Το απομεσήμερο του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016 (λίγο μετά τις 4) σχηματίζεται στο ουράνιο στερέωμα –και μάλιστα για τρίτη φορά- μια ισχυρή πλανητική όψη ανάμεσα σε δύο εξωτερικούς πλανήτες, το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα. Η όψη σχηματίστηκε για πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου 2015, ακόμα μία στις 18 Ιουνίου 2016 και τώρα έρχεται η τελευταία συνάντησή τους, η οποία κλείνει έναν κύκλο αυτής της περιόδου.

Ο Κρόνος σχετίζεται με την πειθαρχία και τα όρια, τις δομές και τους φόβους μας. Ο Ποσειδώνας, από την άλλη, είναι ονειροπόλος και συμβολίζει το ακριβώς αντίθετο, τη διάλυση των ορίων και την παράδοση σε κάτι ανώτερο, θεϊκό. Η σύγκρουσή τους λοιπόν, στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, σήμανε το γκρέμισμα των ψευδαισθήσεων, την κατάλυση των ορίων και τη διάλυση φόβων. Η εξουσία, ο αυτοέλεγχος έρχονται σε σύγκρουση με την συμπόνια και την ανάγκη να εγκαταλείψουμε κάθε αντίσταση για τελευταία φορά τις μέρες αυτές και όσοι επηρεάζονται, θα περάσουν σε μια νέα φάση της ζωής τους, κουβαλώντας σημαντικές εμπειρίες από το διάστημα αυτό.

Σε κοσμικό επίπεδο, η όψη συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και με θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα από το 2015, όπως το προσφυγικό, οι αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επιβολή θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα από τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΚΡΙΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα πρόκειται να σου δημιουργήσει προβληματισμούς αναφορικά με το μέλλον σου. Ο Κρόνος από τον Τοξότη ευνοεί δραστηριότητες που σχετίζονται με το εξωτερικό, όμως ο Ποσειδώνας στήνει παγίδες και δημιουργεί έντονο παρασκήνιο που αγνοείς. Καλό είναι να αποφύγεις κάποιο νέο ξεκίνημα μέρες αυτές, ειδικά αν αφορά μια συνεργασία με το εξωτερικό ή κάποια σχέδια που αφορούν το επαγγελματικό σου μέλλον και εμπεριέχουν ρίσκο. Δρομολόγησε τα σχέδιά σου από τον Οκτώβριο, που οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές για σένα και θα έχεις μπροστά σου όλα τα δεδομένα.

ΤΑΥΡΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα επηρεάζει την οικονομική σου κατάσταση, καθώς και τις φιλικές σου σχέσεις. Έτσι, τις ημέρες αυτές οι οικονομικές σου υποχρεώσεις είναι πιθανό να αυξηθούν, κάτι που ίσως να σου δημιουργήσει μια ανασφάλεια. Δεν αποκλείεται, επίσης, να υπάρξει κάποια εξέλιξη που αφορά το εισόδημα του συντρόφου σου, η οποία θα σε προβληματίσει. Ακόμη, οι ερωτικές ή και οι φιλικές σου σχέσεις μπορεί να δοκιμαστούν αυτό το διάστημα. Καλό είναι να αποφύγεις τη σύναψη οικονομικών συμφωνιών ή κάποια υπογραφή συμβολαίου, καθώς και να εμπιστευθείς πρόσωπα, για τα οποία διατηρείς κάποιου είδους αμφιβολία.

ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Ο Κρόνος που κινείται απέναντι από το ζώδιό σου, συναντά τον Ποσειδώνα σε μια όψη τετραγώνου, γεγονός που σε επηρεάζει ιδιαίτερα και που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σου ζωή. Οι σχέσεις σου και τα επαγγελματικά σου φαίνεται να συνδέονται την περίοδο αυτή και οι αποφάσεις σου σε κάποιον από τους δύο τομείς, επηρεάζουν και τον άλλον. Μη φοβηθείς να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις και πρόσωπα που σε απογοήτευσαν, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνεις ριζικές τομές και αλλαγές στη ζωή σου. Να θυμάσαι ότι οι αποφάσεις που θα λάβεις τις μέρες αυτές, θα καθορίσουν σημαντικά το μέλλον και της ερωτικής σου ζωής και της πορείας της καριέρας σου, οπότε φρόντισε να τις λάβεις με γνώμονα τις προσωπικές σου ανάγκες και τα αληθινά όνειρά σου.

USA, New Jersey, Jersey City, Bored couple sitting at bar counter

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα ενδέχεται να σου δημιουργήσει μια πίεση που προέρχεται από το επαγγελματικό σου περιβάλλον. Κάποιο εγχείρημα που σχετίζεται με το εξωτερικό, ενδέχεται να απαιτεί πολύ από το χρόνο και την ενέργειά σου ή δεν αποκλείεται ακόμη και να σχεδιάζεις μετακόμιση σε άλλη χώρα το διάστημα αυτό, γεγονός που σου δημιουργεί συναισθηματική ανασφάλεια. Ακόμη, ίσως κάποιο πρόβλημα υγείας ή μια πτώση της ενέργειάς σου να σε προβληματίσει, για αυτό προσπάθησε να ξεκουράζεσαι και να βάλεις ένα τέλος σε βλαβερές συνήθειες. Καλό είναι να ακολουθήσεις αργά, σταθερά και μεθοδικά βήματα την περίοδο αυτή, να αποφύγεις την ανάληψη οποιουδήποτε ρίσκου και να λειτουργήσεις με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Ο Κρόνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, δοκιμάζοντας τις αντοχές σου τις μέρες αυτές. Αν ανήκεις στους δεσμευμένους, ενδέχεται να κάνεις μια νέα ερωτική γνωριμία, η οποία μπορεί να απειλήσει τη σχέση σου ή να σε πλησιάσει ένα πρόσωπο, το οποίο θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αν διατηρείς μια κρυφή σχέση, καλό είναι να προσέξεις πώς θα κινηθείς την περίοδο αυτή, ενώ ακόμη δεν αποκλείεται να επιστρέψει ένα πρόσωπο από το ερωτικό σου παρελθόν, που θα σε κάνει να νιώσεις αναστάτωση και σύγχυση. Γενικά, δεν είναι το ιδανικό διάστημα για να λάβεις αποφάσεις για το μέλλον της ερωτικής σου ζωής και καλό είναι να αποφύγεις παγίδες και προκλήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα σε επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά, αγαπητέ Παρθένε. Φαίνεται πως κλείνει ένας κύκλος που αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές τις ημέρες αυτές. Ίσως, χρειαστεί να αφήσεις οριστικά πίσω σου ένα πρόσωπο, το οποίο σε έχει απογοητεύσει ή αποδείχθηκε ότι οι προσδοκίες που είχες από εκείνο διαψευστήκαν και πλέον αντικρίζεις καθαρά την αλήθεια. Όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου καταφέρουν να διατηρήσουν αλώβητη από τις δοκιμασίες μια σημαντική τους σχέση, θα τη δουν να προχωρά παρακάτω το επόμενο διάστημα. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να έχει μπει πρόσφατα στη ζωή σου ένα άτομο, το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του. Διατήρησε μια επιφύλαξη προς το παρόν, καθώς σε λίγο καιρό το τοπίο ξεκαθαρίζει.

ΖΥΓΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που κορυφώνεται για τελευταία φορά στις 10 Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια όψη που χρειάζεται προσοχή. Αν και ο Κρόνος βρίσκεται σε μια ευνοϊκή προς το ζώδιό σου θέση, κάνοντάς σε επικοινωνιακό και βοηθώντας σε να πειθαρχήσεις στα σχέδιά σου, ο Ποσειδώνας στήνει παγίδες και σε αποπροσανατολίζει από τους στόχους σου. Προσπάθησε να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που σου δημιουργούν άγχος και να μη δελεαστείς από προτάσεις που σου γίνονται στα επαγγελματικά σου από πρόσωπα που δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Το διάστημα αυτό αντενδείκνυται για επαγγελματικά ρίσκα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα επηρεάζει την οικονομική σου πραγματικότητα, αλλά και τις συναισθηματικές σου υποθέσεις. Τις ημέρες αυτές θα πρέπει να προσέξεις την οικονομική σου διαχείριση, καθώς είναι πολύ πιθανό να παρασυρθείς σε σπατάλες, που θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Παράλληλα, καλό είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε επένδυση ή αγορά, γιατί μπορεί να αποδειχθεί σκάρτη. Η όψη αυτή επηρεάζει επίσης την συναισθηματική σου κατάσταση και αυτό το διάστημα καλύτερα να αφήσεις περισσότερο χώρο στο σύντροφό σου και να αποφύγεις καταπιεστικές συμπεριφορές. Οι αδέσμευτοι Σκορπιοί μπορούν να κάνουν νέες γνωριμίες, οι οποίες όμως απαιτούν χρόνο και υπομονή για να αναπτυχθούν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Κρόνος από το ζώδιό σου σχηματίζει το τελευταίο του τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με εξελίξεις που αφορούν το σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, ενδέχεται να σου δημιουργήσουν μια συναισθηματική πίεση που θα σε οδηγήσει σε ξεσπάσματα. Αποτελεί μια δοκιμασία η περίοδος αυτή, που έρχεται να τεστάρει τις αντοχές σου και να σου δώσει μαθήματα διαχείρισης της πίεσης, αλλά και να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την απαραίτητη υπομονή, για να αντιμετωπίζεις διαφορετικά τα όποια προβλήματα από εδώ και πέρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Κρόνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μία όψη που θα ρίξει φως στο υποσυνείδητό σου. Φαίνεται πως έρχεσαι πιο κοντά στο διαισθητικό σου κομμάτι τις ημέρες αυτές, ενώ κάποια μοιραία πρόσωπα που εμφανίζονται στο δρόμο σου, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεσή σου. Γενικά, είναι ένα καλό διάστημα για να κάνεις μια εσωτερική στροφή, να αφουγκραστείς ανάγκες και επιθυμίες και να χαλαρώσεις λίγο τα όρια και τις αντιστάσεις σου. Νέες γνωριμίες και επαφές με άτομα μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικές για το μέλλον σου και θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις μια άλλη κοσμοθεωρία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα σε καλεί να επιδείξεις σύνεση, όσον αφορά τα οικονομικά σου. Αν και ο Κρόνος βρίσκεται σε μια ευνοϊκή θέση για το ζώδιό σου, ο Ποσειδώνας φέρνει παραπλάνηση και σύγχυση και ενδέχεται να σε οδηγήσει σε ενέργειες που θα σε ζημιώσουν οικονομικά. Καλό είναι να αποφύγεις περιττά έξοδα, νέες επενδύσεις και οικονομικές συναλλαγές με άτομα που δε γνωρίζεις καλά ή που διατηρείς αμφιβολίες για την αξιοπιστία τους. Ακόμη, προσοχή χρειάζονται οι φιλικές σου σχέσεις, καθώς μπορεί να σου αποκαλυφθούν πράγματα που θα σε απογοητεύσουν. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να αποφύγεις νέα ξεκινήματα, ανάληψη ρίσκων και οικονομικά ανοίγματα.

ΙΧΘΥΕΣ

Το τετράγωνο που σχηματίζει ο κυβερνήτης σου, ο Ποσειδώνας με τον Κρόνο, ίσως να σε γειώσει απότομα, αφού κάποια σχέδια ή όνειρά σου, αποδεικνύονται ουτοπίες. Ο τομέας της καριέρας σου χρειάζεται προσοχή, με την περίοδο αυτή να αντενδείκνυται για νέα ξεκινήματα ή μεγαλεπήβολους στόχους. Η υπομονή και η επιμονή είναι απαραίτητες αυτό το διάστημα, όπως και η ανάγκη να διατηρήσεις μια ρεαλιστική οπτική στα πράγματα και να μην εξιδανικεύεις καταστάσεις. Πρόσεξε, επίσης, σχέσεις με ανώτερους ή αφεντικά, καθώς και με πατρικές φιγούρες που σου δημιουργούν την αίσθηση του περιορισμού, γιατί οι πιθανότητες για συγκρούσεις είναι αυξημένες.

astrologos.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβριο με Ηλιακή Έκλειψη και Σελήνη στην Παρθένο; Ποια ζώδια θα τα βρουν «μπαστούνια»;

Τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου και αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα: Οι όψεις που θα δυσκολέψουν τα ζώδια το τριήμερο

Ξέχασε την επέτειό σας; Σίγουρα φταίει το ζώδιό του! Τα ζώδια με τη χειρότερη μνήμη

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Είδηση βόμβα: Βρέθηκε φυτεία χασίς σε μαγαζί πασίγνωστου Έλληνα τραγουδιστή!

Πιο αδύνατη από ποτέ! Η Νάντια Χαλαμανδάρη έχασε όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε τρεις μήνες

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια -Είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι

loading...