοδέψει περισσότερη ώρα σ’ αυτούς, παρά στο σπίτι του. Μάλιστα, αν είναι εργένης, μπορεί να μην πατάει καθόλου στο σπίτι του. Αν όμως αποφασίσει να κάνει νοικοκυριό, είναι πιθανό ότι θα διαλέξει την πιο περίεργη (και, σύμφωνα με τους άλλους ανθρώπους, ακατάλληλη) συνοικία, θα διακοσμήσει το σπίτι του εντελώς περίεργα. Πολλά από τα αντικείμενα που αγοράζει, τα χρησιμοποιεί για άλλο σκοπό, απ’ αυτόν που συνήθως εξυπηρετούν.

Μόνο στην περίπτωση που θα ακολουθήσει εντελώς ανεξάρτητη καριέρα, του αρέσει να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες. Όπως είναι πολύ προοδευτικός στις ιδέες και τις μεθόδους του, δεν δυσκολεύεται να ξεπερνά, έναν – έναν, κάθε επαγγελματικό ανταγωνιστή. Όχι βέβαια ότι το κάνει εσκεμμένα: απλά, είναι φυσικό γι’ αυτόν να προηγείται.
Ο άνδρας Υδροχόος βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση αυτοβελτίωσης και ως προς την ευφυΐα του και ως προς τις γενικότερες πνευματικές του ικανότητες. Είναι πολύ ιδεαλιστής – γι’ αυτό και μπορεί να μην πετύχει στη ζωή του, στο βαθμό που του επιτρέπουν οι δυνατότητες του,

Προτιμά ν’ αφήνει το καθαρά οικονομικό σκέλος της δουλειάς, σε άλλους. Ζητείστε τη συνδρομή του για ένα φιλανθρωπικό σκοπό και θα σας βοηθήσει γενναιόδωρα. Αν όμως θελήσετε να δανειστείτε ένα χιλιάρικο από αυτόν, είναι πιθανό ότι θα σας το αρνηθεί σταθερά: δεν του αρέσει ούτε να δανείζει, ούτε να δανείζεται. Μπορεί όμως να σας το χαρίσει.

Παρότι οι άλλοι άνδρες τον θαυμάζουν για την ευφυΐα του και την πνευματικότητα του, τους είναι αδύνατο να τον πλησιάσουν, μια και δε δείχνει καμιά όρεξη για στενές σχέσεις και φέρεται με πλήρη αμεροληψία σε όλους τους φίλους του. Οι γυναίκες μαγεύονται απ’ αυτόν, και σ’ αυτόν αρέσει πολύ η παρέα τους. Μόνο αν υπάρχουν άλλες επιρροές στο προσωπικό του ωροσκόπιο, δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός στις ερωτικές του σχέσεις. Η γυναίκα του θα απογοητευτεί, αν δοκιμάσει να τον κάνει να ζηλέψει φλερτάροντας άλλους άνδρες. Συζητάει για οτιδήποτε, αν όμως η κουβέντα «ζεσταθεί» και βλέπει ότι η άποψη του χάνει έδαφος, θα σας παρασύρει αριστοτεχνικά σε άλλο θέμα.

Ακόμα κι αν η φύση της δουλειάς του τον αναγκάσει να υποταχθεί στη ρουτίνα, ο άνδρας Υδροχόος θα καταφέρει να υπάρχει ποικιλία, στη ζωή του – η προσωπική του ζωή δεν γίνεται ποτέ ρουτίνα. Μην περιμένετε να είναι συνεπής στα ραντεβού του: ή θα παρουσιαστεί πολύ νωρίς, ή, αφού προηγουμένως έχετε χάσει κάθε ελπίδα, θα τον δείτε να έρχεται. Αν σας πει ότι βγαίνει έξω για τσιγάρα, μπορεί να περιμένετε το γυρισμό του για πολλές ώρες. Παρ’ όλα αυτά, όταν πιστέψετε τελικά ότι έφυγε για πάντα από τη ζωή σας, εμφανίζεται ξανά.
Η ιστορία της ζωής του θα αποτελούσε καλό υλικό για μια ενδιαφέρουσα βιογραφία, περιλαμβάνοντας άσχετα μεταξύ τους επεισόδια και όλα τους, πολύ έξω από τα καθιερωμένα.

Ο άνδρας Ιχθύς
Οι άλλοι άνδρες τον συμπαθούν πολύ. Ίσως βρίσκουν ότι είναι αδύναμος μάλλον χαρακτήρας, αλλά εντυπωσιάζονται από τις γνώσεις του στο φαγητό και το κρασί. Ξέρουν ότι μπορούν να του εμπιστευθούν τα μυστικά τους. Είναι πάντα διαθέσιμος να σας δανείσει αν χρειαστείτε και πάντα έτοιμος για γλέντια και βόλτες. Έχει «πονηρή» αίσθηση του χιούμορ, την οποία όμως, δεν επιδεικνύει όταν υπάρχουν γυναίκες στην παρέα. Έχει φιλικές σχέσεις επίσης με τον παπά της ενορίας του: πάντα βοηθάει σε φιλανθρωπικούς εράνους, όχι μόνο χρηματοδοτώντας τους, αλλά συμμετέχοντας και ενεργά σ’ αυτούς. Και σε αντίθεση με άλλους άνδρες, είναι πάντα έτοιμος να συζητήσει θεολογικά ζητήματα σε αρκετό βάθος. Βέβαια, ο παπάς τον ξέρει πια και δεν τον παίρνει πολύ στα σοβαρά όταν εκφράζει την επιθυμία του ν’ αφήσει τη ματαιότητα του κόσμου και να αποσυρθεί σε μοναστήρι.

Ο άνδρας Ιχθύς είναι πολύ ικανός στο να συμβουλεύει τους συνεργάτες του για πράγματα που έχουν σχέση με τη δουλειά: το εντυπωσιακό είναι ότι – προς έκπληξη τους – ο ίδιος δεν αρπάζει τις ευκαιρίες. Το πιθανότερο είναι ότι την εποχή εκείνη, θα βρίσκεται σε μια κακή οικονομική κατάσταση και δεν θα του κάνει άλλη πίστωση η τράπεζα του. Παρ’ όλα αυτά, ένας Ιχθύς βγάζει συνήθως λεφτά – και μάλιστα αρκετά – από διάφορες πηγές, αλλά δεν μένουν για πολύ.
Είναι πολύ ανοιχτοχέρης στην έκφραση του θαυμασμού και της εκτίμησης του προς την γυναίκα που θα του αρέσει: δεν παραλείπει να της προσφέρει ένα πρώτης τάξεως γεύμα, το καλύτερο μέσο μεταφοράς, λουλούδια ή και σοκολατάκια. Είναι πιθανό ότι ίσως αυτή, για την τήρηση των τύπων, αναγκασθεί να αρνηθεί ακόμα ακριβότερα δώρα. Διαφορετικά από άλλους άνδρες, δε θα στενοχωρηθεί ιδιαίτερα αν αυτή δεχτεί τις προσφορές του χωρίς να του προσφέρει τίποτα άλλο, εκτός από την παρέα της.

Ο άνδρας Ιχθύς είναι ευγενικός με τους γέροντες, ιδιαίτερα με τους ανάπηρους και τις άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Είναι πολύ «τζέντλεμαν» και φέρεται εξίσου ευγενικά στη γυναίκα του και την ερωμένη του – φροντίζοντας βέβαια η μια, να αγνοεί την ύπαρξη της άλλης.
Δεν μπορεί πάντα, ν’ αντέξει στον πειρασμό και να μην ανακατευτεί σε πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις του – και να τα θαλασσώσει.
Ακόμη κι αν είναι σωστός στις δουλειές του και τις επαγγελματικές του σχέσεις, η φήμη του είναι πιθανό να χαλάσει από τις παρέας που κάνει, οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες. Οι αγύρτες συνήθως φαίνονται συμπαθητικοί κι έτσι την παθαίνουν συχνά οι Ιχθείς. Η ζωή του άνδρα Ιχθύς παρουσιάζει εναλλαγές, αλλά είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Χαρακτηρίζεται από εξάρσεις επιτυχίας και αποτυχίας, μια και ο Ιχθύς εμπιστεύεται εύκολα την τύχη που του δίνει ο Δίας. αγνοώντας τα σήματα κινδύνου του Ποσειδώνα (οι δύο αυτοί πλανήτες κυριαρχούν στο ζώδιο του).

 

Διαβάστε επίσης στο Youweekly.gr:

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Άβαφη και ατημέλητη για ψώνια – Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Η Καλομοίρα μας συστήνει για πρώτη φορά την μητέρα της! Μοιάζουν, τι λέτε;

Μήπως έχεις θυροειδή και δεν το ξέρεις; – Όλα όσα πρέπει να μάθουν οι γυναίκες!