Το νέο έτος ξεκινά με τις συνήθεις μεγάλες προσδοκίες, τις ελπίδες και τις καλύτερες προθέσεις, όπου ο έρωτας θα αποτελέσει το βασικό συστατικό για μία ενθουσιώδη, όμορφη και πλήρη χρονιά.

Τα εγκαίνια κάνει ο Άρης, που στις 3 Ιανουαρίου μετακινείται από τον Ζυγό στο Σκορπιό, σε έναν αγώνα επιβίωσης, δύναμης και πάθους. Για ένα μήνα λοιπόν, οι σχέσεις σφυροκοπούνται, ανταγωνίζονται και ζορίζονται υπό το βάρος της έντασης. Ο Άρης από τον Σκορπιό, ξυπνά πάθη, ζήλειες, υπόγειες επιθυμίες και όλα αυτά καλούμαστε να τα κατατάξουμε και να τα ισορροπήσουμε στη δύσκολη καθημερινότητα. Φορά όμως και ένα προσωπείο, κρύβοντας από κάτω σκοπούς, σκέψεις, προθέσεις και διαθέσεις, μην επιτρέποντας στον άλλον να εισχωρήσει στο μυαλό μας και να έχει μια καθαρή εικόνα.

Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Τοξότη οδεύει ακόμα με μία ανάλαφρη και πειραματική διάθεση, μέχρι και αυτή να συναντήσει τα αγκάθια του Κρόνου και να μαζευτεί όσον αφορά την ασυδοσία της.

Ήλιος-Πλούτωνας: Συντριβή και αναγέννηση!

Στις 6 του μηνός, ο Ήλιος στον Αιγόκερω, σχηματίζει όψη συνόδου με τον Πλούτωνα, ελευθερώνοντας μεγάλες δυνάμεις, που ανάλογα θα τεθούν στην υπηρεσία του θετικού ή του αρνητικού. Η σύνοδος παίρνει τα στοιχεία του Αιγόκερου, αφού συμβαίνει σε αυτόν, θέτοντας μας σε αυτοέλεγχο, σκληρή πειθαρχία και περιορισμό εκεί που κρίνουμε πως είναι απαραίτητο. Το ζητούμενο του εξελιγμένου ανθρώπου είναι να αντιμετωπίσει σωστά τις εσωτερικές του δυνάμεις και όχι να τις αναλώσει με αρνητικό τρόπο. Ωστόσο, δεν θα αποφευχθούν οι αγώνες επιβολής, η κρίση στις σχέσεις, αλλά και κρίση με τον εαυτό μας, όσον αφορά τη ταυτότητά μας, τους σκοπούς και τις προθέσεις μας. Ένα μπέρδεμα δηλαδή, που σχετίζεται με τις προσδοκίες μας, τι θέλουμε από τον άλλον, τι ζητάμε από τη σχέση γενικότερα.

Μυστικοπαθείς και ελεγκτικοί θα είμαστε με το σύντροφο λοιπόν, με μεγάλες δόσεις καχυποψίας και αμφιβολίας. Η έλλειψη εμπιστοσύνης πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα, οδηγώντας συχνά σε διένεξη και πιθανόν σε ακραία σύγκρουση. Η μανία να αποσπάσουμε την έγκριση του άλλου με κάθε θυσία, μπορεί να μας εξαντλήσει. Η ανάγκη να μη μας απορρίψουν, είναι μεγαλύτερη από αυτή της επιβίωσης της σχέσης. Είναι η σιωπηλή αποδοχή που επιζητούμε, η δικαίωση, η αναγνώριση. Και όταν αυτή δεν έρχεται από ένα άτομο, στο οποίο μπορεί να έχουμε αποκαλύψει τις πιο μύχιες μας σκέψεις, όπως ο σύντροφος, τότε αντιδρούμε ακραία. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου λοιπόν, οι… τιτάνιες ερωτικές μάχες θα είναι σιωπηλές και αδυσώπητες, και θα καταλήξουν είτε στην ανασυγκρότηση του έρωτα, είτε στην οριστική συντριβή του.

 

Κρόνος-Αφροδίτη: Οι δοκιμασίες της αγάπης…

Μία άλλη καθοριστική όψη, που βάζει εμπόδια στην αγάπη είναι αυτή της Αφροδίτης και του Κρόνου, που σχηματίζουν σύνοδο στον Τοξότη, στις…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ