Συναγερμός ΕΦΕΤ για τηγανιτές πατάτες

Τι περιέχουν που σχετίζεται με καρκίνο

Ποιος ο νέος κανονισμός του ΕΦΕΤ για τις τηγανιτές πατάτες; Πώς σχετίζονται με τον καρκίνο; Μια ουσία σε πολλούς άγνωστη το ακρυλαμίδιο, είναι μια καρκινογόνος ουσία η οποία παράγεται όταν αμυλούχες τροφές όπως ψωμί ή πατάτες κ.α ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Expand player

Ο λόγος; περιέχουν...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον-άρον κοτόπουλο - Βρέθηκε σαλμονέλα

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ ένα συγκεκριμένο σοκολατούχο γάλα

TAGS