ΚΡΙΟΣ
Αρώματα: Μόσχου, γαρίφαλου, κανέλας, κυπαρισσιού, λεμονιού και μύρου.

Χαρακτηριστικά: Συνδέονται με το καλοκαίρι και ενισχύει τον ανδρισμό και την αρρενωπότητα. Βοηθά επίσης στην τόνωση της αυτοεκτίμησης και τονίζει τις πνευματικές αξίες.

Χρήσεις: Βοηθούν στον διαλογισμό, την ανακούφιση των παθήσεων του ήπατος και άλλων οργάνων. Πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή, γιατί οι συνδυασμοί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

ΤΑΥΡΟΣ
Αρώματα: Γλυκάνισου, musk, μανόλιας, γιασεμιού, τζίντζερ.

Χαρακτηριστικά: Είναι ιδανικά αρώματα για τη διαχείριση απρόβλεπτων καταστάσεων, συμβάλλουν στον καθορισμό φιλόδοξων στόχων και αφυπνίζουν την καλή μας πλευρά, θωρακίζουν την υπομονή μας και ενισχύουν τον λόγο.

Χρήσεις: Βοηθούν στην αποκατάσταση της ενέργειας, είναι χρήσιμα για τη μείωση των επιπτώσεων στις ασθένειες του αναπνευστικού, κυκλοφορικού και των οστών.

ΔΙΔΥΜΟΙ…

Αρώματα: Ασφόδελου, υάκινθου, δάφνης, καμέλιας, ακακίας, λεβάντας και βανίλιας

Χαρακτηριστικά: Τα αποστάγματα είναι θερμά, αποπνέουν στοργή και γλυκύτητα. Ενθαρρύνουν τη συμφιλίωση της οικογένειας, τον ορθολογισμό και αφυπνίζουν το άτομο, ώστε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά του.

Χρήσεις: Βελτιώνουν την λειτουργία των φωνητικών χορδών, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και ισορροπούν το νευρικό σύστημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αρώματα : Λεβάντας, σανταλόξυλου, κεχριμπαριού, τριαντάφυλλου, γιασεμιού και πατσουλί.

Χαρακτηριστικά: Ενισχύουν τις δονήσεις που συνδέονται με τη θρησκευτική ευλάβεια και αφυπνίζουν τα καλλιτεχνικά ταλέντα και δεξιότητες, βοηθούν στην διαδικασία της μάθησης και την τονώνουν τη δράση και τον δυναμισμό του ατόμου.

Χρήσεις: Καταπολεμούν το φόβο και την ανασφάλεια, βοηθούν στην πέψη και ενισχύουν την ηπατική λειτουργία.

ΛΕΩΝ
Αρώματα : Δεντρολίβανου, βάλσαμου λεμονιών, αγγελικής, μοσχοκάρυδου και υάκινθου.

Χαρακτηριστικά:Είναι ιδανικά για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης, ενισχύουν την έκφραση του φύλου και καταπολεμούν τις υπερβολές κάθε είδους.

Χρήσεις: Βοηθούν στην αναζωογόνηση ολόκληρου το σώματος και την ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος, ανακουφίζουν από τους πόνους στην πλάτη και στους μυς, συνιστώνται επίσης σε πυρετό, στο κρύο και στην γαστρίτιδα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αρώματα: Κανέλας, σανταλόξυλου, γαρύφαλλου, καμέλιας και καρυδιού.

Χαρακτηριστικά: Βελτιώνουν την μνήμη και την συγκέντρωση, διευκολύνουν τη μάθηση, προσελκύουν την τύχη, ενισχύουν το νευρικό σύστημα και αυξάνουν την αυτοεκτίμησης.

Χρήσεις: Καταπολεμούν την ζάλη, του μυϊκούς σπασμούς, τους πυρετούς και την σωματική και ψυχική κόπωση, ενώ είναι κατά της πρόωρης γήρανσης.

ΖΥΓΟΣ
Αρώματα: Σαφράν, γερανιού, τριαντάφυλλου, άνθη λεμονιού και πορτοκαλιού

Χαρακτηριστικά : Ενισχύουν την ισορροπία, την ανοχή και τη αρμονία. Επίσης ενθαρρύνουν την κατανόηση μεταξύ των λαών.

Χρήσεις : Καταπολεμούν την παχυσαρκία, την κούραση, τις πέτρες στα νεφρά και τα αφροδίσια νοσήματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αρώματα: Κυπαρισσιού, βάλσαμο λεμονιού, μέντας, κανέλας, τζίντζερ και πιπεριού.

Χαρακτηριστικά: Καθαρίζει το μυαλό, βοηθάει στο να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με τους άλλους, δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις για την επιτυχία σε όλα όσα αναλαμβάνετε, βοηθά να ξεπεράσετε την ζήλια, την παθητικότητα και την έλλειψη ενέργειας.

Χρήσεις: Αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού, παρακινεί σε δράση, ενισχύσει την μυϊκή μάζα, αναζωογονεί τα γεννητικά όργανα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αρώματα: μοβ, κέδρου, ίριδας, βανίλιας και τριαντάφυλλου.

Χαρακτηριστικά: Ενισχύει ποιότητες που σχετίζονται με ευγενή αισθήματα, τονώνει την επιθυμία για ζωή, ενισχύει την οργάνωση και την μετριοπάθεια, την ενέργεια, τον αισθησιασμό, τον έρωτα και τον ερωτισμό.

Χρήσεις : Χρήσιμα σε περιπτώσεις ασθενειών του κυκλοφορικού και του νευρικού συστήματος. Ενισχύουν επίσης τον διαλογισμό, την συγκέντρωση και την πνευματικότητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αρώματα: Βρύων, ορχιδέας, σανταλόξυλου, γερανιού και γαρύφαλλου.

Χαρακτηριστικά: Τονώνουν το σώμα, ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας, προλαμβάνουν το άγχος, καταπολεμούν την παθητικότητα, παρακινούν σε δράση και ενισχύουν την απαισιοδοξία.

Χρήσεις : Δίνουν το πάθος, την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση κατά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων στη ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αρώματα: Αγιόκλημα, πατσουλί, μύρου, γαρύφαλλου και κρίνου.

Χαρακτηριστικά: Τονώνουν την μνήμη και την δημιουργικότητα, ξυπνούν τα καλά και αγαθά συναισθήματα, βοηθούν στην επανασύνδεση με αγαπημένα πρόσωπα.

Χρήση: Προωθούν την πνευματική ζωή και βοηθούν στον διαλογισμό.

ΙΧΘΕΙΣ
Αρώματα: Μέντας, λεβάντας και άνθους πορτοκαλιού.

Χαρακτηριστικά: Σχετίζονται με το στομάχι και τη γονιμότητα, ευνοούν την ικανότητα μάθησης, ξυπνούν την χαρά, την αισιοδοξία, την ασφάλεια και την αλληλεγγύη.

Χρήσεις: την εξάλειψη των ασθενειών που προκαλούνται από το κρύο και την υγρασία

freemind.gr

loading...